lütfen bana bir akıl verin 😔

denizirmakss

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2019
535
715
53
30
Öncelikle merhaba arkadaşlar şimdiye kadar hiç böyle Birseyi buraya yazmamıştım ama sanırım artık çok doldum. Gerçi normalde de hiç ama hic kimseye problemimi anlatmam gecmisten beri bu böyledir yanı. Neyse konumuza gelelim. Ben yaklaşık bir yıldır evliyim. Eşimle severek evlendik üniversite 1. Sınıftan beri beraberiz ve 6 yıl oldu . Ayrım icin kesinlikle söylemiyorum ama ben İstanbul da doğdum ve büyüdüm o dogulu. Kültür farklılığımız oldukça fazlaydı fakat bunu biz hallettik. İki aile arasındaki dengeyi ikimizde kurduk. Sadece bana tuhaf gelen bazı seyler vardı mesela onlar evime geldiği zaman çok yakın akrabalar dışında bir erkek geldiği zaman yanında eşi olsana olmasada ben onların bulunduğu odada yemek yiyemiyorum. Düşünün mutfakta hazırlıyorum eşim götürüyor içeriye . Çok fazla çekiniyorlar birbirlerinden biz ikimizin ailesinden de uzak bir şehirde çalışıyoruz bu yüzden zaten bu durum beni rahatsız etmiyor onlar öyle görmüş o şekilde büyümüşler sonuçta. Velhasıl eşimin ailesinden uç erkek geldiler bizim olduğumuz yer de bir işleri varmış gündür bizdelrr. Yarin gidecekler ve bugün benim doğum günüm eşim dün gece bu Doğum gününde bisey yapamayacağız hem Amcamlar burda olmaz filan dedi ben de yok sorun değil dedim. Ama içten içe bir beklentim var ne yalan söyliyeyim yanı sabahtan beri giyeceğim kıyafetimi ütüledim kuaföre gittim geldim yanı kendi çapımda makyajım dışında herseyi yaptım . Az önce aradım ne yemek yapayım sizinkilere aksama diye oda kafana göre yap farketmez filan dedi yanı bir planı yok olsaydi böyle bisey demezdi. Yani belki diyeceksin şimdi misafirler var ne yapsın adama diye ama yani onlara bu durumu söyleyebilirdi zaten adamlar 10 a kadar gelmiyorlar işleri var diye. Mesela annemler daha doğrusu bizimkiler de biraz hassas bu konularda ve her zaman eşim doğulu olduğu icin bu tarz seyleri önemsemezler sen öyle kişilerde yapamazsın diyorlardı ben hep eşimi savunuyordum düşünün kendi kendime hediye alıp anneme teyzelerime eşim aldı diyordum . Az önce aradılar ee ne yaptı ne hediye aldı diye hiç bisey diyemedim ama çok doluyum kimseye bu konuyu söyleyemiyorum ama İnan’ın o kadar doluyum ki bugün yanı Doğum günüm eşim çıktığından beri ağlıyorum

Doğum günün kutlu olsun ❤ sıkma canını. Esine beklentin olduğunu dile getir belki bugün değil yarın kutlar bir seyler yapar senin için

onlar evime geldiği zaman çok yakın akrabalar dışında bir erkek geldiği zaman yanında eşi olsana olmasada ben onların bulunduğu odada yemek yiyemiyorum. Düşünün mutfakta hazırlıyorum eşim götürüyor içeriye .

Akrabalarinin yaninda boyle davranan bir adamin dogum gununuz icin akrabalarina esimin dogum gunu biz disari cikacagiz ya da planimiz var demesini beklemeniz basli basina bir hata..

Evet zor geliyordur size, anliyorum sizi ama adetleri, kulturleri bu sekilde bu insanlarin. Bilerek kabul etmissiniz. Alismaya calisin cunku kolay kolay degistiremezsiniz.

Belki onlar gittikten sonra gonlunuzu alir. Dogum gununuz kutlu olsun. 💐

Daha yeni evlisin ve onlar boyle gormus, şu saatten sonra degistiremezsin aglama.

