Lohusa kocam.

cheryblossommm

Guru
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2010
2.958
2.041
398
30
Selam kızlar .
İzmir'deki arkadaşlar öncelikle size çok geçmiş olsun diliyorum..Allah'ım bidaha yaşatmasın.
Kızlar ben doğum yapalı 55 gün falan oldu.ama ben mi.lohusayim eşim mi belli degil. Durup durup biseyleri bahane edip trip atiyo.beni de anlarsınız ki şuan hiç trip cekecek zamanımda değilim. Çocuğu kucağına aldığında çok örseliyo.hani diyorum şoyle tut böyle tut ,bu sefer beni oğlundan kiskaniyosun diyo ciddi ciddi.ama.cocugu o kadar hirpaliyo ki ,çocuğu yatırdığı an kusuyo. Bir de küfürlü konusuyo çocukla severken ondan ayrı rahatsızım uyarınca benim çocuğum istediğim gibi konuşurum diyo. Ayrıca azarlar şekilde konusuyo bebekle saçma sapan seni berbere vericem falan diyo suratı ciddi şekilde çocukta dudağını buzup agliyo korkuyo haliyle .cocuguma kıyamıyorum bu hoduk kocam da laftan anlamiyo.aksam bagirdim en son düzgün tutsana diye çocuğu bıraktı gitti al ellemeyiz bida diyo.ay deliricem.

Eşiniz sonradan mı böyle oldu?
Yanlis anlamayın,sizi kırmak için söylemiyorum ama küfürlü konuşan insan belli ki. Bebek doğunca küfür etmeye başlamamıştır. Böyle olmasına şaşırmayın bence.
Öte yandan siz annesiniz o da babası,zarar vermek amaçlı yaptığını sanmıyorum. Güzellikle uyarın eşinizi. Yeni besledim bebeği,kusmasın sarsmayalım vb şekilde kendinizi de katarak.
Denemeye değer bence.

Eşiniz sonradan mı böyle oldu?
Yanlis anlamayın,sizi kırmak için söylemiyorum ama küfürlü konuşan insan belli ki. Bebek doğunca küfür etmeye başlamamıştır. Böyle olmasına şaşırmayın bence.
Öte yandan siz annesiniz o da babası,zarar vermek amaçlı yaptığını sanmıyorum. Güzellikle uyarın eşinizi. Yeni besledim bebeği,kusmasın sarsmayalım vb şekilde kendinizi de katarak.
Denemeye değer bence.
Zaten gülerek söylüyordum hep.askim sakin aşkım sarsiliyo çocuk kuscak bak yüzüne falan diye. Tribe giriyo. Yok sonradan böyle olmadı.bastan pis.

Hirpalastik az önce.
Valla çok sabırlısınız ben olsam kusturana kadar sarsardım sanırım. Yavrunun içini dışına cıkarmak neymıs gorsun. Ayrıca bebek bu hıssetmıyor duymuyor dıye dusunuyorsa cok yanılıyor. Kulakları küfüre aşina olacak ınsan kendı ogluna bunu yapabılır mı ya. Bırak kendı oglunu mınıcık bebişe bunu yapabilir mi😑😑

Eşinizin kumaşı budur zaten.
Çat diye küfürlü konuşmaya, kaba saba davranmaya başlamıştır diye düşünüyorum.

Kucağına aldığında da azarlar gibi uyarmayin tavrıniz öyleyse eğer. İncelikten anlar mı eşiniz bilmiyorum tabi.

Son düzenleme:
Hep mi böyleydi? Sizinle de muhabbetinde var mıydı böyle kendince sevgi gösterisi olup aslında uygunsuz tavırları? Bebek anne karnındayken dahi kavgayı, huzursuzluğu tersliği hisseder der pedagoglar. Sizin eşiniz maalesef bu tarza yakın uygunsuz davranışları bebeğinizin yüzüne karşı yapıp huzursuz ediyor onu. Adı da sizin kıskançlığınız olmuş, pes diyorum eşinize...

