• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi lütfen bakarmısınız...tuvalet eğitimi...

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
Geri dönme başlamışsın artık.sabırlı olmaya devam et.benim oğlum 17. Gün yaptı büyük tuvaletini.o da o gün müzikli lazımlık almıştım. Ona yaptı..sakızla ödüllendirdim hep çişini yaptığında. Sakızı çok seviyordu çünkü. Sakız almak için öiş yapıyordu..sakın kızmayın.sakince söylemeye devam.az bir hafta daha vaktiniz kalmış
bende suprizim var diyorum tuvlete cisini yapiyor hic sikinti yok onda sadece ben goturmeyene kadar anne cisim var demiyor

Bırakın goturmeyin altına yapsın. Ben kızıma eğitim verirken ilk 3 4 ay hep kendimde gösterdim hep anlattım.
Sizin dediğiniz gibi yapıyordum bende tuvalete gittiğinde yapıyordu götürmeden tutuyordu. Bende her defasında gün boyu goturuyordum. Hiç ilerleme kaydedemedik bi daha bıraktım bende bi de bi yerde duydum sürekli göturmeyin altına yaparsa o islakligi hissederse söyler diye. Gerçekten ise yaradi kizimi gün içinde hiç goturmemeye başladım bırakıyordum altına yapsın diye. Yani arada hatirlatiyordum tuvaletin gelince soyle yoksa pantolonun islanir falan diye bi daha tutmaya calisa calisa kasları guclendi ve söylemeye basladi
bende dediginiz gibi yapayim o zaman hic goturmeyeyim altini islatinca soyler belki bir kac gune

Bi de insanların dediklerine takılmayın banada yaptılar bunu yok 1 haftada ogrendi yok 3 günde öğrendi. Hiç umursamadim neredeyse gün içinde hiç kaçırmadan ogrenmesi 3 4 ayimi aldı. Kizim da zeka sorunu falan da yok gayet akıllı. Çocuktan çocuğa değişir. Bir de benim kızım konuşamıyor sadece "kaka" kelimesini bikiyordu hep söylüyor simdi.
Kelimeleri var ama cümlsi yok bekliyorum sabirla
benim oglumda cok zeki masaallah ta iste bazen moralim bozuluyor ama tavsiyelerinizi dikkate alacagim birde oyle deneyecegim

Bende oglumu tam 2 bucuk yasinda bezden cikardim. İlk bir hafta cok zordu. Lazimlıga yapmıyordu pijamasını giydirince altına isiyordu. Günde 4,5 kez şort kulot degistiriyorduk. Bi kere de altına buyuk tuvaletini yapmıstı. Tam vazgecektim tekrar bez takacaktım herkes bir hafta urastın iki üc gun daha sabret dedi. Sonra alısmaya basladı. Yalnız havalar soguk biraz daha ısınmasını bekleyin bence üsütmesin cocugunuz. Hea bide kakasını soylemeyi daha uzun sürede ögreniyorlar bizimki bir ay sonra kakasını soylemişti. Alışana kadar ben hareketlerinden anlıyordum kakası geldigini. Kolay gelsin sabırlar dilerim.

bende suprizim var diyorum tuvlete cisini yapiyor hic sikinti yok onda sadece ben goturmeyene kadar anne cisim var demiyor

bende dediginiz gibi yapayim o zaman hic goturmeyeyim altini islatinca soyler belki bir kac gune

benim oglumda cok zeki masaallah ta iste bazen moralim bozuluyor ama tavsiyelerinizi dikkate alacagim birde oyle deneyecegim
Beklentinizi kısa tutmayın. 1 2 güne belki söyler diyorsunuz en az 2 ay bu işin surecegini kabullenin beklentinizi uzun tutun ki hayal kırıklığına uğramayin.
Her yer batacak elbet yaza bıraktım temizligimi halilarimi vermedim daha iyice öğrensin dedim. Her yer btsin önemli değil yeterki öğrensin dedim. Kizim şimdi 33 aylık inanirmisiniz dün balkonda oyuna daldı ve altına kaçırdı. Bayagidir hiç kacirmamisti Bende şaşırdım demem o ki ogrense bile ara ara kacirmalari olacak alistirin kendinizi buna

evım kaloriferli sıcak diye basladım..
ayy o dert bnde de var ama benm kzim beni kandiriyor dewamli tuvaletim var diyor ama yapmiyor klozetle diger tuvalet arasnda oynuyor bi oraya bi digerine gidelim orda yapalim diyor valla ne zor is bu yaa bn bugun ara verdim dayanamadim dha bezini taktim kske bn sorunca soylese siznki gbi ona da raziyim ama benm kizim hem soylemiyor hem de surekli beni kandirip tuvalete goturuyor

