• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lohusa depresyonu bu mu?

Ben belgeselde bir maymunun yavrusunu emzirisine saatlerce aglamistim:KK43:Ben onun kadar anne olamadım diye tekrarliyordum sürekli...Şimdi gülüp geçiyorum o günler aklıma gelince ...gecicek birtanem bebeğin cok da güzel buyuyecek:anne:kokla benim için

Once sakin olun
Anneniz sizi buyuttu demekki yanlis birsey olmaz
Sutunuzu hic kafaya takmayin
Ben sirf mama almis bir bebektim gayet saglikliyim
Sadece anneniz ellerini sk sk yikasin
Asla bebegi opmesin
Bebeg dokunmadan once ellerini iyice yikasin
Ve sakin olun dunyanin sonu degil sut verememek
Siz sakinlestikce sutunuz de artar bebeginiz de sakinler
Kolik olabilir bebiste benim ilk oglumda vardi 40 gun hic gece uykusu gormedim
6 aya dogru duzelmisti
Hersey guzel olacak hic merak etmeyinn

Öncelikle hayırlı uğurlu olsun bebişin. Çok hassassın ilk günler zor geçer ama her geçen gün daha çok tecrübe kazanacaksın. Bebeği yan yatır ve korkma hiçbirşey olmaz. Emzirmekten vazgeçme mutlaka başarırsın. Kaygılarındanda kurtul kimse anasının karnından tecrübeli doğmuyor annelik içgüdüsel bir olay zaman geçtikçe endişelerin geçecek ve keyif almaya başlıyacaksın merak etme.

Herşeyden önce anneniz maske takmalı. Ben lohusayken annemde uçuk çıktı evde maskeyle gezdi. Bebekle teması az olması gerek. Emme mevzusu siz zaten araştırıyormussunuz herhangi bir öneride bulunmayacağım. Ama tek diyebileceğim rahat ol. Ilk 2 ay gaz sancısının doruk noktası oluyor. Sonra yavaş yavaş geciyor inşallah

Merhaba hanımlar. Doğum yapalı bir hafta oldu. Hickirarak ağlamak istiyorum dertlerim var oğlumla ilgili. Bebeğim küçük doğdu sütüm gelmedi ememedi istemedi derken şuan sadece biberonla azcik süt gerisi mama besleniyor. Lütfen şuanda kimse bana sütun şöyle gelir şöyle emer tarzı önerilerde bulunmasın aşırı sinirliyim kafamı duvarlara vurmak istiyorum her şeyi araştırdım deniyorum zaten. Çok gazi var galiba susmadan ağlıyor kıpkırmızı oluyor mama kaynaklı yani benim yetersizliğimden dolayı olduğunu düşünüp kendimi yiyp bitiriyorum. Bir kaç kez benzine sıvı kaçtı nefes alamadı hemen sırtına falan vurdum şükür çıktı ama tekrar olacak diye gözümü kapataniyorum. Ya bir dahakine cikaramazsam ölürse oğlum aklımı kaçırırim heralde. Annem yanımda yanımda sezaryen nedeniyle ev işlerine yardım ediyor. Çocuğa tam bakamıyor bazı şeyleri yanlış yapıyor mama sıcaklığını olcegini falan ayarlayamiyor. Güzelce uyarıyorum ama içim kan ağlıyor 5 dk dahi uyumak istemiyorum annem yanlış bir şey yapar diye. Şimdi de dudağında uçuk çıktı çocuğa bulaşacak diye nasıl eve yollasam çok ayıp olacak bir şey diyemiyorum. Bu endişeler normal mi böyle omut geçmez diye düşünüyorum. 40 in çıkınca düzelir miyim?
Allah analı babalı büyütsün hayrlı evlat olsun.
süt mevzusuna gelince yeme içmeye takılma dinlenen uyuyan insan da oluyor kepçe ile yesen olmaz tecrübe ile yazıyorum.
gaz sancısına gelince bebe yagı.ile masaj you tube den videolar gerekirse mamayı degiştir her mama bünyeye faydalı olmayabilir
anneniz kalsın yanlız kalırsanız zorlanırsınız.
üstelik kaç çocuk büyütmüş insana tecrübesiz gb davranmayın evet mama sıcaklıgını tutturamamış olabilir ama gazını çıkaracak kuçakda taşıyacak bilgisi vardır

