• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lütfen bakar mısınızzzz!!!!

sadecesoru18

Üye
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2023
302
86
18
22
Kızlar bebeğim tam 1 aylık mama ağırlıklı gidiyoruz maalesef ve 2 gündür kaka yapmıyor gaz konusunda hiç sıkıntı yok bol bol yapıyor fakat o da aşırı kötü kokulu bu durumu yaşayan var mı çok üzülüyorum kafama takıyorum maalesef

Benim bebeğimde mamayla beslendi. Evet bu konuyu bende çok yaşadım doktora da götürdüm. Mama ile beslenen her bebek kabızlık sorunu çekiyor malesef. Doktorum böyle söylemişti. Bana sen masaj yap karnına, kulak çöpüyle poposuna uyarı yap demişti işe yaramıştı bende. 10 güne kadar yapamazsa fitil kullan demişti.

Benim bebeğimde mamayla beslendi. Evet bu konuyu bende çok yaşadım doktora da götürdüm. Mama ile beslenen her bebek kabızlık sorunu çekiyor malesef. Doktorum böyle söylemişti. Bana sen masaj yap karnına, kulak çöpüyle poposuna uyarı yap demişti işe yaramıştı bende. 10 güne kadar yapamazsa fitil kullan demişti.
Yapmadığım masaj kalmadı canım kulak çöpünü de denedim ama korkuyorum acıtırım bi şey olur diye ne kadar sokmam gerekli

Birde mama olarak bazı mamalar var kabızlık için mesela benim doktorum aptamil comformin ve sma comfort önermişti kabızlık yaşıyorsa diye benim bebeğim sma comfortu daha çok beğendi ve kabızlığıda az düzeye inmişti

Buyuk ihtimalle kabız değil gazı rahat yapıyorsa zaman verin oğlum 13gun kaka yapmamıştı normal görüyor doktorlar lavman yaptılar onda bile 1 gün sonra yaptı ama zeytinyağı verebilirrsiniz doktorum ver demişti

Kızlar bebeğim tam 1 aylık mama ağırlıklı gidiyoruz maalesef ve 2 gündür kaka yapmıyor gaz konusunda hiç sıkıntı yok bol bol yapıyor fakat o da aşırı kötü kokulu bu durumu yaşayan var mı çok üzülüyorum kafama takıyorum maalesef
Mama yiyorsa sadece kabızlik sorun yaraticaktir bebege iki gün yapmasa rahatsız etmeye başlar onu 3 günü artık yapması lazım.Anne sütünü daha çabuk sindirdikleri için onun için bekliyorlar 1 hafta yapmasada ama mama anne sütü gibi degil o yüzden daha çabuk kabizlik sorunu yaratiyor.Kabizlik devam ederse mamasini değişin doktorla konuşup.Mamasina iki üç damla zeytin yağı damlatıncada kakasını yapıyorlar ama sürekli devam ediyorsa mama değişmeli.Bende bebeklerime mama veriyordum kabizlik sorunu yaşadık mamayi değiştik düzeldi.

15 aydır aptamil prosyneo kullanıyorum hiç kabızlık yaşamadık. İçeriğindeki probiyotiklerden kaynaklı olabilir belki. Mamayi değiştirmeyi deneyin.

Mama ile besleyen arkadaslar d vitamini kullanıyor musunuz bebeklerinizde . hem mama hem anne sütü ile besleniyor . Ama mamada da d vitamini varmıs. Doktorlarınız bir sey dedi mi

Bir haftaya kadar normal. Belki linçleneceğim ama çok az zeytinyağı içerebilirsin,ben öyle yapıyordum

Back
X