• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lütfen bana bir fikir kızlar..bir akıl..bir ses....................................

AYSULTAN

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2011
185
0
46
İstanbul
30 yaşındayım. 1.5 yıldır bebek istiyoruz. Bir sorun yok,sebebsiz infert. 2 kez klomen tedavisi, dün doktora gittim, 3 yol gösterdi; biri iğne tedavisi,biri aşılama,biri tüp bebek.düşün taşın istediğini yaparız dedi. Ne yapmalıyım bilmiyorum, iğne tedavisimi olmalıyım, yoksa fazla yorulmadan tüp bebekmi olmalı? Bilemiyorum,,,

Bütün tetkiklerin en ince ayrıntısın akadar yapıldıysa ve kesin sebepsiz infertilite ise( bazen sebepsiz infertilite diyorlar başka bir şey çıkıyor altından) önce aşılama yaptır derim ben... Bir tavsiyem daha olacak bulunduğun yerde başka bir doktor varsa bir de ona görün... Neden dersen infertilite devasinde doktorun sana sunduğu eşdeğer seçenekler değil. yani bir tedavi yöntemi uygulanır sonuç alınamazsa bir sonrakine geçilir... Allah yardımcın olsun...

Aynı durumdaydım.bizimde sebepsizdi. 2 sene uğraştık ve olmadı.benim durum aşılama falan yaparız dedi ama tüp bebeğin şansı daha yüksek demişti.bizde esimle en yüksek garantisi olan tüp bebeği seçemiştik.cunku hayal kırıklığı yasamak istemiyorduk.ilki tuttu ama dusuk oldu ikincisinde 7 ay sonra yaptık kızım 2 yasında cok şükür.2senedir korunmuyoruz yine tık yok.galiba yine tüp bebek yaptıracak 1 yıl sonra falan.iyi duşun sana en yüksek şansı hangi tedavi veriyorsa onu yap.tup bebekte bile 30 yas sonrası yuzdelik şans azalıyor.hakkinda hayırlısı olsun insallah.

aynı durumdaydım.bizimde sebepsizdi. 2 sene uğraştık ve olmadı.benim durum aşılama falan yaparız dedi ama tüp bebeğin şansı daha yüksek demişti.bizde esimle en yüksek garantisi olan tüp bebeği seçemiştik.cunku hayal kırıklığı yasamak istemiyorduk.ilki tuttu ama dusuk oldu ikincisinde 7 ay sonra yaptık kızım 2 yasında cok şükür.2senedir korunmuyoruz yine tık yok.galiba yine tüp bebek yaptıracak 1 yıl sonra falan.iyi duşun sana en yüksek şansı hangi tedavi veriyorsa onu yap.tup bebekte bile 30 yas sonrası yuzdelik şans azalıyor.hakkinda hayırlısı olsun insallah.

teşekkürler,peki iğne tedavisi görmüşmüydün yani tüp bebekden önce bi tedavi gördünmü?

ya cnm banada aynı seçenekler sunuldu zamanında ama benim yasim 23 idi ozaman doktor yaşın küçük iğne ile baslayalımm demişti 2yıl iğne ilaç tedavisi olduk olmayınca tüp bebeğe geçtik tüp bebekte olsa yaş çok önemli oyalanmadan geç derim

ya cnm banada aynı seçenekler sunuldu zamanında ama benim yasim 23 idi ozaman doktor yaşın küçük iğne ile baslayalımm demişti 2yıl iğne ilaç tedavisi olduk olmayınca tüp bebeğe geçtik tüp bebekte olsa yaş çok önemli oyalanmadan geç derim

senin sorunun neydi nurefşani.sebebsizmiydi

30 yaşındayım. 1.5 yıldır bebek istiyoruz. Bir sorun yok,sebebsiz infert. 2 kez klomen tedavisi, dün doktora gittim, 3 yol gösterdi; biri iğne tedavisi,biri aşılama,biri tüp bebek.düşün taşın istediğini yaparız dedi. Ne yapmalıyım bilmiyorum, iğne tedavisimi olmalıyım, yoksa fazla yorulmadan tüp bebekmi olmalı? Bilemiyorum,,,

canım ilk doktora gittiğimde banada sebepsiz infertilite dediler ama yumurta rezerv azlığı varmış bence başka bir merkeze doktora daha git ve tüm testlerinin yapılıp yapılmadığından da emin ol allah yardımcın olsun :49::49:

Arkadaşım cevabımı es geçmişsin ama tek bir şey söyleyim tetkiklerin tam değilse tüp bebekte bile sonuç alamazsın misal tüplerine bakıldı mı? tüplerinde sıvı birikmesi varsa 150 kere tüp bebek yaptırsan sonuç alamazsın. halbuki bu küçük bir problem bu sorun hallolsa normal yoldan bile hamile kalabilirsin...

