Lutfen bana cevap yazin durmadan dusuk yapiyorum

Dna ya bakıtrn rahiminze baktrin ve gebeliynze başlarken her ihtimal kan sulandrci kullanın trobofili paneli miydi pıhtı testinz?

Dedigim gibi genetik test yapildi. Rahmime bakildi hicbir sorun yok. Zaten ilk denememizde hamile kaldim. Bir de bana faktor V Leiden mutasyon analizi ve protrombin mutasyon analizi yapildi. Sonuclar normal. Kan sulandirici kullanmami gerekli gorurse doktorum kullanirim elbette. Ama dedigim gibi bu testleri dahi rica minnet yaptirabildim. Sanki ilk gebelikte kayip cok normalmis gibi davranilmiyor mu deli oluyorum. Acaba daha detayli pihtilasma testi mi yaptirsam? Sonucta ben dusuk yapmadim. 11.haftasi biterken kalbi durdu. Allah korusun 2.hamileligimde daha ileriki haftalarda ayni seyin olmayacagini kim garanti edebilir?

C
Dedigim gibi genetik test yapildi. Rahmime bakildi hicbir sorun yok. Zaten ilk denememizde hamile kaldim. Bir de bana faktor V Leiden mutasyon analizi ve protrombin mutasyon analizi yapildi. Sonuclar normal. Kan sulandirici kullanmami gerekli gorurse doktorum kullanirim elbette. Ama dedigim gibi bu testleri dahi rica minnet yaptirabildim. Sanki ilk gebelikte kayip cok normalmis gibi davranilmiyor mu deli oluyorum. Acaba daha detayli pihtilasma testi mi yaptirsam? Sonucta ben dusuk yapmadim. 11.haftasi biterken kalbi durdu. Allah korusun 2.hamileligimde daha ileriki haftalarda ayni seyin olmayacagini kim garanti edebilir?
canım mutlaka detaylı baktir trombofili paneli yaptır belki başka gende mutasyon vardr. Bende o dediklrnde yok mesela ama mthr diye başka bi gende var.birde bi arkadaşda okumsdm oda sen gibi bütün testleri temizken düşük yapiyodu bir hamileliğinde önlem amaçlı iyne kullanmış ve bebeğini dogurmusdu

Merhaba arkadaslar.2yildr evliym 3gebeliym oldu 3de dusukle sonuclandi malesef.ilkine 2ayda kaldm hepde kolay hamile kalirdm denedymz ay. Her sey normal giderken 20 hafta dedayli ultrasonda bebeyin anomalili(dudak ,beyin,odem ) oldugunu oyrendm ve suni sanciyla dogurdm. Ama malesef bebeyi genetk analze gonderemedk hic kimse bize soylemedi.sonra test filan istemediler birnci dusuk yine olacak diye bisey yok yine hamile kal dediler.6ay sonra yine hamile kaldm bu sefer bebek gelismedi beta anormal artdi dis gebelikmi kimyasalmi belli olmadan iyne ile sonladrdk.yine dene dediler 5 ay sonra yine hamile kaldm ve bu sefer bos gebelik kurtajdan sonra bebeye genetk test yaptilar kromozom bozuklugu cikti.dr buyuk ihtimal diyer bebeklerinde kromozom bozuklugundan dusduyunu soyledi.ben pihtilasma esim dna testi verdi bende 1gende homozigot pihtilasma esmde ise 60%hasar cikti.karyotip testi vermedk ama.sizce bu pihtilasma sorunu ve dna duzelirse normal bebegim ola bilirmi pihtilasma dusuye sebep ola bilirde kromozom bozuklugu yapmaz.dna sorunu bebekte kromozom bozuklugu yaratrmi? Bu arada kaan hocaya nisan sonu icin randevu aldk. Bilgisi olan yardm etsn lutfennnn
canım eşinin dna hasarını düzeltin ama kanda kromozom analizinizide yaptırın eşinle. sonuçta düşüğün genetik sebepli çıkmış. devlette yada üniversite hastanelerinin genetik tanı bölümlerinde ücretsiz yapılıyo en geç 1.5 ayda sonuç çıkıyor. riske atmayın bu kromozom testinizi ikinizde yaptırın. testin tam adı: periferik Kanda Kromozom analizi. ayrıca pıhtılaşma testinide aynı yerde sadece senin için yaptırın. onun adıda : Trombofili Paneli 6 Mutasyon
yazık bi sürü acı çekiyosun. ihmal etme

ayrıca genetik sorun varsa genetik taramalı tüp bebek önerilir. normal yolla habire düşük yaşamaktansa tüp bebek denersiniz

