Bebek Beslenmesi Lütfen acil delireceğim arkadaslar

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Sanzrixe

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2016
8
5
1
39
Arkadaşlar 29 aylık kızım a hiç birşey yediremiyorum.

Sabah 10da az sut
Akşama kadar çok az ekmek kırıntısı ya da çok az tost
Gece 10 sut..

Bütün gün beslenmesi bu kadar.

1 bucuk yaşına kadar herşeyden yiyen kızım birden bıraktı. İnanın hergün bunların dışında birşey yemiyor. Zaten bişey yemek değil bu. Ne meyve yer ne sebze yer. İnanın aklımı kaçıracak gibiyim..

Doktora da götürdüm. Olabilir diyor . Ya olur mu Allah aşkına bunun bir çaresi yok mu ? Demir eksikliği falan da yok. Coxuk yemek yemiyor sanki dayak yiyor . Ağlıyor azından çıkarıyor. Zorlanıyorum da iyice nefret etmesin diye. Ama dayanamıyorum artık hergün çeşit çeşit yemek hamur işi yapmaktan tükendim.

Lütfen arkadaşlar böyle şeyler yaşayan yakının da gören bilgisi olan bana bişey yazsin. İnanın gitgide çıkmaza düşüyorum. Sürekli kabız oluyor. Sürekli hasta oluyor.

Lütfen arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var..

Benimde 23 aylik oğlum var öncelikle gece ve sabah süt vermiyorum tokluk yapiyor yemyor yatmadan iciyor en son 9 gibi ama gece uyku arasinda kalkarsa su veriyorum birde her gun ayni öğün yapmamaya calisiyorum genelde corba iciyor ama sizinki baya büyük secmek istiyor olabilir yada kendi yemek istiyor olabilir birde dikkat edin cikolata ve benzeri şekerli yiyeceklerde iştah keser birde anne ve babanin yeme düzeni önemli evde sofra kuruluyirmu siz düzenli yiyormusunuz önce siz yiyin mesela ımmm cok guzelmis diyin yada 1 gun tamamen hic ilgilenmeyin aç kalsin bakalim ne olacak ama süt de vermeyin süt tok tutar mesela sevdigi yiyecek yokmu makarnaya bayilir cocuklar.

7 yaşında oğlum var.. sanki bizi anlattın. 1.5 yaşından sonra çocuk resmen yemek yemeyi bıçak gibi kesti. reddetti her ne verdiysem.. artık buzluğa hazır mantılar sigara börekleri falan yapıp koydum. az az vermeye çalıştım. mantıyı yoğurtla bile yemedi. minik minik çatala sadece haşlanmış olarak yedi. arada maksrna bazen 2 lokma pilav,tost öyle geçirdi günleri. 4. 5 yaşında anaokulu kreşine gönderdim hep aç kaldı. ama tık yemedi.. yediklerinde sıkma, yoğurtsuz mantı, sigara böreği, gözleme, simit, tost, bazen çorba o kadardı.. 5.5 yaşında yeniden gitti anaokuluna bu kez.. orada azar azar yemeyr başladı. hala seçtiklerimiz var ama artık sebze falan da yedirebiliyorum.. o süreçte zorlamadım ne istediyse onu verdim. doktor yer bekle sabret dedi sabrettim sonuç ben kazandım:) artık karnabahar bile yiyor. kendimi o süreçte sıkmacı teyzeler gibi hissetmedi değilim ama zamanla alınıyorlar. zorlama derim bırak ne canı isterse yesin. zorladıkça tamamen reddediyor. evet zor süreç asla kolay değil ama bir şekilde geçiyor. makarnayı besleyici olsun diye kendim evde yaptım. sadece kaşarla yedi sigara böreğini başka peynir koymadım. sıkmayı sadece beyaz peynirle eser miktarda yedi asla başka eklemedim. mantıyı da onun çatala takıp ağzına alabileceği boyutta yaptım ne büyük ne küçük. sonraları köfte yemeye başladı. sebze köftesi dedim mücver yaptım içine pırasa havuç kabak patateste koydum. yavaş yavaş alıştı. kek yaptım beraber çırptık az yedi önce sonra dilim boyutuna ulaştı. kurabiye aynı şekilde.. poğaça yaptım boş istedi bende peyniri labne olarak hamura ekledim. tek besinleri alsın diye.. umarım düzelir canım.

Yemek düzeni var masaya hazırlıyorum. Babannesi geliyor onunla vakit geçirsin diyorum yok yemiyor.

Prematüre doğmuştu şuan maşallah çok iyi ama öncesinde çoklu alerjisi vardı birçok şeyden böyle uzaklaştı.

Makarna falan almıyor. Buğu süt vermedim . Öğlen biraz tarhana uçtu inşallah düzelir.

Benim de tek umudum eninde sonunda yer inşallah.

Çok zor çok yıpratıcı..

Benim de tek umudum eninde sonunda yer inşallah.

Çok zor çok yıpratıcı..

maalesef öyle canım.. zor bazen çok yorulduğum hatta yemek yapmaktan bıktığım oldu ama sonunda yedi.. pizzasından pırasasına her şeyi yiyor artık çok şükür.. eminim senin de bebişün yiyecek.. birazcık fazla sabır gerektiriyor o kadar..

Sütü sadece uykuya geçiş olarak vermeye çalışın. Yada bir süre süt vermeyin. Uyanınca 1-2 saat hiçbişey yedirmeye çalışmayın. Ondan sonra mesela az tereyağı ile omlet pişirin. Yemek istemedi mi kaldırın yemesin. 2 saat daha sütte dahil hiçbişey vermeyin. Sonra saat kaç oluyorsa öğün saatine göre mesela saat 12 ise bir porsiyon meyve hazırlayın. Yemedi mi yemesin yine kaldırın. Bütün gün bu şekilde 2 saatte bir yemek yedirmeye çalışın ama tost ekmek tarzı şeyler vermeyin. Nasılsa bunu yemesem de annem uğraşacak bilincinde oluyorlar. Halsiz düşecek 1 gün en çok 2 gün dayanır. Bir tanıdığımızın oğlu 4 yaşında katı hiçbirşey yiyemiyordu. Sıvıları da kavga dövüş denecek cinsten yiyordu. Yurtdışında kliniğe yatırmak zorunda kaldılar. Bu şekilde davranmışlar. 3 gün hiçbişey yememiş. 3 günün sonunda zorla da olsa yemeye başlamış. Kesinlikle sıvı vermemişler öğün saatlerinde yemek yemediyse bıraktırmışlar. Annesi diyordu ömrümden ömür gitti diye. Biraz sabırlı olmak gerekli sanırım

Bende denedim ama tabi anne yüreği ac diye hemen yiyeceği bişey hazırladım.

Mutlaka deneyeceğim teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…