• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi lütfen bakarmısınız...tuvalet eğitimi...

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

zeymus26

ALLAH KERİMDİR...
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2017
216
175
23
merhaba bayanlar 2,5 yasında oglum var tuvalete alıştırıyorum.bugun 9.gundeyiz ama hala söylemiyor, altına yapmamaya alıştı ben sıvı çok tuketırse saatte bır goturuyorum tuketmemişse 2 saatte bır goturuyorum yapıyor ama ben goturmez isem altına yapıyor söylemiyor :( ne zaman soyler anne çişim geliyor diye...birde büyük abdestini altına yapıyor tuvalete oturuyorum beklıyor yapmıyor esofmanlarını gıydırınce yapıyor hıç kızmadım oglum canım diye diye ilgilendim hep,hadi alkış yapalım arkasından dıyerek yaptı hep,suanda çişini ben tuvalete götürdüğüm müddetce altına yapmıyor,geceleride 1 kere uyandırıp yaptırıyorum sabaha kadar tutuyor...kakasını altına yapıyor...sizce ben götürmeden çişini ne zaman söyler ve buyuk abdestını soyler...cok yoruldum 9 gundur artık soylesın ıstıyorum camasır yıkamaktan bıktım dunden berı sınırlerım yıprandı artık kızmaya basladım...cevap verebılırsenız memnun olurum...selamlar...

kendı ıstedı hep altına yapınca anne değiştir diye yanıma geliyordu.simdi bez takayımmı oglum dıyorum ıstemıyor ama soylemıyorda anlamadım ki

Götürmeyin tuvalete

Çişin gelince söyle gidelim böyle ıslak oluyor vs deyin

O bir denesin ne kadar tutabiliyor ne Zaman kaçıyor öğrensin

Siz takip edip götürünce çişinin geldiğini takip etme imkanı ve sorumluluğu olmuyor

Bir de böyle deneyin

Ama kakasını tuvalete yapması daha önemli

Lazımlık mı klozet mi kullanıyorsunuz

Ayağı yaparken yere değiyor mu klozet ise mutlaka ayağının altına sağlam destek lazımmış ki güvende hissedip ıkınabilsin

Götürmeyin tuvalete

Çişin gelince söyle gidelim böyle ıslak oluyor vs deyin

O bir denesin ne kadar tutabiliyor ne Zaman kaçıyor öğrensin

Siz takip edip götürünce çişinin geldiğini takip etme imkanı ve sorumluluğu olmuyor

Bir de böyle deneyin

Ama kakasını tuvalete yapması daha önemli

Lazımlık mı klozet mi kullanıyorsunuz

Ayağı yaparken yere değiyor mu klozet ise mutlaka ayağının altına sağlam destek lazımmış ki güvende hissedip ıkınabilsin
hım bırde boyle deneyeyım o zamn...lazımlık kullanıyoruz

Ayni durumdayiz,1 ay sonra kızım 3 yasini dolduracak.
2 yasi bittiginde bi denedim hazir olmadigini farkedince dedim hadi bi 3 olsun.
Biz goturmezsek altina yapiyor.gerci dunle bugün birkac kez soyledi cisinin geldigini.
Ben sık sık soruyorum cisin geldi mi diye o da geldi diyor gidiyoruz ama mesela sinirlenince vaska birseye,agladiginda vs inadina cisini yapıyor altina,
Kakayi malesef yapmıyor tuvalete.
Alafranga ve lazimlik sevmiyor.normal alaturka wc ye gidiyoruz.
Bilmiyorum tam manasıyla ne zaman ogrenecek...
Gercekten cok zor bir surec.

merhaba bayanlar 2,5 yasında oglum var tuvalete alıştırıyorum.bugun 9.gundeyiz ama hala söylemiyor, altına yapmamaya alıştı ben sıvı çok tuketırse saatte bır goturuyorum tuketmemişse 2 saatte bır goturuyorum yapıyor ama ben goturmez isem altına yapıyor söylemiyor :KK43: ne zaman soyler anne çişim geliyor diye...birde büyük abdestini altına yapıyor tuvalete oturuyorum beklıyor yapmıyor esofmanlarını gıydırınce yapıyor hıç kızmadım oglum canım diye diye ilgilendim hep,hadi alkış yapalım arkasından dıyerek yaptı hep,suanda çişini ben tuvalete götürdüğüm müddetce altına yapmıyor,geceleride 1 kere uyandırıp yaptırıyorum sabaha kadar tutuyor...kakasını altına yapıyor...sizce ben götürmeden çişini ne zaman söyler ve buyuk abdestını soyler...cok yoruldum 9 gundur artık soylesın ıstıyorum camasır yıkamaktan bıktım dunden berı sınırlerım yıprandı artık kızmaya basladım...cevap verebılırsenız memnun olurum...selamlar...
Bu kadar yakinmayin lütfen 9 gün olmuş daha nedir ki? Hemen söylemesini beklemeyin ben 4 ay afedersiniz kızımın kakasini temizledim çok şükür öğrendi. Ilk 1 ay kakasini hiç yapmadı hep altına hep altına. Siz böyle stresli olursanız çocuğa da yansir. Sabır sabır sabır

