Lohusa ve etraftaki kaynanalar

Ganajcikolat

Üye
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2015
70
45
8
12 gün oldu doğum yapalı.sezaryenle nurtopu gibi bir kızım oldu.Çok mutluyum lakin birşeyi hesaba katamadım etrafımda benden çok pinpirikli insanlar..doğum yaptım malum sezaryen heryerim ağrıyor.Bebek emzirmeyi bilmiyorumm aldım kucağıma yok emmiyor.kan ter içinde kaldım.ilk birazcık mama verdiler sarılık tehlikesine karşı.neyse ertesi sabahı kayınvalidemlr geldi.eve çıktık.Ya nasıl anlatayım onlar titizlendikçe bebeğimin üstüne düştükçe sinir oldum.sanki ben doğurmamışım gibi..farklı bi duygu..bi de çok tezcanlıdır bnm kayınvalidem aslında çok iyidir iyiniyetlidir.ama ben doğum sonrası bu durumları nerden bileyim.mesela bebek ağlıyo hemen kv ve kayınpederim hemen bana soruyo aaa annesi acıktı al emzir..yaa bi dur yemek yiyorum bi müsade et demi..her ağlamasında ay hasta mı oldu ay öyle mi..Emzirme konusuna girmiyorum.sütün az mı aa iyi iyi yağlı geliyo aman mama verme vs. Neyse işleri var diye döndüler bu sfer her tlf da soruyo sütün geliyomu geliyomu..o bitti diğer akrabası başlsdı aman mama verme sütünü ver alışır bıktım yaa..çok biliyosan buyur emzir diycemm..başka böyle sıkıntısı olan var mı

Bu mevzular her lohusanin sikintisi tatlim yasamayan var mi diye sormalinbunalima soktular beni zamaninda.sen bos ver onu bunu keyfine bak relax ol diyecegim ama olmuyor insanin elinde degil bu hormanlar insani alt ust ediyor.bu tip sorular karsisinda sakin olmaya calis cevap bile verme bir kulagindan girsin digerinden ciksin yoksa kendin uzmekle kalirsin

Merhaba aynı şeyler canım benim de süt yetmiyor aman bu çocuk aç aman emmeyi bırakacak diye söylüyor benim zaten moralim bozuk süt az diye bu arada 17 günlüğünüz

Selam arkadaşlar
Aynı dert bende de var. Çok bunaldim 40 muhabbetinden her kafadan bi ses çıkıyo. 40 bitti çok şükür önceki kadar deil şimdi ama yinede çok karışıyo bıktım bende. Sadece bebekle ilgili olsa yaptığım herşeye karışıyo ama bende duymamaya başladım sizinde dediğiniz gibi çokta güzel oluyo. Onunla deil bebegimle ilgileniyorum.:KK48:

Ya ne tuhaf şeyler bunlarr ben anlamıyorum benim kızım sabahtan geceye kadar hep mememde hep emiyo maşallah ama garibim doymuyo mu ne mecbur gece yatarken mama veriyoruz yoksa durmuyo ona da bana da yazık..kv neyse ki gitti farklı şehirlerdeyiz ama her tlf da insan aynı şeyi mi sorar sütün geliyomu süt emdiriyon demi aman manaya alışmasın zart zurt..ben de he geliyo diyom napayım iyi ki yanımda annem var o olmasa napardım bilmem.onun bunun lafına çok aldırmamak lazım ama olmuyo de mi aaahhh ah.....

