Lise kızımı korkutuyor .

Slenderxx

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2016
231
133
103
41
Iyi geceler hanımlar , belki onca sıkıntısı olana bu dert mi diyecek ama bizim şimdiki derdimizden birisi bu oldu . Bu sene kizim lise oğlum anaokuluna başladı . Ikisi içinde yeni bir başlangıç . 3 Yıl oğlum aynı kreş e gitti . Bu sene devlet anaokuluna başladı . Ben oğlumdan korkarken kizim bizi şaşırttı .

Lgs de iyi bir puan yaptı ve istediği okula ilk tercihine yerleşti . Bir buçuk haftada kendine göre 4 / 5 kişi arkadaşlıkta kurmuş . Ama okul açıldı açılalı uyku haram oldu.Sabahlara kadar ordan kalkıp oraya yatıyor . Saat 6.30 kalkıyor gündüz uyumuyor ama gece de uyuyamıyor .Konuşuyoruz anlatıyoruz neyin var korkuların mi var . Psikiyatriden randevu almaya çalışıyorum aynı zamanda .
Bu gece bana korkuyorum dedi .
Öğretmenlerden derslerden korktuğunu soyledi . Derslerde zorlamıyormuşun dedim .
Hayır şuan zor değil ama zorlanırsam yapamazsam kaygıları başladı .
Ailesi olarak neler yapabiliriz . Bu yoldan geçmiş arkadaşlar fikir verirse çok sevinirim .

Sağlıkla kalın ...Okuyan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim .

Basarili olmalısın diye baskı yaptıgınızı dusunmuyorum, ınsallah yanılıyorumdur.

Yeni ortam, yeni arkadaslar, gormedıgı konular korkutuyordur. Bi de cok basında daha, alisır biraz zaman gecsın.

Ama rahatlaması ıcın bir uzmandan destek alabilirsiniz tabıı.

Basarili olmalısın diye baskı yaptıgınızı dusunmuyorum, ınsallah yanılıyorumdur.

Yeni ortam, yeni arkadaslar, gormedıgı konular korkutuyordur. Bi de cok basında daha, alisır biraz zaman gecsın.

Ama rahatlaması ıcın bir uzmandan destek alabilirsiniz tabıı.
Asla baskı yapmadık yapmıyoruz . Sınav zamanı bile çalış değil de yeter artık başını kitaptan kaldır diyen annelerden oldum .
Inşallah alışır biraz da naif ve içine kapanık bir kız . Uzmanda arastiriyorum. Cevabınız için teşekkür ederim .💐

Asla baskı yapmadık yapmıyoruz . Sınav zamanı bile çalış değil de yeter artık başını kitaptan kaldır diyen annelerden oldum .
Inşallah alışır biraz da naif ve içine kapanık bir kız . Uzmanda arastiriyorum. Cevabınız için teşekkür ederim .💐
Ayrıldıgı okulundan tanıdık arkadası falan var mı lisesinde?

Oy kendimi hatırladım. Liseye başladığım sene öyle ürkek ve pısırıktım ki. İçime kapanıktım çok. Ailemde baskı yapardı, 90 alırdım neden 100 değil diye kızarlardı. Bu beni olumsuz olarak çok etkilerdi. Yeni ortam, yeni arkadaşlıklar.. elbette alışacak. Bir de yapısı daha çok içe dönük ise normal. Güzel ve tatlı bi dille konuşmak lazım, muhabbet etmek lazım rahatlaması adına. Keşke benim annemde sizin gibi dert etseydi, ne şanslı.. :) Allahım hayırlı güzel bi hayat nasip etsin..

Çok normal.
Lise’ye gidiyorum. Demenin bile bir ağırlığı,tedirginliği vardır.
Psikiyatri’ye götürecek olmanız çok iyi.
Eminim iyi gelecektir.

Kendimden örnek verecek olursam,
Lise beni de çok çok korkutmuştu.
Bilemedim.
Meğer korkmam gereken, konumum ne olursa olsun. İstersen ev hanımı.
Lise,üniversite diplomasının her an karşıma gelebileceğini,buna hayatım için çok ihtiyacım olabileceğini düşünemedim.

Umarım kızınız sizin ve psikiyatri yardımı ile çabucak atlatır.
Haftasonlarını çok iyi değerlendirmeye bakın derim.
Kızınızın sevdiği aktivitelere yoğunlaşın ailecek.

