7 yaşında oğlum var.. sanki bizi anlattın. 1.5 yaşından sonra çocuk resmen yemek yemeyi bıçak gibi kesti. reddetti her ne verdiysem.. artık buzluğa hazır mantılar sigara börekleri falan yapıp koydum. az az vermeye çalıştım. mantıyı yoğurtla bile yemedi. minik minik çatala sadece haşlanmış olarak yedi. arada maksrna bazen 2 lokma pilav,tost öyle geçirdi günleri. 4. 5 yaşında anaokulu kreşine gönderdim hep aç kaldı. ama tık yemedi.. yediklerinde sıkma, yoğurtsuz mantı, sigara böreği, gözleme, simit, tost, bazen çorba o kadardı.. 5.5 yaşında yeniden gitti anaokuluna bu kez.. orada azar azar yemeyr başladı. hala seçtiklerimiz var ama artık sebze falan da yedirebiliyorum.. o süreçte zorlamadım ne istediyse onu verdim. doktor yer bekle sabret dedi sabrettim sonuç ben kazandım:) artık karnabahar bile yiyor. kendimi o süreçte sıkmacı teyzeler gibi hissetmedi değilim
ama zamanla alınıyorlar. zorlama derim bırak ne canı isterse yesin. zorladıkça tamamen reddediyor. evet zor süreç asla kolay değil ama bir şekilde geçiyor. makarnayı besleyici olsun diye kendim evde yaptım. sadece kaşarla yedi sigara böreğini başka peynir koymadım. sıkmayı sadece beyaz peynirle eser miktarda yedi asla başka eklemedim. mantıyı da onun çatala takıp ağzına alabileceği boyutta yaptım ne büyük ne küçük. sonraları köfte yemeye başladı. sebze köftesi dedim mücver yaptım içine pırasa havuç kabak patateste koydum. yavaş yavaş alıştı. kek yaptım beraber çırptık az yedi önce sonra dilim boyutuna ulaştı. kurabiye aynı şekilde.. poğaça yaptım boş istedi bende peyniri labne olarak hamura ekledim. tek besinleri alsın diye.. umarım düzelir canım.