Çocuktan çocuğa değişiyor süreç

Ama sorumluluğu ona verdiğinizde daha kolay öğreniyorlar aksi halde anne sorarsa yapıyor sormazsa kaçıveriyor

Yalnız kakalarını tutma yani yapmama da kötü kabız oluyorlar acıyor daha fazla tutuyorlar

Bu nedenle kaka Zamanlarını başlangıçta takip etmek o esnada daha ilgi çekici olan şeyleri azaltmak işe yarayabilir

Kahvaltıdan sonra kakası gelir ama o anda oyun ya da çizgi film varsa tutar tekrar gelince tekrar tutarsa kurur bu bir kısır döngü oluyor

merhaba bayanlar 2,5 yasında oglum var tuvalete alıştırıyorum.bugun 9.gundeyiz ama hala söylemiyor, altına yapmamaya alıştı ben sıvı çok tuketırse saatte bır goturuyorum tuketmemişse 2 saatte bır goturuyorum yapıyor ama ben goturmez isem altına yapıyor söylemiyor :KK43: ne zaman soyler anne çişim geliyor diye...birde büyük abdestini altına yapıyor tuvalete oturuyorum beklıyor yapmıyor esofmanlarını gıydırınce yapıyor hıç kızmadım oglum canım diye diye ilgilendim hep,hadi alkış yapalım arkasından dıyerek yaptı hep,suanda çişini ben tuvalete götürdüğüm müddetce altına yapmıyor,geceleride 1 kere uyandırıp yaptırıyorum sabaha kadar tutuyor...kakasını altına yapıyor...sizce ben götürmeden çişini ne zaman söyler ve buyuk abdestını soyler...cok yoruldum 9 gundur artık soylesın ıstıyorum camasır yıkamaktan bıktım dunden berı sınırlerım yıprandı artık kızmaya basladım...cevap verebılırsenız memnun olurum...selamlar...
Sizce henüz hazır olmayabilir mi?tuvalet eğitiminde sizin yaklaşımınızdan önce bebeğin hazır hissetmesi önemlidir ve her bebek farklıdır. O yüzden hazır olmasını bekleyin ve ısrarcı olmayın.

Bende oglumu tam 2 bucuk yasinda bezden cikardim. İlk bir hafta cok zordu. Lazimlıga yapmıyordu pijamasını giydirince altına isiyordu. Günde 4,5 kez şort kulot degistiriyorduk. Bi kere de altına buyuk tuvaletini yapmıstı. Tam vazgecektim tekrar bez takacaktım herkes bir hafta urastın iki üc gun daha sabret dedi. Sonra alısmaya basladı. Yalnız havalar soguk biraz daha ısınmasını bekleyin bence üsütmesin cocugunuz. Hea bide kakasını soylemeyi daha uzun sürede ögreniyorlar bizimki bir ay sonra kakasını soylemişti. Alışana kadar ben hareketlerinden anlıyordum kakası geldigini. Kolay gelsin sabırlar dilerim.
evet kaka daha gec ogrenılıyormus..bende dedım acaba taksammı bez dıye ama sonra bır hafta ugrastım bırazdaha sabredeyım dedım allah yardımcımız olsun...tesekkur ederım...
Beklentinizi kısa tutmayın. 1 2 güne belki söyler diyorsunuz en az 2 ay bu işin surecegini kabullenin beklentinizi uzun tutun ki hayal kırıklığına uğramayin.
Her yer batacak elbet yaza bıraktım temizligimi halilarimi vermedim daha iyice öğrensin dedim. Her yer btsin önemli değil yeterki öğrensin dedim. Kizim şimdi 33 aylık inanirmisiniz dün balkonda oyuna daldı ve altına kaçırdı. Bayagidir hiç kacirmamisti Bende şaşırdım demem o ki ogrense bile ara ara kacirmalari olacak alistirin kendinizi buna
bende temızlıgı yaza bıraktım..haklısınız beklentım kısa kendımı daha uzun bır surece motıvasyon etmelıyım...
ayy o dert bnde de var ama benm kzim beni kandiriyor dewamli tuvaletim var diyor ama yapmiyor klozetle diger tuvalet arasnda oynuyor bi oraya bi digerine gidelim orda yapalim diyor valla ne zor is bu yaa bn bugun ara verdim dayanamadim dha bezini taktim kske bn sorunca soylese siznki gbi ona da raziyim ama benm kizim hem soylemiyor hem de surekli beni kandirip tuvalete goturuyor
her cocuk farklı ıste allah herkese kolaylık ve bu surecte sabır versın...

