Öl ama göndereceğim deyin. Özel bir çocuk ve biraz yardımla bir şeyler başaracak belki. Hiç elemeyin o seçeneği yani.ölürüm de göndermem diyor (bunu zaten eledim )
Ben ozel eğitim öğretmeniyimMerhabalar,
27 yaşında hafif düzeyde zihinsel engeli olan kardeşim var. Orta okula kadar çok şükür bitirdi fakat sonrasında epilepsi geçirdikten sonra okuldan aldık tamamen eve bağımlı daha doğrusu anneme bağımlı hayatı tam anlamıyla bilmeyen bir çocuk, ve ben onun gelişmesi için araştırmalar yapıyorum rehabilitasyonu annem kesinlikle kabul etmiyor ölürüm de göndermem diyor (bunu zaten eledim )
yaşam koçu düşündüm onlarda inanılmaz pahalı o kadarına gücümüz yetmiyor,meb özel eğitim meslek okulunu aradım rapor ve yaş sınırı olduğu için kabul etmiyor.Özel eğitim uzmanlarıyla görüştüm eve gelip öğretebiliriz hani hayatı çok fazla öğrenemez diyorlar
Yani ben ne yapacağımı şaşırdım beynim artık allak bullak aşırı takıntı haline getirdim gece gündüz araştırma halindeyim.Anneme kalsa benim oğlumun birşeyi yok kendi haline bırakın karışmayın diye kavga ediyoruz ne olur konu hakkında bana bir fikir verin yardımcı olun yol gösterin ben ne yapayım
Özel eğitim kurumlarında ya da rehabilitasyon merkezlerinde adam mı yiyorlar. Neden ölüyoruz oralara göndermektense?
Ne saçma.
Gidip kendi akranlarını görmesi, bir el sanatı öğrenmesi , bir resim yapması, arkadaş edinmesinin nesi ölünecek bir durum.
Ben öğretmenim. Ve bu durumda olsam özel eğitim kurumlarına ve rehabilitasyon merkezlerine kesinlikle gönderirdim.
Evde durmasından daha iyidir.
Ben ozel eğitim öğretmeniyim
Şu an devlet okullarına gidemez eğitim çağı dışında çünkü.
Ama rehabilitasyon ve evde alacağı ek dersler ile gelişim sağlayacaktır.
Hafif zihin engel durumundaki çoğu birey çoğu zaman iyi bir eğitim ile bahimsizlasiyor ama okuldan alınmış olması ve yaşı itibaribile artık çok fazla bir şey beklenmez.
Okuma yazması var ise günlük yaşam becerileri ve öz bakım becerileri üzerine calisilabilir.
Mesela telefon kullanmayı bilir mi?
Küçük toplama çıkarma işlemleri yapabilir mi?
Hiç atm kullandı mi?
Banyo tıraş tuvalet sonrası temizlik işlerini yapabilir mi?
Giyinme becerileri ne durumda?
Toplu taşıma kullanabilir mi?
Kendine sandıvic tarzı yiyecekle hazırlayabilir mi?
Anneniz rehabilitasyonu ne zannediyor acaba? Önce birlikte öyle bir merkeze gidin, uzmanlarla görüşün, varsa ki var önyargısı kırılsın.
Yaşama karışmak zorunda.Telefon Bilgisayar inanılmaz kafası basıyor o konuda çok iyi sadece genel temel kavramlardan ve yaşamdan uzak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?