Aynen ne kadar duymazliktan gelsemde söyledikleri beni o kadar sinir ediyoki sormayın. Allah'tan sizin yanınızda değilmiş ya ben napayım nerdeyse her gün bizde gelmese bile arayıp duruyo agliyomu diye soruyo. Bizimki gece uyutmuyo da bizi, sorun gazda deil bir ara vardı ama su an çıkarıyo kendisi çok şükür. Neyse işte gece uyumuyo diye yok onu içir yok bunu içir öyle yapma böyle yap bazen oturup agliyom sinirden hepsi böylemi bunların ya

ayy ilk bebeğimde benim kv 3 hafta bizde kalmıştı. biliyorum kötü niyetli değil çok verici bir kadın gerçekten şurda 2 dönüm tarlam var sana zahmet desem lafım bitmeden çapalamaya başlar hiç düşünmez. kendini hırpalıyor resmen.. ama gel gelelim çok heyecanlılar. aman ye sütün olsun aman oyle yapma böyle yap vs vs.. dillerine dikkat bile etseler o spikolojiyle mutlaka bi yerden bize batıyor maesef.. şimdi ikinciye hamileyim. daha şimdiden (ilki biraz iştahsız çıktı da) ben ona şunu yedircem bunu yedircem seni hiç dinlemicem deyip duruyor.. şimdiden başladı kısacası.. ilk bebekte anne de acemi olduğundan müdehaleye açık oluyor ama 2. bebekte o kadar müdehale edemezler çünkü benim de az çok deneyimli olduğumu kabul etmek zorundalar :63: hakkımızda hayırlısı..
insanın ilk hevesi olduğu için bebeğinin herşeyini hep kendi yapası geliyor ama 1-2 ay sonra insan yorulmaya ve hevesi geçmeye başlayınca yardım edecek kimse çıkmıyor :KK48: şimdiki fazla yardımın ilginin alakanın tadını çıkartın sonraları bu ilgiyi yardımı arayabilirsiniz. nasıl olsa kvler evlerine giderken bebeği götüremeyecekler yine size kalacak.. :KK37:

Evet haklısın ama bunaltiyolar artik bugün kızımı yıkadık aslında eşimle yıkamak istiyodum onunda işi çıktı annemle beraber yıkayın dedi. Neyse geldi çocuğu soydum yikicaz oda ağlıyo sevmiyo üzerinin çıplak kalmasını tutturdu bu niye agliyo kolu acıyo bunun bacağı acıyo bunun Ayy boguveresim geldi önceden böyle değildi doğurdum değişti gerçi bir yılda da ne kadar taniyabildiysem..

Evet haklısın ama bunaltiyolar artik bugün kızımı yıkadık aslında eşimle yıkamak istiyodum onunda işi çıktı annemle beraber yıkayın dedi. Neyse geldi çocuğu soydum yikicaz oda ağlıyo sevmiyo üzerinin çıplak kalmasını tutturdu bu niye agliyo kolu acıyo bunun bacağı acıyo bunun Ayy boguveresim geldi önceden böyle değildi doğurdum değişti gerçi bir yılda da ne kadar taniyabildiysem..

kuzuuum sen benim kaynanamın oğlumu nasıl haşladığını bilsen aklın şaşar :) oğlum 3 aylık felan olmuş memlekete gittik kv tutturdu ben yıkarım oğlumun pipisini diye :KK64:iyi dedim al yıka.. hiç aklıma gelmedi ki kaynar suyu çocuğun üzerine boca edecek.. normalde dirseğe göre ayarlarız ya sıcaklığı, kv almış eline göre ayarlamış. akadın senin 60 yaşında elinle 3 aylık bebeğin vücudu bir mi? normalde çok severdi oğlum yıkanmayı hiç ağlamazdı yıkanırken. suyu dökmesiyle oğlum bi çığlık attı, eşim içerden koştu geldi o derece. banyonun sonuna kadar da susturamadık :KK48: şimdi gülüyorum ama o zaman sinir krizi geçirmiştim..

