Doğuma Hazırlık loğusa kurdelasıne renk oluyoo...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

ceylaan1988

Guru
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2010
2.216
742
363
meraba kızlar.ya kafama takılıo hastanede kurdela yada taç takıyolar bende takmak istiyorum boshayallersmile ama ne renk takılıyr bılemedım bilmiyorumkismile .kimisikırmızı diyo kımısı kız olursa kırmızı erkek olursa mavi diyo şöyle en cicisinden alsak kurdela doğurduğumuz belli olsun demi ama bayanssulusmile

Kırmızı ,ama şöyle allı pullu ,kocaman bir şey.kaydirigubbakcemile3 Kesinlikle alın.zemuszemus

BEN KIRMIZI TÜLLÜ TAÇ ALDIM BIRDE KIRMIZI KURDALEDEN GÜL YAPIP BANDANA SEKLINDE BAGLADIM 2 TANE KULLANDIM KIRMIZIDAKI AMAÇ LOHUSAYI AL BASMASIN DIYE:nazar]

evet bnde kırmızı kurdela şeklınde bandana aldım bı tanede tüylü taçlardan alayım kurdela takmak zor olur gbı gelıyo saçlarım kabarık ve dalgalı :roflol:

opuyorumnanaktanbende kırmızı taç aldım kurdelalı hazır lagusalık..
bence kurdela almayın zaten kolay çıkarıp takamazsınız o halinizde.
en azından uyurken hemen çıkarır rahat edersinz (taç alınız)zemuszemus

Bende kırmızı tacımı çoktann aldım bile..kırmızı olması gerek.albasması olmasın diye renk kırmızı olmalı..mavi pembe vb olmaz cnm..özelliği kırmızı olması..

adet olan kırmızı kurdela ama ben bir de pijamama uysun diye maviş de yaptım..
kafama göre güzel bişey bulamayınca iki tane taç aldım düz; sonra kurdela ve tülle ve minik parlak boncuk ve silikon tabancasıyla süper şeker 2 taç yaptım kendimeboshayallersmile

Kızlar nasıl taçlar aldınız.Kurdela veya taçlarını hazırlayanlar resim atmanız mümkünmü fikir olsun bizede.Ben daha almadım

slm bence oglun olacaksa mavi pijama mavi taç süslü ama mavi terlik kızsa pembe yedeklinide kırmızı ona göre taç ve terlik çok güzel oluyor

Aslında bu Şamanizm de var. Hikayesi şöyle: Şaman inançlarına göre Al bastı adında kötü bir ruh var. Bu lohusa kadınlara musallat oluyor. Hiç çocuğu olmamış o yüzden lohusa kadına olmadık şeyler yaptırıyor. O dönemde de bu Albastıdan korunmak için ve kaçırmak için lohusa kadınlar kırmızı kurdele takıyorlar. Bilimsel açıklaması da şöyle: Hamilelik boyunca gerek fiziksel gerekse ruhsal bir sürü zorluk değişiklik yaşıyoruz. Lohusalık döneminde de vücudumuz eski haline dönebilmesi için aynı zorlukları yaşamaya devam ediyoruz. Bu arada bir çocuğun sorumluluğu ve bütün bu zorluklar lohusalık psikozuna dönüşüyor. Yani aslında bize musallat olan Albastı değil o zamanlar bilimsel açıklayamadıkları için herşeyi bu ruhun üzerine atmışlar:) Kırmızı kurdeleye gelince ben de takmayı düşünüyorum. Çok güzel adetler bunlar. Ama başka renk olmaz sadece kırmızı. Lohusa kadınlar anlamını bilmeden takıyorlar ama bilince daha güzel oluyor. Bu bizim eski Türk adetlerimizden, ıslamiyet öncesi.

Back
X