Tşk ederim cevab icin.pihti testi zaten yaltdm bi gende homozigot cikti.ama dusukler pihtidan diyil dediler.esler icin kromozom testi hakinda yeterince bilgm var ama cesaretm yok yapmaya.bi kezde k
Normal deneyp tup dusuncem qaliba.Allah doğal yoldan olanini nasip etsn tabi
canım eşinin dna hasarını düzeltin ama kanda kromozom analizinizide yaptırın eşinle. sonuçta düşüğün genetik sebepli çıkmış. devlette yada üniversite hastanelerinin genetik tanı bölümlerinde ücretsiz yapılıyo en geç 1.5 ayda sonuç çıkıyor. riske atmayın bu kromozom testinizi ikinizde yaptırın. testin tam adı: periferik Kanda Kromozom analizi. ayrıca pıhtılaşma testinide aynı yerde sadece senin için yaptırın. onun adıda : Trombofili Paneli 6 Mutasyon
yazık bi sürü acı çekiyosun. ihmal etme

ayrıca genetik sorun varsa genetik taramalı tüp bebek önerilir. normal yolla habire düşük yaşamaktansa tüp bebek denersiniz
Ca

Tşk ederim cevab icin.pihti testi zaten yaltdm bi gende homozigot cikti.ama dusukler pihtidan diyil dediler.esler icin kromozom testi hakinda yeterince bilgm var ama cesaretm yok yapmaya.bi kezde k
Normal deneyp tup dusuncem qaliba.Allah doğal yoldan olanini nasip etsn tabi

Ca
Canim korkma kromozom analizini yapin ki önünüzü görün. Zaten tüp bebekte gerekecek bu test yoksa bide bosyere tüp bebek düsügü yasayabilirsin.
Homozigiot varda mutlaka gebeligini ögrenir ögrenmez uygun doz kan sulandirici igne kullan. Doktorun ayarlasin çok onemli pihtilasma. Geçmiş olsun bol şanslar

Eve
Canim korkma kromozom analizini yapin ki önünüzü görün. Zaten tüp bebekte gerekecek bu test yoksa bide bosyere tüp bebek düsügü yasayabilirsin.
Homozigiot varda mutlaka gebeligini ögrenir ögrenmez uygun doz kan sulandirici igne kullan. Doktorun ayarlasin çok onemli pihtilasma. Geçmiş olsun bol şanslar
Evet canım bu test çok onemli biliyorm.yom testi yapmadan tup bebek yapmam.tup bebek olcaksa zaten pgt olmasi lazm.yoksa yine dusuk olur.zaten hamile kalir kalmaz iyneye başlıycam.tsk ederim

Eve

Evet canım bu test çok onemli biliyorm.yom testi yapmadan tup bebek yapmam.tup bebek olcaksa zaten pgt olmasi lazm.yoksa yine dusuk olur.zaten hamile kalir kalmaz iyneye başlıycam.tsk ederim
Ayrica canim olaki düşuk olur tekrar ki insallah olmaz. Düsügu genetik incelemeye gonderin sebebini ogrenmis olursunuz pgt li tüp bebek yapilirken isinizi kolaylastirir.

Tmm canim dediklerimizi ihmal etme lütfen. Aşiri düşuk rahmi yorar bi sure sonra sknti olur önlemini al ve iyi bir hekim takibini yapsin. Popüler olupta ilgisiz olan hekim cok. Hadi yolun acik olsun
Canim haklisn dusuk zarali biliyorum. tup bebekde yumurtaliklara zarar erken menepoz getitirir vs vs.yolumuz cok uzun ve yorucu zararlı olmayan bisey yok qaliba Allah yardimcmz olsn

Merhaba, ben konuları okurken merak ettim kendi testlerimi yaptırmak istiyorum. Yaşım 31, yumurta kalitesi ve rezerviyle ilgili testleri nereye yaptırmamız gerekiyor? Bunun için nasıl bir prosedür var? Ankara’da tavsiye edebileceğiniz neresi var? Sonuçlar kaç günde çıkar? Bilenler anlatabilir mi acaba. Eğer risk taşıyorsam Bebek işini ertelemeyi bırakırım.

Merhaba, ben konuları okurken merak ettim kendi testlerimi yaptırmak istiyorum. Yaşım 31, yumurta kalitesi ve rezerviyle ilgili testleri nereye yaptırmamız gerekiyor? Bunun için nasıl bir prosedür var? Ankara’da tavsiye edebileceğiniz neresi var? Sonuçlar kaç günde çıkar? Bilenler anlatabilir mi acaba. Eğer risk taşıyorsam Bebek işini ertelemeyi bırakırım.
Rezerv testi amh yani anti müllerian hormon testi ile bakılıyor buna her hastane bakmıyor diye biliyorum ben özelde yaptırmıştım. Bunun yanında reglin 3.günü yapılan kan testleri var ve birde döngü uzunluğuna göre hesaplanıp 20-23.günlerde yapılan progesteron testi var buda Yumurta kalitesi için yapılıyor. Bütün bunların yanında rahim filmi de çekilmeli ki tüplerin açık olması çok önemli eğer kapalıysa tüp bebekten başka çare yok. Genel bir kan tahlili de yaptırmalısın ki gebeliğe engel hastalıklar varsa tedavi edilmeli tiroit gibi mesela. İyi bi kadın hastalıkları ve doğum uzmanı bul düşünceni söyle o seni yönlendirir yapılması gerekenlere canım.

Ha aklıma gelmişken eşinin de sperm testi yaptırması lazım üroloji doktoruna gidip. Ne kadar kolay onlar için. Herşeyi kadınlar çekiyor :KK14:

Back
X