Dogum gunun kutlu olsun sevdiklerinle saglikla huzurla yaşa ömrün güzel olsun 🎉🎊💐🎂 sen onlara onlar sana alisicak zamanla her sey daha yerine oturur dert etme

Öncelikle doğum gününüz kutlu olsun.
Bence misafirler gittikten sonra bir şeyler yapabilir. Bir gün sonra kutlaması da bir şeyi değiştirmez sonuçta. :)

Doğum günü kültürünün doğu veya batıyla alakası yok ki. Bizde hiç kutlamayız. Herhalde lisede arkadaşlarım kutladı ilk.

Evde misafir varken bizde eşimle kutlama vs tarzı şeylere girmiyoruz. O da normal geliyor bana

Doğum günün kutlu olsun...bak ağlama tek bir doğum gününe de takılma..madem böyle ağlıyorsun artık eşinin de biraz çabalaması gerek yani bugünden geçtik artık ertelemeli kutlar umarım, ne diyim...

Ayrım icin kesinlikle söylemiyorum ama ben İstanbul da doğdum ve büyüdüm o dogulu. Kültür farklılığımız oldukça fazlaydı fakat bunu biz hallettik. İki aile arasındaki dengeyi ikimizde kurduk.
Demek ki halledememişsiniz.

ÖNemsediğiniz bir konu için niye 'sorun yok, önemli değil' deyip içten içe beklentiye giriyorsunuz?
Eşiniz müneccim mi?
Türk kadınlarında çok sık gözlemlediğim bir durum bu.
Kalbimizden geçen başka,
dilimizden dökülen başka.

Doğum gününe/hediyeye bu kadar anlam yüklemek bana değişik geliyor ama madem sizin için önemli, eşiniz konuyu açtığında;
'Hayatım doğum günüm benim için önemli, amcanlar zaten geç geliyor, onlar gelene kadar aramızda kutlayalım olur mu?' Deseydiniz.
Ya da 'yarın telafi edelim güzel bir kutlama bekliyorum senden, biliyorsun benim için önemli' deyip alternatif üretebilirdiniz.

Böyle durduk yere üzülüp, kendinizi doldurmanın kime, ne faydası var?
Ayrıca kendi kendinize hediye alıp,
ailenize, 'eşim aldı' demeniz hiç doğru değil,
bunu yapmayın, kimseye bir şey ispat etmek zorunda değilsiniz.

Kendi kendine hediye alip neden esim aldi diyorsun?

Bu konuyu esinle konustun mu?

Ona ozel gunleri onemsedigini soyle. Sen mutsuz olduktan sonra kendine hediye alip annenlere esim aldi demen cok sacma

Bizim ailede Doğum günü gibi özel günler aşırı derecede önemsenir Enistem ablamin Doğum gününe büyük sürprizler yapar düşünün annemin Doğum gününe bile supriz düzenler ben sırf annemler onun hakkında BİSey demesin diye öyle yapıyorum

Doğum gününüz kutlu olsun.
En büyük derdiniz bu olsun.
Bugün olmaz misafirler gidince yapar sürpriz kutlarsınız.
Böyle meseleler için kendinizi üzmeyin bence.
Cidden benim için çok anlamsız.

Sizi akrabalarıyla aynı odaya sokmayan adamın akrabalarına biz doğum günü kutlayacağız demesini beklemeniz biraz saçma değil mi?

Bir de beklentilerinizi dile getirmezseniz hep beklenti olarak kalırlar. Evliliğin en önemli kuralı doğru iletişim kurmaktır.

Ayıp sayılıyor galiba esinin tarafindakiler için , anlayış gostermelisin , hüzünlü prenses olmak yerine derdini dile getirip söylemen daha mantıklı bir gün sonra kutlamak da bir şeydir.

Bizim ailede Doğum günü gibi özel günler aşırı derecede önemsenir Enistem ablamin Doğum gününe büyük sürprizler yapar düşünün annemin Doğum gününe bile supriz düzenler ben sırf annemler onun hakkında BİSey demesin diye öyle yapıyorum
Eşiniz enişteniz gibi olmak,
onun gibi davranmak zorunda mı?
Herkesin mizacı, yetişme tarzı, öncelikleri, hayata bakışı, sevgisini gösterme şekli birbirinden farklı.
'Biz eşimle aramızdaki kültür farkını çözdük' demişsiniz ama bana kalırsa tam anlamıyla çözememişsiniz.
Siz eşinizi olduğu gibi kabul edip,
arkasında dursanız, ailenizin bu tip psikolojik baskılarına izin vermezdiniz.

Back
X