Lisede ben uyum sorunu yaşadım gerçi üniversitede de öyle ve bu durum yıllarımı götürdü.Ortaokul ile lise çok farklı ortamlar.Dersler zor diye korkuyorsa çalışırsa üstünden yapamayacağı hiçbir şey yok ben bile geçtiysem arkadaşlara gelince lisede de harika arkadaşları olabilir yeter ki sessiz kalmasın.Ben liseyi 2 farklı yerde okudum ikincisi tam felaketti hep erkekti ve bu erkekler beni rahatsız etti sınıfa prezervatif getirdiler ve çocuğun birisi cinsel organını gösterdi bana sonra atıldı annesi pis pis baktı bana tehdit de edildim ama okula devam etmek zorundaydım atılacaktım yoksa.Lisesini de çok iyi seçin lütfen.Doğru lise seçimi o yüzden çok önemli.

Belki başka sorunlar da vardır size anlatamadığı.. Ben lise birinci sınıftayken son sınıflardan bir çocuğa aşık olmuştum. Çocukluk işte :KK66: Çocuk beni reddetmişti. Çok üzülmüştüm hep odamda gizli gizli ağlıyordum. Annemler bir anlam verememişti durgunluğuma. Böyle bir durum vardır belki.

Başarısızlık korkusu değil bu. Arkadaş ortamıyla ilgili bir problem ya da dışlanma dış görünüşüyle ilgili bir takıntı. Sadece anlatmaya çekindiği için başarısızlık diyor. İlk haftada mümkün değil derslerde zorlanırsam diye kaygılanması. Ergenlik ve lise ortamının getirdiği sıkıntılar bunlar. Uzman yardımı şart.

Başarısızlık korkusu değil bu. Arkadaş ortamıyla ilgili bir problem ya da dışlanma dış görünüşüyle ilgili bir takıntı. Sadece anlatmaya çekindiği için başarısızlık diyor. İlk haftada mümkün değil derslerde zorlanırsam diye kaygılanması. Ergenlik ve lise ortamının getirdiği sıkıntılar bunlar. Uzman yardımı şart.
Ben de aynısını düşündüm. Muhtemelen birine aşık oldu ;) Ahh lise yılları:KK200:

çoğu genç yaşar bunu...
çünkü lise bambaşka...
artık çocuk değil genç.
arkadaşları eskisi gibi değil, dersler daha ağır vs.
sadece destek olun.
onu korkutan ne varsa konusun.
yetemedigin yerde biz varız deyin.
psikiyatri vs götürmeyin
şu an çok erken bunun için

Iyi geceler hanımlar , belki onca sıkıntısı olana bu dert mi diyecek ama bizim şimdiki derdimizden birisi bu oldu . Bu sene kizim lise oğlum anaokuluna başladı . Ikisi içinde yeni bir başlangıç . 3 Yıl oğlum aynı kreş e gitti . Bu sene devlet anaokuluna başladı . Ben oğlumdan korkarken kizim bizi şaşırttı .

Lgs de iyi bir puan yaptı ve istediği okula ilk tercihine yerleşti . Bir buçuk haftada kendine göre 4 / 5 kişi arkadaşlıkta kurmuş . Ama okul açıldı açılalı uyku haram oldu.Sabahlara kadar ordan kalkıp oraya yatıyor . Saat 6.30 kalkıyor gündüz uyumuyor ama gece de uyuyamıyor .Konuşuyoruz anlatıyoruz neyin var korkuların mi var . Psikiyatriden randevu almaya çalışıyorum aynı zamanda .
Bu gece bana korkuyorum dedi .
Öğretmenlerden derslerden korktuğunu soyledi . Derslerde zorlamıyormuşun dedim .
Hayır şuan zor değil ama zorlanırsam yapamazsam kaygıları başladı .
Ailesi olarak neler yapabiliriz . Bu yoldan geçmiş arkadaşlar fikir verirse çok sevinirim .

Sağlıkla kalın ...Okuyan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim .
On söyleyin su zamanda bu sınavları geçip iyi liseye girebilen çocuk her dersi başarır. Ben cidden böyle düşünüyorum. Üniversiteye girmek bile daha kolay yahu

Her koşulda yanında olacağınızı ve derslerde başarısız olmanın da normal bir şey olduğunu belirtin. Ayrıca yeni bir okula başladığını ve uyum sürecinde olduğunu, zamanla bu korkularının geçeceğini dile getirin.

Back
X