Lohusa depresyonu mu?

gerigelenmektup

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2014
157
33
98
40
Merhaba Kadinlar kulübü
...fikirlere ihtiyacım var
Benim 5.5 yaşında ve 1 aylık 2 kızım var,lohusa depresyonundayım sanırım..bazen ikisini de görmek istemiyorum ,bambaşka bir hayatta bekar olmak istiyorum,bazen büyük kızımın kıskançlıkları ile bas edemiyorum büyük kızıma sinir oluyorum görmek istemiyorum bazen de büyük kızıma çok üzülüyorum ne güzel tek çocuktu bu bebek olmasaydı daha iyi olurdu diyorum,ben 2 kızım olmasını çok istemiştim hayatta yalnız kalmasınlar birbirlerine dost olsunlar diye,ama şimdiden çok gerildim dengeyi sağlayamamaktan haksızlık yapmaktan hayat boyu birbirlerini kıskanmalarından çok korkuyorum,kısacası olumlu hiçbir şey düşünemiyorum ,düşüncelerim yüzünden kendime kızıyorum ama engel olamıyorum...

Lohusa depresyonundan bunlar. Kendinizede büyük kızınızada zaman tanıyın. Kıskanması normal. Zamanla kardeşini sevip sizden daha çok sahiplenecektir. 5 seneden sonra herşey başa sarmış. Sizin durumunuzda normal. Haksızlık etmeyin kendinize. Benzer duyguları yaşayanların çok olduğuna eminim.

Evet bu dusunceleriniz lohusaliktan merak etmeyin hep olumlu dusunmeye calisin... sizin de desteginizle onlar cok guzel iki kardes olacaklar ilerde 2 kizinizla cok mutlu olacaksiniz.. bu tur hayaller kurun..

öyle düşünmeyin siz bi annesiniz keşke olmasaydı ne demek Allah korusun bi anda Allah elinizden alır sonra naparsınız annelerin duası kabul olurmuş tövbe edin ve evlatlarınıza sımsıkı sarılın ve dua edin bol bol size yardımcı kimse yok mu?

Kendinize dusuncelerinizden oturu kizmayin.

Bu bariz lohusa depresyonu.

Zamanla her sey yoluna girer insallah.

DAha şimdiden densiz ve cahil akrabalarım iki kızımı kıyaslamaya başladı bu ablasından güzel olacak vs sözler söylüyorlar. Ben bunları duydukça çok üzülüp geriliyorum her şeyi kafaya takan biriyim büyük kızıma içim acıyor sonra bebeğin ne suçu var diyorum ona acıyorum aralarında dengeyi nasıl sağlayacağım ya hep bi kıskançlık olursa

Kardeşimle aramızda 5 yaş var. Doğduğu ilk gün anneme teşekkür edip durdum bana kardeş verdiği için ama ikinci gün abimle bir olup kardeşimi her gelen misafire satmaya çalıştık:)
1 ay içerisinde anne bile bebeğine alışamazken kızınızdan alışmasını beklemeyin. Yaşı çok küçük tabiki kıskanacak ilgiyi bu çok doğal. Bebeğiniz uyuduğunda Büyük kızınızla oynayın ve bebeğiniz uyandığında hadi gel birlikte sevelim kardeşini diyip bebeği birlikte okşayın. Ona güzel örnekler anlatın, kardeşin seni çok seviyor ablasısın sen onun, seni örnek alacak senin gibi olacak vs gibi cümleler kurun.
Söylemeden geçmiyim bir süre büyük küçüğü kıskanır sonrasında küçük büyüğü kıskanmaya başlar bizde böyle olmuştu. Ama şimdi sorsanız bu dünyada en çok değer verdiğin kişi kim diye kardeşim ablam der ben ise kardeşim derim(kızımdan sonra tabiki)

Allah bağışlasın evlatlarınızı. Benim de 3aylık bir kızım var. Lohusa depresyonu yaşadım ve hala da tam atlatamadım aslında. İkinci çocuğu da sizin gibi 4-5sene sonra diye düşünüp, daha kolay atlatırım diyordum ama yine skntılar oluyor sanırım. Allahım yardımcımız olsun inşaallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…