Şuanda 20 günlük bebeğim var ve birebir aynılarını yaşadım çocuk emniyor diye ilk gece mama verdiler şekeri düştü utanmıyor diye her yerini sıktılar oturdum saatlerce ağladım mama emerken genzine kaçıyordu nefessiz kalıyordu ilk hafta hiç uyuyamadım sezeryanlıyım diye hep yardıma geldiler çoçuğumun her yerini mıncırdılar isilik çıktı daha beterlerini yaşadım bile diyebilirim ilk çocuğum herşeyde endişelendim gece kusarda genzine kaçar diye beşiğine yaslanarak uyuyordum ağlıyordum baş ağrısından kafamı kaldıramıyordum 10.gün gögsüm dolmaya taş gibi olmaya başladı çok canım açıyordu sağarak verdim şuanda kimse yok yanımda istediğim gibi bakıyorum gece 3 kez uyanıyoruz rahatız Rabbim kolay atlatmanı nasip etsin yardımcın olsun kimseyi uyarmaktan kırmaktan çekinme derim bebek bu hatanın geri dönüşü olmaya bilir Allah yardımcın olsun

Merhaba hanımlar. Doğum yapalı bir hafta oldu. Hickirarak ağlamak istiyorum dertlerim var oğlumla ilgili. Bebeğim küçük doğdu sütüm gelmedi ememedi istemedi derken şuan sadece biberonla azcik süt gerisi mama besleniyor. Lütfen şuanda kimse bana sütun şöyle gelir şöyle emer tarzı önerilerde bulunmasın aşırı sinirliyim kafamı duvarlara vurmak istiyorum her şeyi araştırdım deniyorum zaten. Çok gazi var galiba susmadan ağlıyor kıpkırmızı oluyor mama kaynaklı yani benim yetersizliğimden dolayı olduğunu düşünüp kendimi yiyp bitiriyorum. Bir kaç kez benzine sıvı kaçtı nefes alamadı hemen sırtına falan vurdum şükür çıktı ama tekrar olacak diye gözümü kapataniyorum. Ya bir dahakine cikaramazsam ölürse oğlum aklımı kaçırırim heralde. Annem yanımda yanımda sezaryen nedeniyle ev işlerine yardım ediyor. Çocuğa tam bakamıyor bazı şeyleri yanlış yapıyor mama sıcaklığını olcegini falan ayarlayamiyor. Güzelce uyarıyorum ama içim kan ağlıyor 5 dk dahi uyumak istemiyorum annem yanlış bir şey yapar diye. Şimdi de dudağında uçuk çıktı çocuğa bulaşacak diye nasıl eve yollasam çok ayıp olacak bir şey diyemiyorum. Bu endişeler normal mi böyle omut geçmez diye düşünüyorum. 40 in çıkınca düzelir miyim?
1 haftalık lohusayken benim de sütüm azdı git Gide arttı merak etme ben de kolay günler atlatmadim aç kalmasın mama da ver anne sütünü de sagmani öneririm goguslerin i boşaltmaya bak

Teşekkür ederim cevaplarınız güzel temennileriniz için. Annemin uçugu başka bir dertten çıktı o konuda bir suçum yok elimden geldiğince iyi davranıyorum ona sağolsun çok yardım ediyor düşüncelerim normal boyutta değil farkındayim engel olamıyorum kendime. Bu konuyu açmadan biraz önce oğlum yaklaşık bir saat susmadan ağladı bütün üstünü soydum bir şey mi battı çocuğa diye başka yapacak giderecek bir sorun bulamadım çünkü. Çok tok olmasina rağmen heralde sncidan emmek istedi biberon verdim o da genzine kaçtı mosmor oldu iki saniye içinde. Bu psikoloji bozuklugumu pik yaptirdi. İnşallah duzeliriz ya

Merhaba, nasılsınız düzeldiniz mi acaba?
Postpartum deniliyor buna, çok ciddi bir depresyon.. yaşamayan bilemez ve empati yapamaz. Ben de geçirdim 1,5- 2 ay kadar sürdü, tedavi gördüm. Ama her şey geçiyor, gülüp geçiyorsun geriye dönüp baktığında.
Doğumdan sonra vücudun hem fiziksel hem duygusal anlamda kendine dönmesi bazı kişilerde zaman alıyor.