Çocuktan çocuğa değişiyor süreç

Ama sorumluluğu ona verdiğinizde daha kolay öğreniyorlar aksi halde anne sorarsa yapıyor sormazsa kaçıveriyor

Yalnız kakalarını tutma yani yapmama da kötü kabız oluyorlar acıyor daha fazla tutuyorlar

Bu nedenle kaka Zamanlarını başlangıçta takip etmek o esnada daha ilgi çekici olan şeyleri azaltmak işe yarayabilir

Kahvaltıdan sonra kakası gelir ama o anda oyun ya da çizgi film varsa tutar tekrar gelince tekrar tutarsa kurur bu bir kısır döngü oluyor
bende farkındayım yemekten sonra karnını tutuyor anne karnım agrıyor dıyor hemen tuvalete oturtuyorum beklıyor beklıyor yapmıyor kalkına pantalonuna yapıyor...

Sizce henüz hazır olmayabilir mi?tuvalet eğitiminde sizin yaklaşımınızdan önce bebeğin hazır hissetmesi önemlidir ve her bebek farklıdır. O yüzden hazır olmasını bekleyin ve ısrarcı olmayın.
benım oglum kendısı rahatsız oluordu beze yapınca gelıp anne degıştır dıyordu hazır oldugunu dusundum ve bezı cıkarttım haklısınız belkıde hazır olmaya bılır ama basladım artık gerı donmek ıstemıyorum...

Peki hangi pozisyonda yapıyor kakasını

Gidip bir köşeye çömelip mi

O pozisyondan oturur pozisyona alışmak kolay değil

Eğer çömelip yapıyorsa alaturka tuvalete yaptırın

Başlangıçta ön tarafa yapsın yıkarsınız sonra, zira bacakları açılmaz o kadar

Alışınca da bir basamağına iki ayağı ile basıp poposunu içine tutabilir

Önce çişi yaptırın sonra çömelip kakayı belki öyle çömelerek yapar

Peki hangi pozisyonda yapıyor kakasını

Gidip bir köşeye çömelip mi

O pozisyondan oturur pozisyona alışmak kolay değil

Eğer çömelip yapıyorsa alaturka tuvalete yaptırın

Başlangıçta ön tarafa yapsın yıkarsınız sonra, zira bacakları açılmaz o kadar

Alışınca da bir basamağına iki ayağı ile basıp poposunu içine tutabilir

Önce çişi yaptırın sonra çömelip kakayı belki öyle çömelerek yapar
normalde ayakta yapıyor ama dedıgınız gıbı alaturka tuvalete onune oturtuyorum cişini yapıyor oraya ama kaka yapmıyor belkı 15 20 dk beklıyoruz yapmıyor kalkınca kakasını pantalonuna yapıyor...cişte sorun yok onu tuvalete yapıyor...bır kere tuvalete kakasını yaptı bu gune kadar ondada sankı altın bulmus gıbı sevındık muzlu sutu cok sever hemen ondn verdım bak ne guzel kakanı tuvalete yaptın pantalonun kırlenmedı bundan sonra gelınce soyle hep yapalım dedım tamam dıyor ama gelınce ıste pantolana yapıyorsabır edecegım mecbur...