Bir de hanımlar çocuğu tuvalete göturmeyin yani bırakın altına yapsın altına yapsın ki tutma refleksi gelişsin. Siz her defasında Tuvalete gotururseniz tutma kasları nasıl gelişecek? Ve nasıl söyleme gereksinimi duyacak? Ben kizim da son çare bu yöntemi denedim ve çok ise yaradi.
24 aylıkken 1 ay denedim hazır değildi. Sonra 1 ay ara verdim 26 aylıkken tekrar başladım. 2 ayda öğrendi. 28 aylıkken söylüyordu. Bu sefer de arada kaçırıp arada söylemeye başladı 1 ayda böyle sürdü. Bir daha öğrendi. Sabır ve zaman lazim

Ayni durumdayiz,1 ay sonra kızım 3 yasini dolduracak.
2 yasi bittiginde bi denedim hazir olmadigini farkedince dedim hadi bi 3 olsun.
Biz goturmezsek altina yapiyor.gerci dunle bugün birkac kez soyledi cisinin geldigini.
Ben sık sık soruyorum cisin geldi mi diye o da geldi diyor gidiyoruz ama mesela sinirlenince vaska birseye,agladiginda vs inadina cisini yapıyor altina,
Kakayi malesef yapmıyor tuvalete.
Alafranga ve lazimlik sevmiyor.normal alaturka wc ye gidiyoruz.
Bilmiyorum tam manasıyla ne zaman ogrenecek...
Gercekten cok zor bir surec.
allah yardımcımız olsun ya cok zor ınsaallah ogrenırler...

Lazımlığı genelde sevmiyo çocuklar. Klozetlere konan aparatlar var çocuklar için ondan alın rahat oturur birde sifonu ona çektirip bay bay yapın. Daha etkili oluyor
kolozetımız yok lojmanda kalıyoruz çiş için normal tuvalete goturuyorum kakası için lazımlık kullanıyordum normal tuvalete gotureyım o zaman..ayrıva he çişin arkasından gule gule yapıyoruz :)

Bu kadar yakinmayin lütfen 9 gün olmuş daha nedir ki? Hemen söylemesini beklemeyin ben 4 ay afedersiniz kızımın kakasini temizledim çok şükür öğrendi. Ilk 1 ay kakasini hiç yapmadı hep altına hep altına. Siz böyle stresli olursanız çocuğa da yansir. Sabır sabır sabır
boyle seylerı duyunca mutlu oluyorum ama etrafımda olumsuz konusanlar varkı uzuluyorum yok fılanınn cocugu ıkı gunde soyledı yok bır haftada herseyı ogrendı senınkı daha ogrenemedı mı gıbı bende acele edıyorum bır an once ogrensın dıye...

Bir de hanımlar çocuğu tuvalete göturmeyin yani bırakın altına yapsın altına yapsın ki tutma refleksi gelişsin. Siz her defasında Tuvalete gotururseniz tutma kasları nasıl gelişecek? Ve nasıl söyleme gereksinimi duyacak? Ben kizim da son çare bu yöntemi denedim ve çok ise yaradi.
24 aylıkken 1 ay denedim hazır değildi. Sonra 1 ay ara verdim 26 aylıkken tekrar başladım. 2 ayda öğrendi. 28 aylıkken söylüyordu. Bu sefer de arada kaçırıp arada söylemeye başladı 1 ayda böyle sürdü. Bir daha öğrendi. Sabır ve zaman lazim
haklısınız ılk 3-4 gun oyle yaptım 10 dk bır yapıyordu ben hep altını degıstırdım durdum sımdı ıkı saate kadar tutabılıyor yapmıyor basta 10 dkda bır yapardı tek sıkıntı ıkı saatte goturmez isem altına yapıyor onuda soylese bırazdaha rahatlayacagımda

