Lupus ve hamilelik

Ovagaribi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2016
198
239
53
Arkadaşlar merhaba ben yaklaşık 4 yıl önce tüp bebek raporu çıkarmaya çalışırken lupus hastası olduğumu ogrendim ama sadece kan degerlerim lupus olduğumu soyluyordu bende ortaya çıkan hiç bir semptomu yoktu.bu yüzden ben hiç bir zaman lupus adına ilaç kullanmadiim tek bildiğim hamileyken çok dikkatli olmam gerektiği.simdi 6 haftalık hamileyim ama ne yapmam gerekiyor hiç bilmiyorum aranızda lupus olup hamilelik atlatan bana önerisi olan varmı ? Şu an kan sulandirici ve omageven diye bir serum kullanıyorum sadece

Merhaba
Annem ve teyzem lupuslu sağlıklı bebek sahibi oldular, bildiğim kadarıyla lupus ilacini bırakıyorlar dediğiniz gbi de kan sulandırıci veriliyor önlem olarak. Onun dışında düzenli doktor kontrolüne giderseniz zaten doktorunuz sizi takip edecektir ozenli bir sekilde. Zaten ilac da kullanmamissiniz ve kullanicak derecede degil sanirim şimdilik hastalik. Geçmiş olsun. Saglikla kucağınıza alin.

Meraba lupus antikoagülan mi yüksek sizin benim de yüksek bu omageven serumu niçin kullanıyorsunuz bende 5 haftalık hamileyim 16 haftalık 2 kaybım var.Doktor sadece kan sulandiri iğne verdi bana

Meraba lupus antikoagülan mi yüksek sizin benim de yüksek bu omageven serumu niçin kullanıyorsunuz bende 5 haftalık hamileyim 16 haftalık 2 kaybım var.Doktor sadece kan sulandiri iğne verdi bana
Şöyleki lupusta çocuğu yabancı görüp vücut atabiliyor biliyorsunuz.Anladigim kadarıyla bağışıklığı baskilayip rahim içinde ters etki yaparak bebeğin düşmesini engelliyor .ama tabi Dr uma sormadım bunlar benim araştırmalarım .vardigim kanaat.daha önce tüm gebeliklerimde bebek tutunamadı ama şimdi iyi gidiyor gibi çok şükür.tabi serum 8.haftada bıraktım.simdi sadece kan sulandırıcı iğne kullanıyorum.

Peki siz lupusla ilgili bir ilaç kullanıyormusunuz.

Dediğiniz değer galiba yüksek ama çokta bilmiyorum çünkü lupusun bende semptomlar i yok aslında ama kan sonuclarim lupus oldugumu söylüyor

Benimki daha 5 haftalık 2 kaybım var ama benim 16 haftada kalbi durdu ikisininde bana şuan sadece enox 0.6 ve coraspin verdi doktor kalp atışı duyduktan sonra hemotolojiye gönderecekmiş ilacın dozu icin

Benimki daha 5 haftalık 2 kaybım var ama benim 16 haftada kalbi durdu ikisininde bana şuan sadece enox 0.6 ve coraspin verdi doktor kalp atışı duyduktan sonra hemotolojiye gönderecekmiş ilacın dozu icin
10 güne kalp atışı duyarsınız Allah'ın da izniyle Allah hepimizinkini tamamına erdirsin inşallah inanın bende diken üstündeyim bir yanlışlık olmasın diye Allah korusun önemli birşey öğrenirseniz paylaşın olur mu bende yeni birşey ogrenirsem lupuslu gebelik hakkında mutlaka yazarım buraya

Inşallah hayırlısı olsun tabi farklı bisey öğrenirsem mutlaka paylaşırım

Merhaba benimde 6. Ve 8. Haftada olmak üzere 2 kaybım var: 2. Gebeliğimde kan sulandırıcı kullandım ama yine aynı sonuç. Daha sonra tahlil yapıtırdım ve lupus antikoagülen değerim 48 çıktı . Yeni bir gebelik için cesaret edemiyorum sizce değerim çok mu yüksek? Doktorla görüşemedim henüz sonuçlar hakkında

Kan sulandırıcı olarak ne kullandınız acaba ?

Oksapar ve coraspin
Böyle bir sıkıntıniz varsa bir romatologla da gorusebilirsiniz.birde yine bir arkadasimiz demistiki onları kullanmaya rağmen sıkıntı oluyor diye hematolojiye gidecekmiş dozlarin ayarlanması icin dozları az geliyor olabilir.hic vazgeçmeyin bence cesaretinizi de hiç birşeyin kirmasına izin vermeyin.gidin sorun öğrenin bir sebebi mutlaka olmalı yaşadığım için söylüyorum kaç kere olmuyor diye yoruldum gitmedim uğraşmadım kendime geldiğimde aslında o kadar vakit kaybetmiş oldumki

Nerde doktorunuz bende de lupus var dodktor sadece coraspirin kullanicaksin dedi bana kadin dogum doktorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…