merhaba bayanlar 2,5 yasında oglum var tuvalete alıştırıyorum.bugun 9.gundeyiz ama hala söylemiyor, altına yapmamaya alıştı ben sıvı çok tuketırse saatte bır goturuyorum tuketmemişse 2 saatte bır goturuyorum yapıyor ama ben goturmez isem altına yapıyor söylemiyor :KK43: ne zaman soyler anne çişim geliyor diye...birde büyük abdestini altına yapıyor tuvalete oturuyorum beklıyor yapmıyor esofmanlarını gıydırınce yapıyor hıç kızmadım oglum canım diye diye ilgilendim hep,hadi alkış yapalım arkasından dıyerek yaptı hep,suanda çişini ben tuvalete götürdüğüm müddetce altına yapmıyor,geceleride 1 kere uyandırıp yaptırıyorum sabaha kadar tutuyor...kakasını altına yapıyor...sizce ben götürmeden çişini ne zaman söyler ve buyuk abdestını soyler...cok yoruldum 9 gundur artık soylesın ıstıyorum camasır yıkamaktan bıktım dunden berı sınırlerım yıprandı artık kızmaya basladım...cevap verebılırsenız memnun olurum...selamlar...
bak canim benim 2 cocuk annesiyim ikisinede iki yasina gelince hem gece hem gündüz bezini biraktim cok delirmemek icin ne yapicaksin hemen diyorum sana ,ama sabr sabr sabr bu kismi hic unutma ,evdeki halini pirtini yollugunu vs herseyi kaldir delirmek istemiyorsan.ilk hafta 7 gün koyvericekler her yere bilmeden ne yaptiklarinin farkina varmadan,iki de bi cisin varmi diye sorma cocuga bu iki,biz nasil iki saate bir yapiyoruz onlar cok su icme dönemindeler vs bi saate bi koyverir bacim,iyi dinle pisman olmiycaksin 2 ci hafta tutma devreleridir yani bisey yaptiklarinin ve bunun güzel bisey olmadiginin farkina varma asamalaridir asla kizma sakin olaki onu korkutma cocugunun altina don bile giydirme birak gezsin öyle halilarinida kaldirdin yataginin altinada büyük posetlerden gecir olay bitmistir,azcik tut sabrini sinirini yataga yaparsa yapsin makinemi yok eldemi yikiyorsun hayir at makinaya bitti,:)))3, hafta kosa kosa gelicek sana anne cis mi der eeeeh mi der ne derse sen anlarsin iste bu 3 hafta sakin diyim aman hep kaciriyor hep yapiyor bu böyle olmaz ben en iyisi hic degilse geceleri bezliyim dersen olmaz o,cocugun beynini bulandirirsin,her an yer temizle kovan hazir olsun cocuk her yerde yapar yatakda bile yinede kizmiycaksin.sen bi annesin ona tuvalet egitimini en iyi ögretecek kisisin.basdan diyim 1 kizmak yok 2 halilari kaldir hepsini 3 yatagina koltuk örtükerinin altina poset gecir 4 sik sik degil ara ara hadi annecim gel cis yapalim de tuvalete oturtur,ikinci oglum basta bi istemedi hadi gel cis yapalim bide cise güle güle diyelim dedim:),her cisini tuvalete yaparsa bir cikolata veya seker verdim eger yapmadiysa ödülünü vermedim:)beni dinle zararli cikmiycaksin bende of dedim icimden alissin artik dedim ama cokda zor olmadigini gördüm:)ha bide sifona ona basmasini söyle cocukslrin genellikle hosuna gidiyor cise güle güle bi daha gel demeyide unutturma:)))o sana demese bile sen onu wc ye oturtdugun an cis bile yapsa bilemeden hemen ona bi cikolata ver anlasin yani iyi bisey yaptigini demekki cisini wc ye yapmasi gerektigini ögrenicek

