Lojmandan çıkmalı mıyım ?

kızlar bana acil bir akıl verin lütfen.kendinizi benim yerime koyun siz ne yapardınız onu söyleyin.hemen kısaca yazayım.eşim asker.5sene olacak evleneli, ilk dışarı taşındık, sonra ben hamile kaldım 7 aylık hamileyken lojmana geçtik.iki senedir burada oturuyorum.eşim gölcükte çalışıyor ben oradaki lojmanlar apartman olduğu için gittim taa yalova tarafındaki lojmanlara,karamürsele. burdakile dubleks.çocuk oynasın bahçeli falan dedim. bin pişman oldum.iki senedir yaşadığım artık allah bilir. evimi sayısını bilmediğim kadar su bastı alt katı, iki haftadır gene gene. ne halım kaldı ne mutfağım. ve pis su, klozetler taşıyor, pire desen dolu yeni kurtuldum ondan, bahçeli olduğundan kedi köpek dolu,hamam böceği envayi çeşidi var. bıktım ,illallah geldi. çocuğum 15 aylık,benim gölcükten lojman alma hakkım var tekrar. ama tabi lojman hakkı 5 sene. benim 3 senem kaldı. siz olsanız 3 sene için bir daha ev taşır mısınız? gölcüğe apartmana gider misiniz? bir de alıştık buraya , oh bahçeli, çocuk dışarıda sürekli güzel havada, mangal serbest, yeşillk.ama diğer eksileri bezdirdi.ısınması ayrı sorun. gölcükte apartman olacak, ses yapıcaklar biz yapıcaz,ama eşime yakın,hastanelere yakın , gölcük merkezde. burası allahın terkettiğ yer. ne yapayım ne olur bir şey söyleyin. lojman yönetimi arıyorsun burda kaç kere kaç gün sonra geliyorlar. bir serbestlik bir umursamazlık ne olur söyleyin siz olsanız ne yaparsınız ?

taşınmak berbat bi iş ama 3 sen diyosun koskoca 3 sene. küçük çocuğunuz da var hijyenik olmayan bi yerde yaşamanız doğru mu? 1 dakika durmayın bence. su basmasıyla bilmem neyle uğraşacağına 1 kere taşınma sıkıntısı olsun ne olacak ki.

maviege şimdi sen lojmandayken lojmanın oturulamaz diye bi yazı alınması gerekiyormuş gerekçe olarak aynı garnizon içinde bi lojmana geçceksen eğer. bunu da ordaki kurmay başkanı imzalaması gerekiyormuş. bi takım yazışmalar olması gerekiyormuş.. eğer hadi tamam geç demesi ile olmuyormuyş aynı garnizon içinde bi lojmana geçmek. ha öyle derlerse eğer hadi tamam geç diye bi mağduriyet yazısı falan olmadan, biri şikayet ederse lojmandan çıkartılıyormuşsun.
prosedür öyleymiş yani eşim söyledi

3 sene az değil ki ,elbette taşının ...
15 aylık bebek ,gece aniden ateşlenir vs görünmeyen bir kaza olur allah muhafaza vs yani orası uygun değil ,envayi çeşit börtü böcek içinde çocuk büyütülmez ki ..
koşullar inanılmaz sağlıksız.. öyle bir ortamda bulunmanız yaşamanız sakıncalı ,madem daha iyi bir alternatifiniz var ,değerlendirin ..

peki askeriye bunların bakımın yapmıyor mu ? bunları iletmiyormusunuz,bir ilaçlama en azından yapılabilir illaki ...
ben de asker eşiyim,bakımsız ve eski evlerden haberdarım ve lojman değil sivil tercih ediyorum..
tabi genelleme yapmak çok yanlış ,çok güzel ve donanımlı ve bakımlı lojmanlarda yok değil,ama çoğu eski ve dökük..
ama sizin ki börtü böcek yani pislik= hastalık!!

Son düzenleme:
3 sene az değil ki ,elbette taşının ...15 aylık bebek ,gece aniden ateşlenir vs grünemyen bir kaza olur allah muhafaza vs yani orası uygun değil ,envayi çeşit börtü böcek içinde çocuk büyütülmez ki ..koşullar inanılmaz sağlıksız.. öyle bir ortamda bulunmanız yaşamanız sakıncalı ,madem daha iyi bir alternatifiniz var ,değerlendirin ..

peki askeri ye bunların bakımın yapmıyor mu ? bunları iletmiyormusunuz,bir ilaçlama en azından yapılabilir illaki ...ben de asker eşiyim,bakımsız ve eski evlerden haberdarım ve lojman değil sivil tercih ediyorum..tabi genelleme yapmak çok yanlış ,çok güzel ve donanımlı ve bakımlı lojmanlarda yok değil,ama çoğu eski ve dökük..ama sizin ki börtü böcek yani pislik= hastalık!!

cnm hiçbir bakım yapılmıyor. bzim mesela yukarıya biri geldi 2 kat yukarı adam tabi yaptırdı askereler falan heryeri .. yani adamın olcak yada yapı onarım destek komutanı bişey olcan. ille buralarda da torpil geçiyo.. mesela diğer lojmandan bi daireyi yaptılar son model böyle evdeki kemerine kadar. biri geldi asortik oturdu .. neymiş görev tahsisli lojmanmış... bilmem anlatabi,ldim mi:34:

arkadaşlar hepinizin yorumlarına ayrı ayrı teşekkür ederim inanın karar vermem açısından çok yararlı.burası amerkalılardan kalma lojmanlar.yani enaz60 senelik.bir de şehir merkezi dışında olduğundan, pek ilgilenmiyorlar, yani yönetim serbest. ben en son kıomutanlığı arıyorum o şekilde anca bir süre sonra geliyorlar. sistem .çok berbat. babam da havacı askerdi benim. ben de lojmanda büyüdüm, ama hayatımda bu lojmanlar kadar serbest lojman görmedim.adamlar bir acayip.verdiiği cevaplar ,acayip anlatsam gülersiniz o kadar yani.şikayet ettm hep. lojmn yönetim geldi baktı, bir şey yok dedi, yok dediği gün gene taştı benim ev.
eşim gölcükte görevli ,bizse karamürsel de oturuyoruz. eşim gölcküte görev yaptığı için oraya direkt gidebiliyoruz. tayin dönemimde mi taşınma oluyor sadece onu bilmiyorum. yani kafam çok karışık.haklısımız. o evde kal diyen olmamış.ben de farkındayım ama.yaptığım masraf inanın bini geçti.her ay ilçalatma,halıları sürekli yıkat. heryer uzak. ama tek cezbettiği nokta, bahçeli ve müstakil olması. altında ve üstünde kimse olmaması.kızım çıt sesine uyanır. ne yapıcam bilmiyorum. pztesi adamları çağırıcaz, eğer arıza çok büyükse ki bana öyle geliyor, sanırım taşınmam gerekicek.

Back
X