Son düzenleme:
bak ben pkoluyum..1 yılı aşkın tedavi görüyodum..ama sadece 3 ay klomen içtim..ilkinde kist oluştu..ikincisini içerken adet oldum..3.cüsü çok şükür sorunsuz oldu ve aşılama yapıldı..fakat tutmadı..doktor bana direk tüp bebek dedi!! ben tedavimi yarıda bıraktım..önümüzdeki ay başka doktora gidicem..daha 24 yaşındayım..3 yıl olmadı evleneli..bukadar çabuk tüp bebek tedavisi görmek istemiyorum..bence sende acele etme..aşılama yaptır .. tüp bebek kesin tutcak diye bişey yok...şansını dene başka doktorlara git..

Arkadaşım cevabımı es geçmişsin ama tek bir şey söyleyim tetkiklerin tam değilse tüp bebekte bile sonuç alamazsın misal tüplerine bakıldı mı? tüplerinde sıvı birikmesi varsa 150 kere tüp bebek yaptırsan sonuç alamazsın. halbuki bu küçük bir problem bu sorun hallolsa normal yoldan bile hamile kalabilirsin... ES GEÇERMİYİM CEVABINI ,OKUDUM TEŞEKKÜR EDERİM.EVET TÜPLERİME BAKILDI,TEMİZ,HORMANLARIM İYİ,YUMURTALIKLARIM DA SAYI OLARAK.YANİ DOKTOR BİŞİ BULAMADI 3 DOKTORA GİTTİM

canım ilk doktora gittiğimde banada sebepsiz infertilite dediler ama yumurta rezerv azlığı varmış bence başka bir merkeze doktora daha git ve tüm testlerinin yapılıp yapılmadığından da emin ol allah yardımcın olsun :49::49:

sağolasın..............................................

Bak arkadaşım ben yanlış teşhis yüzünden 23 yıl saçma sapan uğraşlar vermiş birisiyim tüplerimin ikise de kapalı normal yoldan hamile kalabilecek olsam sonuna kadar denerdim... tüplere hsg ile mi bakıldı yoksa laparoskopi ile mi?

bak arkadaşım ben yanlış teşhis yüzünden 23 yıl saçma sapan uğraşlar vermiş birisiyim tüplerimin ikise de kapalı normal yoldan hamile kalabilecek olsam sonuna kadar denerdim... Tüplere hsg ile mi bakıldı yoksa laparoskopi ile mi?

hsg ile nedenki?laparoskopi yi anlamıyorum o ne oluyor

hsg ile nedenki?laparoskopi yi anlamıyorum o ne oluyor

ironik,daha önce 2 doktora gittim,2 side normal kadın doğumdu,dediğim gibi sonuçlarım temizdi,dün ilkkez bi infertiilite uzmanına gittim,tahlillerime baktı iyi dedi,sonra muayene etti,adetin 9 günü,yumurtaların sayısı iyi ama yeterince büyümemiş dedi.bu ay zaten hamile kalamazsın dedi,gelecek ay gel ne yapcağımıza karar verelim dedi.iğnemi,tüp mü,aşılamamı,açıkçası aşılamayı pek düşünmüyorum,iğnede sonuçta hormon.yani bu ilaçları her halükarda yiyeceksem bari tüp bebek olsun şansı yüksek olssun gibi geliyo bana

ironik,daha önce 2 doktora gittim,2 side normal kadın doğumdu,dediğim gibi sonuçlarım temizdi,dün ilkkez bi infertiilite uzmanına gittim,tahlillerime baktı iyi dedi,sonra muayene etti,adetin 9 günü,yumurtaların sayısı iyi ama yeterince büyümemiş dedi.bu ay zaten hamile kalamazsın dedi,gelecek ay gel ne yapcağımıza karar verelim dedi.iğnemi,tüp mü,aşılamamı,açıkçası aşılamayı pek düşünmüyorum,iğnede sonuçta hormon.yani bu ilaçları her halükarda yiyeceksem bari tüp bebek olsun şansı yüksek olssun gibi geliyo bana

