Lütfen,bakmanızı sabırla okumanızı rica ediyorum aklınıza,fikirlerinize ihtiyacım var :/

linguistic

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2015
73
82
38
Merhabalar...24 yaşındayım.Yaklaşık 5 aydır başka bir şehirden,görüştüğüm biri var.Kendisiyle en başından beri evlilik niyetiyle konuşuyoruz.İşi dolayısıyla çok sık konuşmaya vakit bulamasakta birbirimizin huyunu,suyunu azda olsa öğrendik ve güzelde anlaşıyoruz.Birbirimizi resimlerimiz aracılıgıyla gördük fakat canlı görüşme şansımız hiç olamadı.Defalarca kendisinden şehrime gelmesini rica ettim artık olacakmı olmayacakmı belli olmasını ısteyerek.Her defasında geleceğim diyerek,işten veya baska bir sebepten dolayı fırsat bulamadıgını soyleyerek gelemedi.1 hafta öncesinde gelmeyi istiyorum ama beni begenmemenden korkuyorum diye açıkça söyledi ve kamera açayım en azından sımdılık ordan bir bak bana dedi tamam dedim.O zaman gözüme çarpan bir detay oldu ama tam olarak adlandıramadım.Son olarak dün telefonda konuşurken bana bir göz kusuru oldugunu,sol gözünün protez oldugunu söyledi ve gelmemi istiyormusun dedi ben o anın şaşkınlığı ile ve elbette yanlış birşey de söylerim diye de sadece olabilir tamam ,inşallah hayırlısı diyebildim.Bunu son raddede söylemesi açıkcası benı dahada çok şaşırttı.
Ben önyargılı biri değilim ama böylesi hassas bir durumla ilk defa karşı karşıyayım.Şunu diyebiliyorum ben o insanı gördüğümde benim içim ısınır,kanım kaynar,gözüme güzel gelırde etkılenırım rabbim yazdı ise göz kusur görmez derler ben buna inanıyorum ama birşey olur aileler anlaşamaz ,etkılenmem bir heyecan duymam,veya gerçekten benım taşıyamayacagım bir durumdur bunu bilemiyorum.Hepsi benim o insana aşık olmama gerçekten baglanmama baglı o zaman başım gözüm üstüne ama şuan aşığım diyemıyorum.Ben birini kırarsam o kişiden daha da çok kahrolan,üzülen biriyim.Gerçekten ne yapmalıyım bilmiyorum çok çaresizim.

Lütfen beni yanlış anlamayın asla ve haşa kimsenin bir kusuru veya özrüne kötü bakacak veya laf edebilecek haddi asla kendimde görmedim ve öyle davranacak biride değilim.Başta Allah korkusu ve elbetteki hepimiz birer engelli adayıyız bununda farkındayım.Lütfen kendinizi benim yerime koyarak veya tecrubelerinize dayanarak bana bir akıl vermenizi bekliyorum..

Canli gorusmeden once birkac kez daha kameradan konus bak duygularin ne yonde degisiyo , zaten baya zaman gecti , bence asik olsan olurdun simdiye kadar .. zorlama ..

Anladığım kadarıyla sizi huylandıran şey son anda söylemesi olmuş. Empati kurarsak eğer böyle bir şey yapması doğal geliyor bana çünkü onun için bir kusur bu. Öte yandan, siz de haklısınız. Fakat ben bu yüzden mesafe ilişkilerine sıcak bakmıyorum. Allah yardımcınız olsun
Icinize bir soğukluk girmişse, boşuna çağırmayın derim. Daha fazla kırmış olursunuz çünkü.

