Lütfen bana yardım edin :(

giresun25

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2013
714
128
123
Merhabalar,
27 yaşında hafif düzeyde zihinsel engeli olan kardeşim var. Orta okula kadar çok şükür bitirdi fakat sonrasında epilepsi geçirdikten sonra okuldan aldık tamamen eve bağımlı daha doğrusu anneme bağımlı hayatı tam anlamıyla bilmeyen bir çocuk, ve ben onun gelişmesi için araştırmalar yapıyorum rehabilitasyonu annem kesinlikle kabul etmiyor ölürüm de göndermem diyor (bunu zaten eledim )
yaşam koçu düşündüm onlarda inanılmaz pahalı o kadarına gücümüz yetmiyor,meb özel eğitim meslek okulunu aradım rapor ve yaş sınırı olduğu için kabul etmiyor.Özel eğitim uzmanlarıyla görüştüm eve gelip öğretebiliriz hani hayatı çok fazla öğrenemez diyorlar
Yani ben ne yapacağımı şaşırdım beynim artık allak bullak aşırı takıntı haline getirdim gece gündüz araştırma halindeyim.Anneme kalsa benim oğlumun birşeyi yok kendi haline bırakın karışmayın diye kavga ediyoruz ne olur konu hakkında bana bir fikir verin yardımcı olun yol gösterin ben ne yapayım

Anneniz çok kötü tepki gösteriyor. Sanki orda çocuğu mu öldürecekler. Aşırı tepki. Annenizi ikna edin olmadı zorlayın. Kardeşiniz de anneniz de hayata karismalari lazim

Özel eğitim kurumlarında ya da rehabilitasyon merkezlerinde adam mı yiyorlar. Neden ölüyoruz oralara göndermektense?

Ne saçma.

Gidip kendi akranlarını görmesi, bir el sanatı öğrenmesi , bir resim yapması, arkadaş edinmesinin nesi ölünecek bir durum.

Ben öğretmenim. Ve bu durumda olsam özel eğitim kurumlarına ve rehabilitasyon merkezlerine kesinlikle gönderirdim.

Evde durmasından daha iyidir.

Bence önce annenizi ikna etmeniz lazım. Evde sadece ders verebilirler.rehabilitasyonla baya yol alanlar var.

Ben ozel eğitim öğretmeniyim
Şu an devlet okullarına gidemez eğitim çağı dışında çünkü.
Ama rehabilitasyon ve evde alacağı ek dersler ile gelişim sağlayacaktır.
Hafif zihin engel durumundaki çoğu birey çoğu zaman iyi bir eğitim ile bahimsizlasiyor ama okuldan alınmış olması ve yaşı itibaribile artık çok fazla bir şey beklenmez.
Okuma yazması var ise günlük yaşam becerileri ve öz bakım becerileri üzerine calisilabilir.
Mesela telefon kullanmayı bilir mi?
Küçük toplama çıkarma işlemleri yapabilir mi?
Hiç atm kullandı mi?
Banyo tıraş tuvalet sonrası temizlik işlerini yapabilir mi?
Giyinme becerileri ne durumda?
Toplu taşıma kullanabilir mi?
Kendine sandıvic tarzı yiyecekle hazırlayabilir mi?

Anneniz rehabilitasyonu ne zannediyor acaba? Önce birlikte öyle bir merkeze gidin, uzmanlarla görüşün, varsa ki var önyargısı kırılsın.

Maalesef herşeyi ona anlattım fakat kesinlikle kabul etmiyor. Her türlü konuşmayı yaptım olmuyor. Annem çok çekti babamdan yaşamadığı şey kalmadı kardeşimi bu yaşa kadar o getirdi o yüzden çokta üzerine gidemiyorum annem sinir hastası felç geçirme riski var

Telefon Bilgisayar inanılmaz kafası basıyor o konuda çok iyi sadece genel temel kavramlardan ve yaşamdan uzak

Anneniz rehabilitasyonu ne zannediyor acaba? Önce birlikte öyle bir merkeze gidin, uzmanlarla görüşün, varsa ki var önyargısı kırılsın.

Daha önce 1 kez rehabilitasyon merkezine gitmiş fakat çok ağır engelli çocukları görünce kardeşim korkmuş ve kaçmış ve kardeşim epilepsi hastası doktor istemediği şeyler üzerinde baskı kurmayın diyor. Annemde o bakımda asla istemiyor.

sanırım önce annenizi bir psikoloğa yada psikiyatriste götürmeniz gerekiyorç muhakkak bu durumda bir çocuğa sahip olmak onun için de kolay değildir. ancak ne olursa olsun güçlü olmak ve çocuğun en azından en temel şeyleri yapabilmesini sağlamak durumunda.
anneniz toparlandıktan sonra kardeşiniz için daha sağlıklı adımlar atabilirsiniz bence.

Anneniz bencil ve oğlunu kesinlikle düşünmüyor.
Ölüm hepimiz için var, ileride annesine birşey osla siz evinizi falan kursanız kardeşiniz hayatını bilmeden nasıl hayatını idame ettirecek?Annenizin yaptığı çok yanlış ve saçma. Annenize bunu güzelce anlatın derim.

Telefon Bilgisayar inanılmaz kafası basıyor o konuda çok iyi sadece genel temel kavramlardan ve yaşamdan uzak
Yaşama karışmak zorunda.
Birlikte markete gidin.
Alışveriş yapsı
Atmye gidin para çeksin.
Bunun gibi şeyler.
Otobüsle bir yerlere gidin.
Burada siz rehber olun.
Once siz yapın sonra birlikte sonra o yapsın siz izleyin gibi.

Toplumda normal hayatını yaşayan, evlenen, milleti dolandıran o kadar zeka geriliği olan birey var ki. Tamamen ilk zamanlardaki ailesel eğitim, destek. Eğer mümkünse tamirci vs yanına verseniz. El becerisi vs öğrenebilirse veya lokantada vs çalışamaz mı? Getir götür gibi, hizmet sektöründe.. Sadece güvenilir bir yere vermek ve bir süre gözetmek gerek. Karşı tarafın suistimal etmeyeceği bir yer olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…