• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lohusalığı iyi geçen yok mu ?

benkendimgibi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Mart 2025
19
7
1
37
Merhaba arkadaşlar,

Ben 38 haftalık hamileyim hissediyorum doğum çok yakın ama lohusalıkla ilgili okuduğum şeyler moralimi çok bozuyor. Her türlü negatifi,kötülüğü okudum diyebilirim 😃 Tabiki insanlar yalan söylemiyor herkesin deneyimine de saygım sonsuz ama gerçekten hiç lohusalığı iyi geçen yok mu ? Bebeğinin mutluluğunu yaşayan ve çevresinden pozitif anlamda destek gören ?

Ben iki lohusalığımda da kötü bir şey yaşamadım. Ailelerden destek gördüm ama uzun zamanlar değildi bunlar ki kendi düzenim, kendi başınalık bana daha iyi gelmişti. Eşim hem duygusal hem fiziksel destekte fazlasıyla bulunmuştu sağolsun.
Bunun yanında doğum, bebeğinle birbirine alışma süren, değişen düzen, bedenin, duyguların, hormonların derken zorlanıyor musun evet ama bunlar süreci korkunç noktaya getirecek düzeyde olmadı bende. Zaman içerisinde ayak uyduruyorsun.
Benim yakın çevrem de çok kötü lohusalık geçiren anne sayısı az açıkçası. Okuduklarınıza şöyle çok takılmayın, insanlar daha çok olumsuzu yazmaya meyilli. Öyle olunca da sanki herkes aynısını yaşıyor, yaşayacak sanıyorsunuz ama değil tabi.

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar,

Ben 38 haftalık hamileyim hissediyorum doğum çok yakın ama lohusalıkla ilgili okuduğum şeyler moralimi çok bozuyor. Her türlü negatifi,kötülüğü okudum diyebilirim 😃 Tabiki insanlar yalan söylemiyor herkesin deneyimine de saygım sonsuz ama gerçekten hiç lohusalığı iyi geçen yok mu ? Bebeğinin mutluluğunu yaşayan ve çevresinden pozitif anlamda destek gören ?
Benim lohusalığım bebeğim ve kendim açısından iyiydi şükür öyle büyük bir zorluk yaşamadım tek sıkıntım küçük evimin fazla kalabalık olmasıydı hamileyken başlamıştı kalabalık zaten destek için gelmişler hdhdhdh arada bir canım sıkılsa da bebeğime yansıtmamaya çalışırdım.

Benim de lohusalığım güzel geçti diyebilirim. Annem yanımdaydı eşim 30 gün evdeydi. Hepsi de çok yardımcıydı süreci iyi geçirdik. Tabi güzel de geçse duygulandığın, normalde kızmayacağın şeye kızdığın alındığın çok an oluyor. Bunlar normal. Sen mutluysan bebek de mutlu

Lohusaligim iyi gecti. Sadece ilk dogumumda acemi oldjgums icin daha hassastim .
Ikinci dogumum ve sonrasi daha rahatti.

Biraz beklentiyle alakali sanirim. Ben hep yapabildigimi yapar, gerisini oluruna birakirim

Merhaba arkadaşlar,

Ben iyi yaşadım Allah var şimdi eşimden Allah razı olsun keza ailemden de öyle. Tam destektiler.
Fakat bu biraz içsel bi durum. Etrafından destek görsen de hormonların zamanla senin üzerine oynuyor. Yoktan sebeplerle eşinden hırsını çıkarıyorsun veya başkalarına güceniyorsun falan. İnsanların hareketleri sana batıyor. Bu tarz bişey bence lohusalık ve emzirme devam ettikçe veya etmese bile ortalama 2 yıla yakın sürüyor hormonlarla mücadele.

benim farkettiğim gebwlikte neyden korkarsanız o oluyor 😂 yani biz çağırıyoruz biraz.

benim psikolojik olarak çok yorucuydu cünkü etraf çok kalabalıktı. normalde kimseyi umursamayan biriylen lohusalıkta biri gözün üstünde kaşın var dese ağlamaya basladım 😂 simdi doğursam sadece esimi isterim. gerisi gelsin 5 dk cocugu görsün gitsin 😂😂

fiziksel olarak zorlu değildi. bebeğim gazlı ve kolikti ama ona rağmen zor diyemem cünkü esim çok paylaştı o süreci benimle.

bir de her sey yolunda olsa bile “ya gece uyumazsa? ya yarın huysuz olursa?” falan diye kendi kendime de olmayan seyleri dert edindiğim cok oldu 😂😂

yani biliçli olunca zor değil. bebek bu ağlayabilir, gazı olabilir, saatlerce ağlayabilir 🥲🙄🙄😂 bunları kabullenip çok düsünmemek lazım.

biz 3 saat bebek susmadan ağlayınca acile gitmistik. ordaki doktor “ilk cocugunuz herhalde? belli oluyor” diyince kendime geldim 😂😂

Merhaba arkadaşlar,

Benim çok kötüydü kanka ben uzaklaşıyorum sana tek tavsiyem buzluğa hazır köfte koy 😄

Ben aile evimde doğum yaptım ilk 25 gun annem vardı sonra evime geçtim 10 gun kayinvalidem ve görümcem vardı. Etrafımda herkes pervaneydi ben ne istediysem o oldu ama ben deliydim lohusalık böyle bisey galiba 😂

Back
X