Merhabalar...24 yaşındayım.Yaklaşık 5 aydır başka bir şehirden,görüştüğüm biri var.Kendisiyle en başından beri evlilik niyetiyle konuşuyoruz.İşi dolayısıyla çok sık konuşmaya vakit bulamasakta birbirimizin huyunu,suyunu azda olsa öğrendik ve güzelde anlaşıyoruz.Birbirimizi resimlerimiz aracılıgıyla gördük fakat canlı görüşme şansımız hiç olamadı.Defalarca kendisinden şehrime gelmesini rica ettim artık olacakmı olmayacakmı belli olmasını ısteyerek.Her defasında geleceğim diyerek,işten veya baska bir sebepten dolayı fırsat bulamadıgını soyleyerek gelemedi.1 hafta öncesinde gelmeyi istiyorum ama beni begenmemenden korkuyorum diye açıkça söyledi ve kamera açayım en azından sımdılık ordan bir bak bana dedi tamam dedim.O zaman gözüme çarpan bir detay oldu ama tam olarak adlandıramadım.Son olarak dün telefonda konuşurken bana bir göz kusuru oldugunu,sol gözünün protez oldugunu söyledi ve gelmemi istiyormusun dedi ben o anın şaşkınlığı ile ve elbette yanlış birşey de söylerim diye de sadece olabilir tamam ,inşallah hayırlısı diyebildim.Bunu son raddede söylemesi açıkcası benı dahada çok şaşırttı.
Ben önyargılı biri değilim ama böylesi hassas bir durumla ilk defa karşı karşıyayım.Şunu diyebiliyorum ben o insanı gördüğümde benim içim ısınır,kanım kaynar,gözüme güzel gelırde etkılenırım rabbim yazdı ise göz kusur görmez derler ben buna inanıyorum ama birşey olur aileler anlaşamaz ,etkılenmem bir heyecan duymam,veya gerçekten benım taşıyamayacagım bir durumdur bunu bilemiyorum.Hepsi benim o insana aşık olmama gerçekten baglanmama baglı o zaman başım gözüm üstüne ama şuan aşığım diyemıyorum.Ben birini kırarsam o kişiden daha da çok kahrolan,üzülen biriyim.Gerçekten ne yapmalıyım bilmiyorum çok çaresizim.

Lütfen beni yanlış anlamayın asla ve haşa kimsenin bir kusuru veya özrüne kötü bakacak veya laf edebilecek haddi asla kendimde görmedim ve öyle davranacak biride değilim.Başta Allah korkusu ve elbetteki hepimiz birer engelli adayıyız bununda farkındayım.Lütfen kendinizi benim yerime koyarak veya tecrubelerinize dayanarak bana bir akıl vermenizi bekliyorum..

Kurduğunuz cumlelerden aklı başında olduğunuzu düşünüyorum. Zaten gorusursunuz için isinirsa devam edersiniz. Ailenizin, Çevrenizde olumsuz bir şey duyup soğuyacak birisiniz de hiç oyalamayin bey efendiyi. Hayırlısı olsun. Sevgiler. .

Görüştüğünüz insandan elektrik alıp almayacağınızı ancak onunla yüz yüze görüşürseniz anlarsınız.
Asıl şu raddede ona "Gelme" derseniz engeli yüzünden reddedildiğini düşünür.
Bir gelsin,birer çay-kahve için. Yine elektrik alamazsanız söylersiniz bu durumun engeli ile ilgili olmadığını.

Bir de merak ettim fotoğraflarında belli değil miydi bu durum ? Fotoğraflarda çok da belli olmuyorsa,o demeseydi siz anlayamacaktınız gibi bir durum varsa problem etmeyin derim.

İnsan olsun,adam olsun,yüreği güzel olsun da her problem aşılır inşallah..

Önemli olan sağlıklı olup da beyni hasta olmasın sen onlardan koru kendini bence canım.. Ha bi de bu internet tanismalrina falan ben bilemiyorum ama çok güvenme daha bugün haberlerde gördüm polis memuru 5 kadını evlenme vaadiyle kandirip 1 milyon euro dolandirmis. Tabi konustugun insan belki iyidir bişey diyemem ama dedigim gibi beyni hastalardan uzak dur hayırlısı olsun hakkinda

Bence ne olursa olsun yüzyüze görüşmek gerek,bazi insanlar telefonda konusurken bazilari da msj vs yazarken normalden daha farkli oluyorlar.canli canli görün belki daha iyi olacak belki kotu bilemezsiniz..ayrica hiç canli kanli gormediginiz biriyle evliligi düşünmeniz de tuhaf geldi bana :))

Hanya da Konya da ancak yüz yüze gelince çıkar ortaya .

Bırakın gözünün kusurunu falan bir yana , önce adamla bir karşılıklı gelin .

Telefonda nice Don juan lar vardır , buluşunca oluverir hödük .

Ayrıca vücut kimyasının tutması (elektrik) denen bir şey var , bu görüşmeden asla anlaşılmaz .

Hele bir bunları atlatın , sonra bakarsınız gözünün kaşının kusuruna .

