Lutfen bana cevap yazin durmadan dusuk yapiyorum

Ozlemduydugum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2018
310
98
28
30
Merhaba arkadaslar.2yildr evliym 3gebeliym oldu 3de dusukle sonuclandi malesef.ilkine 2ayda kaldm hepde kolay hamile kalirdm denedymz ay. Her sey normal giderken 20 hafta dedayli ultrasonda bebeyin anomalili(dudak ,beyin,odem ) oldugunu oyrendm ve suni sanciyla dogurdm. Ama malesef bebeyi genetk analze gonderemedk hic kimse bize soylemedi.sonra test filan istemediler birnci dusuk yine olacak diye bisey yok yine hamile kal dediler.6ay sonra yine hamile kaldm bu sefer bebek gelismedi beta anormal artdi dis gebelikmi kimyasalmi belli olmadan iyne ile sonladrdk.yine dene dediler 5 ay sonra yine hamile kaldm ve bu sefer bos gebelik kurtajdan sonra bebeye genetk test yaptilar kromozom bozuklugu cikti.dr buyuk ihtimal diyer bebeklerinde kromozom bozuklugundan dusduyunu soyledi.ben pihtilasma esim dna testi verdi bende 1gende homozigot pihtilasma esmde ise 60%hasar cikti.karyotip testi vermedk ama.sizce bu pihtilasma sorunu ve dna duzelirse normal bebegim ola bilirmi pihtilasma dusuye sebep ola bilirde kromozom bozuklugu yapmaz.dna sorunu bebekte kromozom bozuklugu yaratrmi? Bu arada kaan hocaya nisan sonu icin randevu aldk. Bilgisi olan yardm etsn lutfennnn

konu hakkında bilgim yok, şunu yazmak istedim
samimi arkadaşım 3-4 düşük yaptı
şimdi çok sağlıklı 2 çocuğu var
hatta sağlıklı ilk hamileliğinin başlarında ailesi falan çok acayip moddalardı, durup durup düştü mü diye soruyorlardı

çok geçmiş olsun, moralinizi yüksek tutun, Allah en hayırlı zamanda gönlünüze göre verir inşallah

Benimde 2 kaybım var
Evet en mantıklısı tüp bebek.
Yalnız hasar düşürmeden tüp bebekte de sağlıklı sonuç alınamıyor sanırım.
Embriyolara genetik tanı yaparak tüp bebek işlemi uygulayacaklar başka türlü olmaz zaten. Şimdi çok fazla yumurta toplayarak bir havuz oluşturuyorlar sonra en iyi gelişim gösteren embriyoyu transfer ediyorlar. Havuz sistemi diyorlar buna da akrabam da yapacaktı ama yumurta gelişimi olmadı onda maalesef...

Sizin durumunuz farklı olabilir ama bir tanıdığımın da aynı şekilde üç düştüğü oldu. Kan cıvıtıcı iğne ile 3 tane çocuğu oldu. Onda genetik test yapıldı mı sonuç neydi bilmiyorum. Umarım sağlıkla alırsınız kucağınıza

Sizin durumunuz farklı olabilir ama bir tanıdığımın da aynı şekilde üç düştüğü oldu. Kan cıvıtıcı iğne ile 3 tane çocuğu oldu. Onda genetik test yapıldı mı sonuç neydi bilmiyorum. Umarım sağlıkla alırsınız kucağınıza
Kan cıvıtıcı değil kan sulandırıcı :) Allah iyiliginize versin benı gülümsettiniz❣

Pıhtılaşma düşüğe sebep oluyor
Tedavisi oldukça kolay
Büyük ihtimal size kan sulandırıcı ilaç verecekler
Dna hasarı oranı biraz yüksek
Kromozom bozukluğuna nedende dna hasarı
Tüp bebek yöntemiyle sağlıklı sperm seçilerek normal hamilelik yaşanması daha garanti

Bir yerde duymuştum belki faydasi olur. Hamileyken eşinizle birlikte olduğunuzda esinizin spermleri içinizde kalmamaliymis. Bazen o madde zehirleyebiliyormus ve sonrasında düşük oluyormuş.

Benimde 2 kaybım var
Evet en mantıklısı tüp bebek.
Yalnız hasar düşürmeden tüp bebekte de sağlıklı sonuç alınamıyor sanırım.
Evet pgt tup bebek dendi fakat dna olnca oda tutmuyoms qaliba ben bi kezde dna duzeltp gebelk baslayncada kan sulandrci kulanb denemek istyorm.cunki hic bir gebeliymde bi tedbr almadm bisey kulanmadm

Back
X