gazinin sizinle alakasi yok ben emziriyorsum yinede gazliydi bazi bebekler boyle sizin yetersizliginiz degil
kendinizi bukadar yipratmayin evet yasadiginiz sey tam olarak lohusalik ama biraz daha sakin olmayi denerseniz hersey daha kolay yoluna girecek emin olun

zaten daha 1 hafta olmuş doğum yapalı,sütün yeni yeni arttığı bir dönemdesin. emzirdikçe artar, artmasa bile bir yudumcuk bile süt emse şifa olur ona. kendini kasma,zamanla her şey rayına oturacak. sen sakinleşeceksin. bu zamanlarını acı acı gülerek hatırlayacaksın. ben de evde elli kişi olduğu halde banyoya tuvalete giremezdim bebeğim ağlar da duyamazsam diye. banyoda suyu kapatıp eşimi çağırırdım bebeğim ağlıyor mu diye :) lohusalık böyle dengesizlikler ve endişeler silsilesi işte :) geçeceğini bilerek bakarsan olaylara sakinliğini korursun. güle güle büyüt bebeğini :)

Ben ilk bir hafta hiç uyumadım sanırım ayakta uyuyordum yada kendimden geçiyordum tebrik etmeye gelen kimseyi hatırlamıyordum mal mal bakıyormuşum insanlara bütün dünya toplanmış çocuğumu almaya çalışıyorlar sanıyordum birkaç hafta için de düzene koyarsın hemen hemen yeni Doğum yapmış her kadının yaşadığı durum

İyi bi anne olmaya çalışıyorsanız, iyisinizdir. Kriterleri siz değil, bebek belirleyecek. Onun aradığı şey de dinginlik ve sevgi. Sakin kalın, geçecek. Üzülmeyin.

Konu sahibinin bebeği büyümüştür. Umarım iyilerdir. İnstagramda ebeaysee isimli hesabı olan çok tatlı bir ebe var. İlk günler süt az gelir sonra artar değil o iş. Doğrusu ilk günlerde yeni doğan bir bebeğin midesi 3-5 ml süt alır. Zamanla midesi büyür. Yani süt az değil. Süt bebeğinizin ihtiyacı kadar. Sürekli emmek istemesi de açlıktan ziyade güven duygusu, göğsünüzün kokusunu istemesi yüzündenmiş. Bende martta doğum yapacağım nasipse. Allah razı olsun gerçekten ebeaysee hesabından çok şey öğrendim. Tavsiye ederim incelemenizi.

Her sarilip koklamam son defaymis gibi düşünüyorum
Siz baya hassassiniz biyle dusunmeyin.en bakimsiz bebekler bile buyuyup gidiyor oyke dusunun.genzine kacma korkusu esimde vardi hep kendini yipratti.ben distan bakan bir goz olarak onun o kadar gereksiz seyleri telas yaptigini gorebiliyordum.kacsa bile oksuruyorlar kurtariyor kendini merak etmeyin.com sik kacar bebeklerin emerken bile.gonul rahatligiyla mamayi verin.stressiz olsaniz sut de gelir.evet zaman gectikce hepsi geçecek simdi en zor donemdesiniz.benim de lohusaliklarimda hep icim cok buruk olurdu sebepsiz cok uzgun olurdum sonra gecti

Sütünüz gelse idi de bebeğiniz emmek istemeyebilirdi, olabiliyor bu tarz şeyler. Bebeklerde 0-3 ay arası zordur. Sürekli ağlar, kısa uyur sürekli uyanır vs bunlar normal şeyler. Sütünüz varsa vardır yoksa yoktur kendinizi heder etmeyin. Bol su için sadece. Bebeğiniz daha 1 haftalık bakın aylık bile değil, rutin kontrollerine götürün. Çevreniz çok kalabalık ise kafa dinlemeye ihtiyacınız olduğunu söyleyin biraz kendinizi dinleyin, stres her şeyi daha kötü yapar. Bebekler anneleri stresli iken bunu hissediyorlar. Zamanla normale döneceksiniz, şuan anne kartal modundasınız.

Back
X