• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lüften bana akıl verin

nane278

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
48
Puanlar
13
Sınav stresiyle uğraşırken bir de annemin davranışlarıyla baş etmeye çalışıyorum. Kardeşlerim beni hiçbir şeye saymıyor ve bu durum sinirlerimi aşırı bozuyorı Ev işi yapmıyorum diye sürekli hakarete uğruyorum
Ve ev işi konusunda sadece bana bakıyorlar benden bekliyorlar
Ve yks senem diye yapmayı bıraktım
annem de bana inat davranıyor aşırı derecede
Kütüphaneye gitmeme izin verilmiyor, bu yüzden evde çalışmak zorundayım. Ama size yemin ederim, patlama noktasındayım. Lütfen yazdıklarımı tam okuyun artık sabırla olmuyor
Benimde hatalarım var dayanamayıp anneme çok karşı geliyorum
Ama aşırı derece beni kışkırtıyorlar
Kardeşlerim ders çalıştığım odaya girip bağırıp çağırıyor.
Ya ders çalışın ya da çıkın dediğimde ya hakaret yiyorum ya da suçlu ben oluyorum.
“Sen dışarı çık, kızların işi biterse gelirsin” diyorlar
Ben ders çalışıyorum onlar ise sohbet ediyor
Sürekli yüksek sesle konuşuyorlar, ders çalışamıyorum. Eşyalarımı izinsiz kullanıyorlar. Ağzımı açtığımda kes sesini, boş yapma gibi tepkiler alıyorum. Bazen ben mi çocuğum, onlar mı gerçekten şaşırıyorum.
Bazen param haberim olmadan alınıyor. Kontrol ediyorum , hep eksik çıkıyor.
kronometrem vardı. Sabah ders çalıştım belli saatlerce ders çalışmıştım ama kaç saat çalıştığımı hatırlamıyordum. Masaya baktım, yok. Koçluk alıyorum ve çalıştığım saatleri yazmam gerekiyor.
Meğer alıp sıfırlamış, çantasına koymuş. Bana da hiçbir şey söylememiş.
Neden söylemedin? dedim.
“Ben kullanacağım” dedi.
Söyleseydin dedim izin mi alacağım diyor
“Ne zaman kalacaksın ?” dedim.
“Bilmiyorum, belki kullanırım belki kullanmam” dedi.
Resmen benimle alay ediliyor.
Dayanamayınca üzerine yürüdüm asla bu hareketi yapamam ama artık dayanamıyorum , bu sefer annem benim üzerime yürüdü.
Ahlaksız, senden bir şey olmaz gibi bir çok hakaret yedim
Bende cevap veriyorum dayanamıyorum
Annemi seviyorum ama ona karşı zerre saygım kalmadı
Yılarca ondan yemediğim hakaret dayak kalamadı

Kızlar, kendi eşyalarım ortalık malı gibi. Kendi paramı benden çok onlar kullanıyor.
Ve ben kendi paramı kullanırken bile sürekli hakarete uğruyorum
Aldığım her şeyin hesabını onlara veriyorum
Ve bu yine sadece bana Karşı yapıyorlar
Evde yemediğim hakeret kalamdı

Bilmiyorum ama bende mi sorun var onlarda mı anlamıyorum....

Evin genelinde sorun var
Kimsenin kimseye saygısı yok..
Başta anne dengeyi kuramamış.
Sen cevaplarla, tepkilerinle kardeşlerinle yüz göz olmuşsun
Kardeşlerin, sınır-saygı nedir bilmiyor..
Öncelikle sınava çalışıyorsun, harika bir şey bu.
Ne olursa olsun bu azmini sakın bırakma ama bu senin 1 saatte olsa evde bir işin ucundan tutmana engel olamaz

Sabah kalktığında az bir şey annene yardım edebilirsin onun gönlünü yaptıktan sonra çekil odana.
Benim kardeşim de yediği tabağı çalışma masasında bırakırdı annem arkasını toplardı sinir olurdum.. ben oraya gittiğimde yapamazdı çünkü kızardım ona.
Bizler de üni kazandık ama bazı sorumluluklarımızı da yerine getirdik.

Diğer türlü sizin evdeki ortam kolay kolay düzelmez çünkü bir tane doğru yok.. o yüzden sen kendini düzelt sınavını kazan ayaklarının üzerinde dur ve sınırlarını çiz.. başka bir çıkış yolun yok

Evin genelinde sorun var
Kimsenin kimseye saygısı yok..
Başta anne dengeyi kuramamış.
Sen cevaplarla, tepkilerinle kardeşlerinle yüz göz olmuşsun
Kardeşlerin, sınır-saygı nedir bilmiyor..
Öncelikle sınava çalışıyorsun, harika bir şey bu.
Ne olursa olsun bu azmini sakın bırakma ama bu senin 1 saatte olsa evde bir işin ucundan tutmana engel olamaz

Sabah kalktığında az bir şey annene yardım edebilirsin onun gönlünü yaptıktan sonra çekil odana.
Benim kardeşim de yediği tabağı çalışma masasında bırakırdı annem arkasını toplardı sinir olurdum.. ben oraya gittiğimde yapamazdı çünkü kızardım ona.
Bizler de üni kazandık ama bazı sorumluluklarımızı da yerine getirdik.