Pedagoglar tuvalet eğitimi verirken önce bir ebeveyn örnek olacak diyorlar. Ben duyduğumda yadırgamıştım ilk tuhaf gelmişti ama doğrusu böyleymiş. Yani ilk önce siz tuvalete tuvaletinizi yapacaksınız o da görecek bunu. " bak ben çişimi veya kakamı yaptıııım!" Diyecekmişsiniz. Çocuk önce görecek sonra uygulayacak diyorlar. Biz de 17 aylığız oğlum 2 ay önce çiş deyip bezini tuttu baktım çişini yapmış çok şaşırmıştım. Hala yapıyor arada ama yaz gelsin daha kolay olur işimiz diye bekliyorum.

9 gün çok kısa bir süre. 3 yıl altına yapmaya alışmış bir bebeğe eğitim.veriliyor bunu aklınızdan çıkarmayın.
Aylarca süren eğitimler var. Sabır etmelisiniz.

Pedagoglar tuvalet eğitimi verirken önce bir ebeveyn örnek olacak diyorlar. Ben duyduğumda yadırgamıştım ilk tuhaf gelmişti ama doğrusu böyleymiş. Yani ilk önce siz tuvalete tuvaletinizi yapacaksınız o da görecek bunu. " bak ben çişimi veya kakamı yaptıııım!" Diyecekmişsiniz. Çocuk önce görecek sonra uygulayacak diyorlar. Biz de 17 aylığız oğlum 2 ay önce çiş deyip bezini tuttu baktım çişini yapmış çok şaşırmıştım. Hala yapıyor arada ama yaz gelsin daha kolay olur işimiz diye bekliyorum.
hım evet mantıklı denemeye deger bırde boyle yapayım..
9 gün çok kısa bir süre. 3 yıl altına yapmaya alışmış bir bebeğe eğitim.veriliyor bunu aklınızdan çıkarmayın.
Aylarca süren eğitimler var. Sabır etmelisiniz.
tesekkur ederım boyle seyler duyunca mutlu oluyorum ınsaallah alısır...

Geri dönme başlamışsın artık.sabırlı olmaya devam et.benim oğlum 17. Gün yaptı büyük tuvaletini.o da o gün müzikli lazımlık almıştım. Ona yaptı..sakızla ödüllendirdim hep çişini yaptığında. Sakızı çok seviyordu çünkü. Sakız almak için öiş yapıyordu..sakın kızmayın.sakince söylemeye devam.az bir hafta daha vaktiniz kalmış

haklısınız ılk 3-4 gun oyle yaptım 10 dk bır yapıyordu ben hep altını degıstırdım durdum sımdı ıkı saate kadar tutabılıyor yapmıyor basta 10 dkda bır yapardı tek sıkıntı ıkı saatte goturmez isem altına yapıyor onuda soylese bırazdaha rahatlayacagımda
Bırakın goturmeyin altına yapsın. Ben kızıma eğitim verirken ilk 3 4 ay hep kendimde gösterdim hep anlattım.
Sizin dediğiniz gibi yapıyordum bende tuvalete gittiğinde yapıyordu götürmeden tutuyordu. Bende her defasında gün boyu goturuyordum. Hiç ilerleme kaydedemedik bi daha bıraktım bende bi de bi yerde duydum sürekli göturmeyin altına yaparsa o islakligi hissederse söyler diye. Gerçekten ise yaradi kizimi gün içinde hiç goturmemeye başladım bırakıyordum altına yapsın diye. Yani arada hatirlatiyordum tuvaletin gelince soyle yoksa pantolonun islanir falan diye bi daha tutmaya calisa calisa kasları guclendi ve söylemeye basladi

Bi de insanların dediklerine takılmayın banada yaptılar bunu yok 1 haftada ogrendi yok 3 günde öğrendi. Hiç umursamadim neredeyse gün içinde hiç kaçırmadan ogrenmesi 3 4 ayimi aldı. Kizim da zeka sorunu falan da yok gayet akıllı. Çocuktan çocuğa değişir. Bir de benim kızım konuşamıyor sadece "kaka" kelimesini bikiyordu hep söylüyor simdi.
Kelimeleri var ama cümlsi yok bekliyorum sabirla

Back
X