Lojman sıkıntısı hakkında

birgaripyazar

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2013
1.528
677
123
Arkadaşlar ben 1 ay önce nikah yaptım.Eşim askeri personel.Düğünü sonbaharda düşünüyoruz.Tayin ve lojman için erken nikah yaptık çünkü kendisi çok kötü şartları olan bir yerde görev yapıyor ne market, ne bir dükkan var.Dağın başı kısacası.Yeni evlendiğimizden dolayı il içi tayin istedik vermediler.Şuan 3 lojman dairesi var.2sinde aile oturuyor diğerinde bekar personeller kalıyor.2 aile de tayinci ve gidecekler yerine biz hariç iki aile gelecek.Biri karakol komutanı ve ailesi olduğundan lojmanın biri ona veriliyor.Diğeri de ya bize ya da diğer aileye.Bize yer kalmazsa zemin kattaki personelleri çıkaracaklarmış.Orası da çok berbat, rutubetli, sürekli pis kokan bir yermiş.Biz de madem devlet evlenmeyi teşvik ediyor bize de yardımcı olsa düzgün bir daireye geçsek veya tayin çıkarsa dedik.Tayin olmadı.Yok mu bizim yapacağımız, başvurabileceğimiz işimize yarayacak bir yer.(Dışardan ev tutma şansi yok)

devlet 3 çocuğu da teşvik ediyor. hemen yapacak mısınız?

yani size lüks villa vaadedilmemiş sonuçta. bi risk almışsınız.
Lüks villa isteyen yok zaten daha yaşanılası bir yer istedik.Ve devlet teşvik ediyor diye evlenmedik zaten :işsiz:

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar ben 1 ay önce nikah yaptım.Eşim askeri personel.Düğünü sonbaharda düşünüyoruz.Tayin ve lojman için erken nikah yaptık çünkü kendisi çok kötü şartları olan bir yerde görev yapıyor ne market, ne bir dükkan var.Dağın başı kısacası.Yeni evlendiğimizden dolayı il içi tayin istedik vermediler.Şuan 3 lojman dairesi var.2sinde aile oturuyor diğerinde bekar personeller kalıyor.2 aile de tayinci ve gidecekler yerine biz hariç iki aile gelecek.Biri karakol komutanı ve ailesi olduğundan lojmanın biri ona veriliyor.Diğeri de ya bize ya da diğer aileye.Bize yer kalmazsa zemin kattaki personelleri çıkaracaklarmış.Orası da çok berbat, rutubetli, sürekli pis kokan bir yermiş.Biz de madem devlet evlenmeyi teşvik ediyor bize de yardımcı olsa düzgün bir daireye geçsek veya tayin çıkarsa dedik.Tayin olmadı.Yok mu bizim yapacağımız, başvurabileceğimiz işimize yarayacak bir yer.(Dışardan ev tutma şansi yok)

Teror bolgesinde misiniz neden disarida oturma sansiniz yok ?

hiçbir şansınız yok. bende doğuda yaşadım. ordaki amaç ölmemek.
yani bu durumda kimse evin halini düşünmez. anlamadığım velev ki o bekarlar çıkartıldı, nerde kalacaklar??
bana tuhaf geldi yani.

hiçbir şansınız yok. bende doğuda yaşadım. ordaki amaç ölmemek.
yani bu durumda kimse evin halini düşünmez. anlamadığım velev ki o bekarlar çıkartıldı, nerde kalacaklar??
bana tuhaf geldi yani.
Evet bize de tuhaf geliyor çünkü onlara kalacak hiçbir yer yok.

Oturup boşalan yer olduğunda oraya geeceksiniz. Bildiğim kadarıyla rütbenin puanına göre ev veriyolar.

Evet bize de tuhaf geliyor çünkü onlara kalacak hiçbir yer yok.
canım ben sivas.ta lojmanda kaldım. benim eşim de askerdi. lojmana bakmaya gittiğimizde içine köpeği bağlasan durmaz durumdaydı ama lojmanlarda olay şu: işine geliyorsa...
biz içine 5-6 bin tl harcayım yaşanacak hale getirdik. 2 sene gayet de güzel oturduk.
çıktıktan sonra da içine giren kişi ile anlaştık yaptırdığımız hiçbir şeyi söktürmedik adamdan 1500 tl aldık. o da sayemizde lojmanın en yapılı evine oturdu. tertemiz.
işler böyle yürüyormuş.

lojmanı puana göre veriyorlar sonuçta yeni evli olmanız çok önemli değil malesef.
misafirhane vardır diye düşünüyorum . doğuda en ücra yerde bile var çünkü. bekarları büyük ihtimal misafirhanee gönderip size orayı verirler. tadilat yaptırıp boya badana ile halledilir sanki.

Back
X