Diğer türlü sizin evdeki ortam kolay kolay düzelmez çünkü bir tane doğru yok.. o yüzden sen kendini düzelt sınavını kazan ayaklarının üzerinde dur ve sınırlarını çiz.. başka bir çıkış yolun yok
Ben ev işi yapamam zamanım gerçekten yok
Kardeşlerime de kolay kolay ne asla hakaret etmemem bu 1 aydır annem yüzünden aşırı sinirliyim
Ben sabah 6 kalkıp 12 eve geliyorum
Sonra 10 dk dinleyip dersin başına geçip akşama kadar ders çalışıyorum
Zaten sınava çalışmaya 7 ay kala başladım
Ben sınava çalışmadan önce annemin üzerindeki agır yükler kalksın diye tek başıma hali, sarımsak, turşu gibi bir çok agır şeyi tek başıma yaptım
Arada sırada zamanım olunca kalkıp iş yapıyorum
Ama yapınca da kavga tekrardan başliyor
Sen hem ev işi yapıp hem ders çalışabilirsin diye bağırıp çagırıyor
Bunun için babama şikayet ettiği de oldu
Yıllarca zaten evde tek yapan bendim
Ben yapmayınca bütün sorumluluk onda kaldı

Ben ev işi yapamam zamanım gerçekten yok
Kardeşlerime de kolay kolay ne asla hakaret etmemem bu 1 aydır annem yüzünden aşırı sinirliyim
Ben sabah 6 kalkıp 12 eve geliyorum
Sonra 10 dk dinleyip dersin başına geçip akşama kadar ders çalışıyorum
Zaten sınava çalışmaya 7 ay kala başladım
Ben sınava çalışmadan önce annemin üzerindeki agır yükler kalksın diye tek başıma hali, sarımsak, turşu gibi bir çok agır şeyi tek başıma yaptım
Arada sırada zamanım olunca kalkıp iş yapıyorum
Ama yapınca da kavga tekrardan başliyor
Sen hem ev işi yapıp hem ders çalışabilirsin diye bağırıp çagırıyor
Bunun için babama şikayet ettiği de oldu
Yıllarca zaten evde tek yapan bendim
Ben yapmayınca bütün sorumluluk onda kaldı
Annen ders çalışınca değil de elinde telefon görünce sinirleniyor belki de. Öyle bi tanıdığım var çünkü anlattıkların bire bir

Annen ders çalışınca değil de elinde telefon görünce sinirleniyor belki de. Öyle bi tanıdığım var çünkü anlattıkların bire bir
Telefon ile ne alakası var? Telefondan bahsetmedim

kütüphaneye niye izin verilmiyor?
12 ye kadar nereye gidiyorsunuz?
genel olarak haklı buldum sizi ama evde ders çalışmak küçük kardeşler varken zor olur. kardeşlerinizle samimi bir konuşma yapabilirsiniz sizin için bu senenin önemli olduğunu biraz daha dikkat etmelerinin sizi mutlu edeceğini falan söyleseniz.

Kardeşlerin kaç yaşında? Onlar neden ev işi yapmıyor? Oturup konuşun herkesin sorumluluğu olsun. Bir tanıdığım var onlar da çok kardeş bulaşığı, yemeği, temizliği sıraya koymuşlar aylık liste yapıp buzdolabına asıyorlar. Ders çalışmak İyiev işi yapmamana engel değil ama bütün iş yükünü sana veremezler. Yani yks senen olmasa da bütün işleri yapmak zorunda değilsin.

Telefon ile ne alakası var? Telefondan bahsetmedim
Telefon almıyor musun eline hiç? Anne düşüncesini söyleyeyim telefon alıyorsan eline? Telefonda saatler geçireceğine gel işin ucundan tut. Bu son cümlem doğrudan sana yazılmamıştır, eğer kafa dağıtmak için yarım saat bile eline telefon alıyorsan annenin beklentide olması ona istinadendir?

kütüphaneye niye izin verilmiyor?
12 ye kadar nereye gidiyorsunuz?
genel olarak haklı buldum sizi ama evde ders çalışmak küçük kardeşler varken zor olur. kardeşlerinizle samimi bir konuşma yapabilirsiniz sizin için bu senenin önemli olduğunu biraz daha dikkat etmelerinin sizi mutlu edeceğini falan söyleseniz.
Babam karşı çalışan heryerde çalırşır diyorlar
Ders alıyorum 4 saat o yüzden 12 geliyorum
çalışmıyorsanız başka yere gidin dediğimde burası kütüphane değil
istediğimiz gibi konuşuruz diyorlar
annem bel veriyor.