hsg rahim ve tüpler hakkında tam sonuç vermez... ben hsg çektirdim normal yoldan hamile kalbileceğim söylendi ama laparoskopi yaptırınca tüplerin kapalı olduğu ortaya çıktı... tüplerde sıvı varsa inşallah yoktur hsg ile belli olmaz... ayrıca tüp bebekte aldığın hormonla aşılamadakini kıyas bile edemezsin... Zaten pek çok tüp bebek merkezi tedaviden önce istiyor bu sonuçları sana bu işlemler yapılmadan sebepsiz teşhisi konması yanlış bence... tv'de tüp bebek uzmanlarını dinlersen hepsi sebepsiz infertilite teşhisi konan hastalarda laparıoskopi ve histreskopi yapılmadan tedaviye başlanmamalı diyor... sana bunlar yapılmamış neye göre sebepsiz diyorlar ki belki basit bir yapışıklık var hemen çözülecek ve hiç bir tedaviye ihtiyacın kalmayacak... Bu arada benim ilk gittiğim doktor laparoskopiye karşı çıkmıştı. ben başka doktora gidip laparoskopi yaptırmasaydım hala boşuna uğraşıp duruyordum...

hsg rahim ve tüpler hakkında tam sonuç vermez... Ben hsg çektirdim normal yoldan hamile kalbileceğim söylendi ama laparoskopi yaptırınca tüplerin kapalı olduğu ortaya çıktı... Tüplerde sıvı varsa inşallah yoktur hsg ile belli olmaz... Ayrıca tüp bebekte aldığın hormonla aşılamadakini kıyas bile edemezsin... Zaten pek çok tüp bebek merkezi tedaviden önce istiyor bu sonuçları sana bu işlemler yapılmadan sebepsiz teşhisi konması yanlış bence... Tv'de tüp bebek uzmanlarını dinlersen hepsi sebepsiz infertilite teşhisi konan hastalarda laparıoskopi ve histreskopi yapılmadan tedaviye başlanmamalı diyor... Sana bunlar yapılmamış neye göre sebepsiz diyorlar ki belki basit bir yapışıklık var hemen çözülecek ve hiç bir tedaviye ihtiyacın kalmayacak... Bu arada benim ilk gittiğim doktor laparoskopiye karşı çıkmıştı. Ben başka doktora gidip laparoskopi yaptırmasaydım hala boşuna uğraşıp duruyordum...

tüp bebekde alınan ilaçlar daha mı fazla?peki yan etkileri oluyormu?bilmiyorum bak şimdi sen böyle diyince kafam karıştı.

tüp bebekde alınan ilaçlar daha mı fazla?peki yan etkileri oluyormu?bilmiyorum bak şimdi sen böyle diyince kafam karıştı.

yan etkisi konusunda bir bilgim yok herhangi bir yan etki yaşamadım şu ana kadar ama tabiki daha fazla ilaç alıyorsun... senin kafanı karıştırmak veya seni korkutmak için söylemedim sadece sorununu iyice öğren ondan sonra önüne bak diye söyledim...

Ben de 31 yaşındayım. 2 yıl boyunca sebepsiz infertilite ile uğraştık. Tüm testler yapıldı, farklı farklı doktorlara gittim ancak bir sonuç elde edilememişti. Klomen tedavisi, aşılama hepsini yaptırdık. En sonunda tüp bebek yaptırdık ve tuttu.

Benim tavsiyem, vakit kaybetmeyin, sabrınızı-sinirlerinizi yıpratmayın, işgüzar doktorların elinde ilaçlara maruz kalmayın.

İyi bir tüp bebek merkezi bulun ve tüp bebek deneyin. Hala diyorum, keşke daha önce yaptırsaymışım diye. Aylarca o kadar hormon, stres, üzüntü perişan olduk.

Bu sebepsiz infertilite çok lanet bir şey. Öyle bir hale geliyorsun ki, keşke bir sorunum olsaydı da onu tedavi ettirip hamile kalabilseydim diyorsun. Eğer zaten her şey normal ise ve olmuyorsa kendinizi fazla yormadan tüp bebeğe başlamak en iyi yol.

Umarım güzel haberler alırsınız.

Back
X