Begenmezsen, o gözünden dolayi redettigini düsünücek diye mi korkuyorsun?
Yoksa gözünden dolayi sen begenemezsin diye mi düsünüyorsun?

ilk söylediğiniz beni daha çok tedirgin eden ve üzen bir durum ve açık söylemek gerekirse de böyle bir durumla ilk defa karşılaşacağımdan ötürü diğer söylediğinizinde tereddütü var içimde :/

Görüştüğünüz insandan elektrik alıp almayacağınızı ancak onunla yüz yüze görüşürseniz anlarsınız.
Asıl şu raddede ona "Gelme" derseniz engeli yüzünden reddedildiğini düşünür.
Bir gelsin,birer çay-kahve için. Yine elektrik alamazsanız söylersiniz bu durumun engeli ile ilgili olmadığını.

Bir de merak ettim fotoğraflarında belli değil miydi bu durum ? Fotoğraflarda çok da belli olmuyorsa,o demeseydi siz anlayamacaktınız gibi bir durum varsa problem etmeyin derim.

İnsan olsun,adam olsun,yüreği güzel olsun da her problem aşılır inşallah..

Evet haklısınız öyle düşünecektir.Ve fotograflarda gözünde bir değişiklik sezdim fakat bakışı siması öyledir diye düşündüm böyle bir durum aklımdan geçmedi açıkcası.Canlı olarak gördüğümde yani ister istemez bir etkilenme olmaz ise diye endişeliyim sadece.

Bence de asıl şimdiden gelme, görüşmeyelim dersen yanlış anlar.
Engelimi öğrendi ve kaçtı bana hiç değer vermemiş diye düşünür.

Bence ona yüz yüze görüşmeden verilen kararın sağlıklı olmayacağını, buluşmak istediğini,
kendisini hazır hissettiğinde görmek istediğini söyle.
Tabi ki bu süre içinde uçmadan konuşun. Hele bir birbirimizi kanlı canlı görelim de diye bol bol hatırlatın birbirinize.

Ve olumlu olumsuz her karara şimdiden hazırlayarak.

Bence de asıl şimdiden gelme, görüşmeyelim dersen yanlış anlar.
Engelimi öğrendi ve kaçtı bana hiç değer vermemiş diye düşünür.

Bence ona yüz yüze görüşmeden verilen kararın sağlıklı olmayacağını, buluşmak istediğini,
kendisini hazır hissettiğinde görmek istediğini söyle.
Tabi ki bu süre içinde uçmadan konuşun. Hele bir birbirimizi kanlı canlı görelim de diye bol bol hatırlatın birbirinize.

Ve olumlu olumsuz her karara şimdiden hazırlayarak.

Haklısınız zaten kendisiyle seviyeli bir şekilde konuşuyoruz yani gerçek mesafenin dışında aramızdaki mesafeyi de korumaya çalıştım.En başından beri birbirimizi canlı canlı görmeden ve o etkileşim olmadığı sürece hiçbir şeyin kesin olmadığını ben her fırsatta hatırlatıyorum kendisine.Önerileriniz için teşekkür ediyorum.

Son anda söylemesi çok kötü olmuş. Kendi kusurundan rahatsız oluyor olması sizi düşürdüğü durumu haklı çıkarmaz. Buda bir çeşit hakka girmedir. Karşı taraftan birşeyler saklayıp sonra reddedilince beni istemedi diye insanları vicdani bir rahatsızlığın içinde bırakmanın lüzumu yok.

Son anda söylemesi çok kötü olmuş. Kendi kusurundan rahatsız oluyor olması sizi düşürdüğü durumu haklı çıkarmaz. Buda bir çeşit hakka girmedir. Karşı taraftan birşeyler saklayıp sonra reddedilince beni istemedi diye insanları vicdani bir rahatsızlığın içinde bırakmanın lüzumu yok.

Evet bu yorumunuzun aynısını bir yakınımdan da işittim.Bunu kendisinede soracağım çünkü 5 ay çokta az bir zaman değil.Ben kendimi geçtim,oda ister istemez bir ümide kapılmıştır veya hayallere kapılmıştır.Buda beni nasip ya,eğer olmazsa büyük bir vicdani rahatsızlığa sürükleyecek.

Peki sizce görüşene dek olacak konuşmalarımızda bu konuyu açmalımıyım? Yani aklımda ki bazı soruları ona açıkca sormalımıyım,yanlış olur mu?

Tüm kaygılarınızın cevabı yuzyuze gorusmenızde.. Bnce gorusmeden asla adını koymayın beylık laflar etmeyın. Baktınız hoşunuza gıttı devam edersınız baktınızkı olmuyor içiniz ısınmadı gozuyle alakası olmadıgını acık ve net dıle getırın.

Back
X