Telefon almıyor musun eline hiç? Anne düşüncesini söyleyeyim telefon alıyorsan eline? Telefonda saatler geçireceğine gel işin ucundan tut. Bu son cümlem doğrudan sana yazılmamıştır, eğer kafa dağıtmak için yarım saat bile eline telefon alıyorsan annenin beklentide olması ona istinadendir?
Zaten çogunlukla telefon ile çalışıyorum
6 saate yakın kendisi de görüyor
Burası hariç başka sosyal medyam yok.

Kardeşlerin kaç yaşında? Onlar neden ev işi yapmıyor? Oturup konuşun herkesin sorumluluğu olsun. Bir tanıdığım var onlar da çok kardeş bulaşığı, yemeği, temizliği sıraya koymuşlar aylık liste yapıp buzdolabına asıyorlar. Ders çalışmak İyiev işi yapmamana engel değil ama bütün iş yükünü sana veremezler. Yani yks senen olmasa da bütün işleri yapmak zorunda değilsin.
Bizde sırasıyla yapmayı onlar kabul etmiyor
Annem de ıstemıyor onların yapmasını
Ablam yks senesi diye 3 sene ev işi yapmadı annem bir kırıcı hakaret bile söylemedi
Çünkü o zaman agır sorumluluk bendeydi
Şimdi bakıyor kimse yapmıyor bana bulaşıyor
Ve evet ders çalışmak ev işi yapmaya engel değil ama
Ben yaptığımda direkt babama söylüyor
Ev işi yaparak da ders çalışabilirsin diye kavga çikartıyor
Evin sorumlulugun hepisini bana atıyorlar

Sınav stresiyle uğraşırken bir de annemin davranışlarıyla baş etmeye çalışıyorum. Kardeşlerim beni hiçbir şeye saymıyor ve bu durum sinirlerimi aşırı bozuyorı Ev işi yapmıyorum diye sürekli hakarete uğruyorum
Kütüphaneye gitmeme izin verilmiyor, bu yüzden evde çalışmak zorundayım. Ama size yemin ederim, patlama noktasındayım. Lütfen yazdıklarımı tam okuyun artık sabırla olmuyor
Ya ders çalışın ya da çıkın dediğimde ya hakaret yiyorum ya da suçlu ben oluyorum.
Sürekli yüksek sesle konuşuyorlar, ders çalışamıyorum. Eşyalarımı izinsiz kullanıyorlar. Ağzımı açtığımda kes sesini, boş yapma gibi tepkiler alıyorum. Bazen ben mi çocuğum, onlar mı gerçekten şaşırıyorum.
kronometrem vardı. Sabah ders çalıştım belli saatlerce ders çalışmıştım ama kaç saat çalıştığımı hatırlamıyordum. Masaya baktım, yok. Koçluk alıyorum ve çalıştığım saatleri yazmam gerekiyor.
Neden söylemedin? dedim.
“Ben kullanacağım” dedi.
Dayanamayınca üzerine yürüdüm asla bu hareketi yapamam ama artık dayanamıyorum , bu sefer annem benim üzerime yürüdü.

Kızlar, kendi eşyalarım ortalık malı gibi. Kendi paramı benden çok onlar kullanıyor.

Ben bu annelerin özellikle okuyan çocuklarına sürekli ev işi dayatmasını anlamıyorum. Tabi ki bi sofra kurarken toplarken yardımcı olunur ya da odanı toparlarsın falan ama bazı anneler bunu çok abartıyor. Anlamıyorum bir ev hanımı evi çekip çeviremiyorsa napıyor o evde akşama kadar? Bende böyle bi evde büyüdüm okuldan öğle arasına geldiğimizde süpürge yapardık o kadar travma olmuş hiç unutmuyorum. Çamaşır suyu kokardı ellerimiz o yaşda. Allah yardımcınız olsun çok zor kalabalık bi evde büyümek, üstelik anne idareci olamıyorsa.

Neden söylemedin? dedim.
“Ben kullanacağım” dedi.

Babanız nerde? Ben hep gece çalışırdım. Mükemmel bir eve sahip değildim ve benimde iş yüküm olurdu dersaneye gittiğim için kendimi şanslı hissederdim dersaneden eve gelince annem de çalışmaktan aşırı yorulduğu için mecbur evi işi yapmak zorunda hissederdim kendimi o yüzden el ayak çekilince ders çalışırdım 1 yılı genel olarak 4 saat uyku ile geçti.

Back
X