Listeli gelin

Nerden baksan 100-150 bin para istemişler :D bizde ortaklaşa olur pek çok şey hadi eşyayı anlarım da o altınlar ne ya trabzon seti 15-20 bin, 2 metre zincir dediği şey en az 100 gramdan 10 bin eder. 6 bin para 10 bilezik 30 bin eder kabaca küpesi yüzüğü 5 bin desen sadece 70 bin altına verceniz geçmiş olsun :D

vallaha ben şaştım kaldım.
bırak liste vermeyi eşimin damatlığını saatin kendi gelinliğimi setimi her bokumu kendim aldım...

eşyalar takılar vay babam vay..

vallahi büyük konuşmıyım ama başıma böyle bişi gelse oğlum kapı orda git kaç yıl çalışıyorsan çalış sevdiğin kızın istediklerini kendin yap derim.
böyle rezillik görmedim ben..
ailenin yerinde olsam abine kendin yap ben keriz değilim derdim.
abinin yerinde olsamda götüne tekmeyi vurmuştum kızın.

benim annemde söyledi bari gelinliğini aldır vs diye bende kendi işine bak durum bu ben kabul ediyorum sana laf düşmez dedim.
çok ayıp ve akıl işi değil yapılan.

Bugün okulda karşılaşırlarsa abin yelkenleri suya indirir mi acaba? Yoksa çok mu kararlı?

Merhaba Hanımlar
Abim 28 yaşında üç yıllık bir ilişkisi var dün kız tarafıyla tanışmaya gittik adetlerini filan öğrenelim.Ne yapmamız gerekiyor bilelim diye.Herşey güzeldi filan derken gecenin sonunda abimin sevgilisinin yengesi annemin eline bir liste tutusturdu."bizde adet böyledir gelin icin istenilen altinlar listeye yazılır demis."Bize cok tuhaf geldi bu durum bende yakin zamanda evlenmeyi düşünüyorum fakat kimsenin eline liste filan tutusturmayiz karsi taraf kendi düşünüp biseyler takmali dimi. Neyse aslinda sorun tam olarak liste hazirlamalari degil.Adetleri boyleymis dedik olabilir dedikte listede yazilanlar hepimizi sok etti.Istenilen seyleri ailemin karsilamaya gücü var abimde çalışıyor o da evliligi icin masraf yapar da sanki yolunacak kazmisiz gibi hissettik kendimizi.Biz mi abartiyoruz diye sizlerede sormak istedim.
Listede yazilanlar:
10 bilezik her biri 30 gram olacakmış
Iki metre zincir
Bir trabzon seti
Iki küpe
Dört yüzük
Bir de gelinin ceyizi yokmus adetmis onlarda ceyiz icin geline belli bi miktar para veriliyomus yardim olsun diye. Miktarida yazmislar 6 bin

Eşya olarakta
Iki koltuk takimi
Beyaz eşya
Halilar perdeler filan
Mutfaga ve salona yemek masasi
Yatak odasi vs vs.

Esya kismini yazmalari basli basina sacmalik bence her evde olmasi gerekenleri zaten alcaktk.cok tuhaf degil mi sizcede
sızı dırek yoluncak kaz gormusler bence kız tarafı bırsey yapmıyor kı bu durumda takı sızden, ev esyası sızden , kızın kendı ceyızı bıle sızden ben olsam o lısteyı yırtar atar , oracıkta suratlarına fırlatırdım bu ne bee sankı parayla pulla mutlu olunuyor..

BU MUTLULUK PEŞİNDE DEGİL MAL PEŞİNDE...
bizde yaşadık aldik da ne oldu...
paragöz bir aileden gelin aldik abimin .
şimdi pişman ama içten geçti...
önemli olan mutlu olsun para mutluluk getirmez.. 50 bin degil 100 bin masrafi siz yapcaniz.. ev fiyata gibi masraf. çok zor böle insanlarla anlaşmasi..

Valla bana çok inandırıcı gelmedi açıkçası yazdıklarınız bunlar çok para tutan şeyler kim daha tanışmada bakın isteme değil söz değil daha tanışmada liste verip bunca şeyi ister ki ve ağabeyinizde tamam mı dedi yani zannetmem. Ayrıca ne olursa olsun hangi adet olursa olsun çeyizi kız tarafı yapar eksik birşeyler kalırsa erkek tarafı da yardımcı olur. Tanışmadan dönünce anne babanız ağabeyinizi karşılarına alıp konuşmadı mı yani bu konuyu kapandı mı mevzu öyle.

Valla bana çok inandırıcı gelmedi açıkçası yazdıklarınız bunlar çok para tutan şeyler kim daha tanışmada bakın isteme değil söz değil daha tanışmada liste verip bunca şeyi ister ki ve ağabeyinizde tamam mı dedi yani zannetmem. Ayrıca ne olursa olsun hangi adet olursa olsun çeyizi kız tarafı yapar eksik birşeyler kalırsa erkek tarafı da yardımcı olur. Tanışmadan dönünce anne babanız ağabeyinizi karşılarına alıp konuşmadı mı yani bu konuyu kapandı mı mevzu öyle.
Abisi kız arkadaşıyla konuşmuş
Ailem destek olmayacak, altınlar için ben kredi çekeceğim
Ev eşyaları içinde sen çek demiş
Sevgilisi kem küm aileme bi sorayım demiş
Abi de sormana gerek kalmadı, ayrılıyorum senden demiş

Butun bunları aldıktan sonra sanırım kocadan ve ailesinden gelen her sıkıntıya amenna demek düşecek listeli geline

Kusura bakma ama köylü kurnazı bunlar canım. Abinin bileceği iştir ama baştan error vermişler. Hem aile ne karışıyor. Kızla abin aralarında konuşup anlaşırlar. Evlilik artık ticarete dönmüş.

Ay çok şükür, sevdindim ya umarım abiniz kararlılık gösterir ve düşüncesinden dönmez ayrılma konusunda.

Back
X