Son düzenleme:

böyle durumlarda en güzeli uygun bir dille uyarmak ve durumu açıklamak mesela; "anneciğim bebeklerin hepsi çıplakken ağlar neden evham yapıyorsunuz, beni de tedirgin ediyorsunuz lütfen yapmayın.. daha yeni doktora gittik hiçbişeyi yok maşallah yapmayın böyle.." vs vs.. daha çeşitlendirilebilir. o pisikolojide sanki gıcıklığına yapıyormuş gibi görünse de aslında kendisi daha çok üzülüyor sadece evhamdan ne dediğini bilmiyor :KK48:

böyle durumlarda en güzeli uygun bir dille uyarmak ve durumu açıklamak mesela; "anneciğim bebeklerin hepsi çıplakken ağlar neden evham yapıyorsunuz, beni de tedirgin ediyorsunuz lütfen yapmayın.. daha yeni doktora gittik hiçbişeyi yok maşallah yapmayın böyle.." vs vs.. daha çeşitlendirilebilir. o pisikolojide sanki gıcıklığına yapıyormuş gibi görünse de aslında kendisi daha çok üzülüyor sadece evhamdan ne dediğini bilmiyor :KK48:

Evet öylede her zaman böyle ben söylesemde beni duymuyo bile..:110:

Epy, post: 40809255, member: 177569"]kuzuuum sen benim kaynanamın oğlumu nasıl haşladığını bilsen aklın şaşar :) oğlum 3 aylık felan olmuş memlekete gittik kv tutturdu ben yıkarım oğlumun pipisini diye :KK64:iyi dedim al yıka.. hiç aklıma gelmedi ki kaynar suyu çocuğun üzerine boca edecek.. normalde dirseğe göre ayarlarız ya sıcaklığı, kv almış eline göre ayarlamış. akadın senin 60 yaşında elinle 3 aylık bebeğin vücudu bir mi? normalde çok severdi oğlum yıkanmayı hiç ağlamazdı yıkanırken. suyu dökmesiyle oğlum bi çığlık attı, eşim içerden koştu geldi o derece. banyonun sonuna kadar da susturamadık :KK48: şimdi gülüyorum ama o zaman sinir krizi geçirmiştim..[/QUOTE]

:KK57: ..........Yazık yavrum ya.. sen buna gulebiliyosan ben abartiyorum galiba.

:KK57: ..........Yazık yavrum ya.. sen buna gulebiliyosan ben abartiyorum galiba.
malesef yaşarken çok sinirlenmiştim.. ama ne yapabilirsin ki.. o zamanlar yanlışlıkla insanın tırnağı değse 3 gün vicdan azabından ölüyorsun.. kadın da isteyerek haşlamadı ya oğlumu.. haa nedir? bi daha oğlumu yıkayabildi mi hayır!! bi de üüstüne siz çocuğu soğuk suyla yıkamaya alıştırmışsınız oldu onu da yedik.. ama üzerinden 4 yıl geçmiş her şeyi tek tek biriktirirsen akıl hastası olursun..

şuan lohusa olduğun için bu tarz şeyleri kafana takman gayet normal.. ama sen ve bebeğin iyi olduktan sonra gerisi de boş bunu unutma.. bırak o söylensin.. bu sefer de sen duyma :KK66:

Harpy .!.:
malesef yaşarken çok sinirlenmiştim.. ama ne yapabilirsin ki.. o zamanlar yanlışlıkla insanın tırnağı değse 3 gün vicdan azabından ölüyorsun.. kadın da isteyerek haşlamadı ya oğlumu.. haa nedir? bi daha oğlumu yıkayabildi mi hayır!! bi de üüstüne siz çocuğu soğuk suyla yıkamaya alıştırmışsınız oldu onu da yedik.. ama üzerinden 4 yıl geçmiş her şeyi tek tek biriktirirsen akıl hastası olursun..

şuan lohusa olduğun için bu tarz şeyleri kafana takman gayet normal.. ama sen ve bebeğin iyi olduktan sonra gerisi de boş bunu unutma.. bırak o söylensin.. bu sefer de sen duyma :KK66:

Tesekkur ederim cok iyi geldi:KK68:. Cok sukur bbebeğimlede birbirimizi tanımaya başladık artik guluyo bana, uykumuzda duzene ggiriyor artik. Bide odasina kendi yatagina yatiriyorum bir kac gun yaninda yattim ayni odada ayirmam iyimi olur kotumu..:110:

Back
X