Zaten gülerek söylüyordum hep.askim sakin aşkım sarsiliyo çocuk kuscak bak yüzüne falan diye. Tribe giriyo. Yok sonradan böyle olmadı.bastan pis.
Bence erkekler eve bebek gelince rakip olarak görüyorlar ilk etapta. Anne uykusuz kalıp,yorgun olunca,baba ilgisiz kalıyor,haliyle bebek sebep gibi görünüyor bu duruma. İstisnalar muhakkak vardır ama genelde durum bu.
Zamanla duzelirsiniz ,alışma süreci bunlar,bebeğinizin uykusu düzene girip birbirinize vakit ayırabilmeye başlayınca,bebeğiniz size gülmeye,sevimli tepkiler vermeye başlayıp sürprizler yaptığında eşiniz de bağ kuracak.
Kadinlar 9 ay taşıyor karnında,kalp atışını,hareketlerini hissediyor,bebeğiyle yaşıyor bir bakıma ama erkekler sonradan ,etkileşim kurdukça baba oluyorlar.
Biraz zaman tanıyın.

Aslında başka örneklerde verirseniz belki sizi daha iyi anlarız 🙏

Eşinizle bebeğinizle kuracağınız iletişimi çok önceden görüşseniz iyi olurdu aslında. Söyle davranalım böyle yapmayalım. Babam hep söyler, sen doğmadan, annen hamileyken, çocuk gelisimi hakkında, bebek büyüme sürecine dair annen ayrı ben ayrı bir sürü kitap okuduk diye... Şimdi siz tepki verince aslında çok haklıyken sözlerinizde, kıskanç oluyorsunuz.

Zaten ya es ya ailesi üzerine hep konu açmisin. Böyle olmasi niye seni sasirtiyor? Birde o kadar ograstin hamile kalmaya. Cocuguna merhameti olmayan adamin, her halinde belli olmuyormu nedir? Dün pamuk gibi adamdi simdi canavarmi? Bide konu basligi "lohusa kocam". Sanki esinin yaptigi çok tatli bir yaramazlikmis gibi.

Yahu cocuk kusuyor kusuyor!! Yanlis tutuldugundan, babasinin sesinden korkuyor. Cocuk beyin hasarli olabilir yanlis tutulmasindan. Bu nasil bir iliski, nasil bir evlilik, nasil bir insan senin esin.

Bu böyle "kötü baba" temali ikinci konu bügün. Sadece o cocuklara aciyorum gerçekten.

Hayırlı olsun bebeğiniz ikinizde alışma sürecindesiniz annelik kadınlarda hamile kaldığı anda başlıyor ama babalık sonradan öğreniliyor zaman geçince güleceksiniz bugünlere özetle erkekler bilmiyorlar yapa deneye öğreniyor sakin olun yıpranmayın yıpratmayın
Biz kadınlar bu mantıkta oldukça erkeklerin sırtı yere gelmez zaten.
Konu sahibine moral olsun diye yazdıniz bunları muhtemelen iyi niyetle ama erkekler geç olgunlaşır evlenince idare et, babalığı sonradan öğrenir, hamilelik geçir, doğum yap, bir bebeğin sorumluluğunu al, uykusuz kal seni anlamak, yardımcı olmak yükünü hafifletmek yerine abuk sabuk hareket etsin, çocuğa küfürlü konuşsun, tavır yapsın idare et.

İşin doğrusu böyle değil, insan olan, eşini seven adamlar, gerçek bir baba gibi davranmak için uzun sürelere ihtiyaç duymuyor. Genellemeyelim böyle şeyleri olan yine kadınlara oluyor.

Allah anali babali buyutsun ama çok mudahaleci gördüm sizi de. Bu adam belli ki yeni küfürbaz olmadi. Bunu kabul etmissiniz. Bebek ile iletişimlerine cok mudahale olmanız bag kurmalarini engeller. Cok alakasiz bir zamanda bak bugun ne ogrendim. Bebegimizi soyle tutmak kusmasini engelliyormus. Iyi oldu bunu bilmemiz gibi yonlendirebilirsiniz. Sonra erkekler babaligi uzaktan bakmak olarak öğreniyorlar kadinlarda sikayet ediyor

Back
X