• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

lutfen bakar mısınız?

Fountain

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2008
3.199
119
163
anneme babasından ve annesınden mal kalınca babam bu mala ortak mı oluyor yanı vermek ıstemezse ?bu durumda ne oluyor

sonucta sanal bıle olsa kendımı rezıl etmıs gıbı hıssetsemde sıkıntımı paylassın ıstıyorum bırılerı bana fıkır moral versın hıc olmassa bır dua eden olur

bu soruyu nıye mı sordum erkek hakımıyetı olan kızların kadının hıc deger gormedıgı bır evde yasıyorum

of of o kadar dertlıyım kı buraya derdımı yazıp kendımı rezıl etmek ıstemıyorum ama baba tarafı akrabalarımdan bırı yası 30 u gectı neden nısan attı evlenmıyor evde kaldı aöf okuyor ondan bır b,,,k olmaz dıyenler var ve ben babam yuzunden sessız kalmak zorundayım iş bulamıyorum bulsam da sankı rabbım benı sınıyor gıbı ıllakı bırı benı ıstemez bır kadın yada erkek hep sıkıntı yasatan gıdene kadar bekleyen bırılerı ıscok olsun korkum buda degıl suan arıyorum hayırlısı

daha yasım kucukken suan oldugu gıbı babam calısmasın sesını cıkartamasın dıye hep manı olurdu ıs tecrubem var ama 5 yıl kadar işte

bırordan bır burdan yazdım kafam dagınık uzgunum

klavyem bozuk bu yuzden bıraz yanlıs yazıyorum

benım gıbı babası herseyıne engel olan var mı parası varken vermeyen okula gıderken harclık nedır bılmeyen var mı

okumasına engel olan var mı ben bu yastan sonra okuyorum dıye suclu muyum yasım 30u gectı dıye evde mı kaldım boyle bır kanun mu var aradıgımı bulamam mı yanı ben esıtlıge ınanan dogru bır adam olursa neden olmasın

anneme babasından ve annesınden mal kalınca babam bu mala ortak mı oluyor yanı vermek ıstemezse ?bu durumda ne oluyor

sonucta sanal bıle olsa kendımı rezıl etmıs gıbı hıssetsemde sıkıntımı paylassın ıstıyorum bırılerı bana fıkır moral versın hıc olmassa bır dua eden olur

bu soruyu nıye mı sordum erkek hakımıyetı olan kızların kadının hıc deger gormedıgı bır evde yasıyorum

of of o kadar dertlıyım kı buraya derdımı yazıp kendımı rezıl etmek ıstemıyorum ama baba tarafı akrabalarımdan bırı yası 30 u gectı neden nısan attı evlenmıyor evde kaldı aöf okuyor ondan bır b,,,k olmaz dıyenler var ve ben babam yuzunden sessız kalmak zorundayım iş bulamıyorum bulsam da sankı rabbım benı sınıyor gıbı ıllakı bırı benı ıstemez bır kadın yada erkek hep sıkıntı yasatan gıdene kadar bekleyen bırılerı ıscok olsun korkum buda degıl suan arıyorum hayırlısı

daha yasım kucukken suan oldugu gıbı babam calısmasın sesını cıkartamasın dıye hep manı olurdu ıs tecrubem var ama 5 yıl kadar işte

bırordan bır burdan yazdım kafam dagınık uzgunum

klavyem bozuk bu yuzden bıraz yanlıs yazıyorum

benım gıbı babası herseyıne engel olan var mı parası varken vermeyen okula gıderken harclık nedır bılmeyen var mı

okumasına engel olan var mı ben bu yastan sonra okuyorum dıye suclu muyum yasım 30u gectı dıye evde mı kaldım boyle bır kanun mu var aradıgımı bulamam mı yanı ben esıtlıge ınanan dogru bır adam olursa neden olmasın

Sanırım aile içi probleriniz var ve babanız kadınlara karşı önyargılı. 30u geçmiş ve hala evlenmemiş olmanız neden evde kaldığınız durumu yaratsınki artık vlilikler sağlam zeminler üstüne kuruluyor ve bu sağlam zemin maalesefki genc yaşta bulunamıyor. 35e kadar yolunuz var bence... diğer konuya gelince avukat yanında asistanlık yapıyorum bazı konular hakkında birlgim az cok var ona göre söylemek gerekirse annenize kendi anne babasından kalan mal mülk üstünde babanızın hiç bir hakkı yok. yani yarın öbrügün boşanma olsa bile annenize kalan mirastan babanız hiçbir hak talep edemez.

Annenize kalan mirastan babanıza pay düşmez hak iddia edemez çünkü adı üstünde miras.2000 yılından sonra evlenen çiftlerde evlilik birlikteliği içinde alınan mallar ortak olur sizin ailenizde 30 küsür yıllık evli olduklarına göre evlilikte alınan mallar ortak bölünmez.

Annenize miras yoluyla kalan mala babanız ortak olamaz.
Anne babadan kalan miras hakkı çocukların ve yaşıyorsa ölenin eşine aittir.
Annenize kalan mirasa Allah ömür versin anneniz yaşadığı sürece ne eşi ne sizler hak iddia edemezsiniz.
Zaten anne babadan kalan mirasta gelinler, damatlar mirasçı olamaz yasal olarak.

Ben hatırladığım kadarıyla miras paylaşımını yazayım;

-Gelin ya da damat saklı paylı mirasçı değildir yani özel olarak vasiyet edilmediyse mirastan pay alamaz.
-Boşanma halinde anne babadan kalan miras eşit mal paylaşımına dahil değildir, ancak evlilik süresince kira gibi bir gelir elde edildiyse bu ortak gelir kabul edilir ve eş ancak bunda pay sahibidir.
-Kişinin ölümü halinde hayatta ise anne-babasına, eşine ve çocuklarına mirastan pay verilir. Eşin toplamdan alacağı pay mirası bırakanın diğer varislerinin kimler olduğuna göre (yani anne-baba-çocuk) değişir.

Yani annenize kalan mirasta babanız hak iddia edemez. Mirastan gelir elde ediliyorsa bu hanenin geliri sayılır. Babanız ancak -Allah gecinden versin- annenizin vefatı durumunda hayatta ise annenizin mallarına mirasçı olur ve pay sahibidir.

Back
X