bak canim benim 2 cocuk annesiyim ikisinede iki yasina gelince hem gece hem gündüz bezini biraktim cok delirmemek icin ne yapicaksin hemen diyorum sana ,ama sabr sabr sabr bu kismi hic unutma ,evdeki halini pirtini yollugunu vs herseyi kaldir delirmek istemiyorsan.ilk hafta 7 gün koyvericekler her yere bilmeden ne yaptiklarinin farkina varmadan,iki de bi cisin varmi diye sorma cocuga bu iki,biz nasil iki saate bir yapiyoruz onlar cok su icme dönemindeler vs bi saate bi koyverir bacim,iyi dinle pisman olmiycaksin 2 ci hafta tutma devreleridir yani bisey yaptiklarinin ve bunun güzel bisey olmadiginin farkina varma asamalaridir asla kizma sakin olaki onu korkutma cocugunun altina don bile giydirme birak gezsin öyle halilarinida kaldirdin yataginin altinada büyük posetlerden gecir olay bitmistir,azcik tut sabrini sinirini yataga yaparsa yapsin makinemi yok eldemi yikiyorsun hayir at makinaya bitti,:)))3, hafta kosa kosa gelicek sana anne cis mi der eeeeh mi der ne derse sen anlarsin iste bu 3 hafta sakin diyim aman hep kaciriyor hep yapiyor bu böyle olmaz ben en iyisi hic degilse geceleri bezliyim dersen olmaz o,cocugun beynini bulandirirsin,her an yer temizle kovan hazir olsun cocuk her yerde yapar yatakda bile yinede kizmiycaksin.sen bi annesin ona tuvalet egitimini en iyi ögretecek kisisin.basdan diyim 1 kizmak yok 2 halilari kaldir hepsini 3 yatagina koltuk örtükerinin altina poset gecir 4 sik sik degil ara ara hadi annecim gel cis yapalim de tuvalete oturtur,ikinci oglum basta bi istemedi hadi gel cis yapalim bide cise güle güle diyelim dedim:),her cisini tuvalete yaparsa bir cikolata veya seker verdim eger yapmadiysa ödülünü vermedim:)beni dinle zararli cikmiycaksin bende of dedim icimden alissin artik dedim ama cokda zor olmadigini gördüm:)ha bide sifona ona basmasini söyle cocukslrin genellikle hosuna gidiyor cise güle güle bi daha gel demeyide unutturma:)))o sana demese bile sen onu wc ye oturtdugun an cis bile yapsa bilemeden hemen ona bi cikolata ver anlasin yani iyi bisey yaptigini demekki cisini wc ye yapmasi gerektigini ögrenicek
:KK48::KK48::KK5:harikasınız ya anlatım tarzınıza samimiyetinize bayıldım...bu hafta ıkıncı haftamız dedıgınız gıbı gecen hafta hep yapıyordu bu hafta bırazdaha uzun tutuyor cısını 1,5 saat kadar ama hala soylemıyor ben goturuyrum saatte 1 veya 2 saatte bır...yataklara ve koltuklara alez serdım...gecede uyandırıp goturuyorum...bende gecen hafta tuvalee alısana kadar her çişten sonra muzlu sut ve cıkolata verdım çiş arkasından gule gulee yapıyoruz hala :KK73:gecede bez baglamıyorum tek ıstegım cışını soylemesı ve kakasını tuvalate yapması yoksa dıger turlu artık çişini gecede gunduzde hep tuvalete yapıyor cok sukur...dedıgınız gıbı sabr cok onemlı ben ıkı hafta dır sadece ıkı kez bagırdım ve gordumkı bagırınca ıstemeden altına kacırıyor kedımı toparladım arkadaslarda uzun bır surec olacagını soyledıler sagolsunlar kendını sartlandırma dedıler bende rahatladım bıraz,2gundur daha sabırlıyım :KK36:ayrıca yazdıgınız yazı ve tavsıyeler ıcın cok tesekkur ederım...

Konunun üzerinden zaman geçmiş ama belki okuyan olur diye yazıyoeum. Çocuğunuzun hazır oluşunu izlemeniz önemli. Benim oğlum da 22 ayın sonuna doğru başladı. Lazımlığı 1,5 yaşında aldık evde gördü, alıştı üzerine kıyafetle de olsa oturdu. Ara ara kaldırdım ortadan oyuncak gibi görmesin diye. 21.ayda tuvalette duruyordu lazımlık, bizimle birlikte wc ye gelip karşımıza giyinik olarak oturuyordu. Çişş diuordu. Bu da önemli sizi izlemesins izin verin. Orada ne oluyor öğrensin. Sonra bir gün altını yıkarken artık bezinden rahatsız olduğunu fark edip sordum istersen buraya yapabilirsin buraya oturmak ister misin diye, gülerek evet dedi ve oturdu ilk kez altı açık olarak. Eğer istemezse hiç zorlamayın. Ben de karşısına oturdum. Çişş diyordu oğlum. Bir de baktım çiş yapmış. Aferin sana dedim, öptüm. Ama aşırı tepki vermekten kaçının. İstersen bundan sonra buraya yapalım, bez takmayalım dedim. I-ıh bez dedi. Bağladım. Sonra hazırlık yaptık, çamaşır bol bol, aparat. Alıştırma kilotlarını yatarken fln kullanın bence, yatağın ıslanmasını engelleyebiliyor. Çünkü ıslanıp rahatsız olmalı. İlk aşama lazımlığa oturtabilmek, hemen yapmasa da oturmaya alışmalı. Ben o kısmı tabletle halledebildim malesef. Ama onu da her zaman vermedim, şarjı bitti falan dedim oturmaya alışınca, yoksa onunla ilişkilendirir. Sırf tablet için oturur kalkmaz. Siz sevdiği bir aktivite yapabilirsiniz. Su oyunu, köpükle baloncuk falan. Altını ıslatınca kızmayın. Bu süreç onlara ilk önce zor gelebilir her koşulda şevkatli olun, seni anlıyorum deyin. Bir de komik ama biz kilotlarımızı göstermiştik pantolon kenarından bak biz de giyiyoruz diye. Çişi söyleme meselesi ise hemen olmuyor, siz hareketlerinden ve yediği içtiğinden tahmin edip, götürmelisiniz sık sık.
Not: banyoda sıkılınca salona taşındık, mümkünse banyoda devam edin ama biraz zor oluyor. Hem başlarda yetiştiremeyebilirsiniz uzaksa.

Back
X