• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

lütfen bana yardım edin???...

baby2435

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Ekim 2009
1.094
7
116
39
İzmir
merhaba! bn 24 yaşında ve 8 aylık evliyim ve bebek sahibi olmak istiyorum ancak FSH 14.4 çıktı yani çok yüksek olduğunu syledi eşimde spermiyogram tahlili yaptırdı onda sperm sayısı 12 bin çıktı normalde 20 bin olması gerekiyormuş düşük çıktı ayrıca iltihap ve varis olduğunu söyledi ilaç verdi eşim şuan onu kullanıyo bnde yine adetimin 3 günü gidip kan tatlili yaptırcam eğer yine FSH hormonum yüksek çıkarsa doktor tüp bebek yapabilirsiniz dedi ben istemiyorum doğal yollo hamile kalma şansım yok mu FSH hormonumu nasıl düşürebilirim ben aşılama ve tüp bebek yapmaktan korkuyorum nasıl oluyo bilmiyorum ayrıca maddi açıdan çok pahalı olduğunu duydum tüp bebek için lütfen bana yardımcı olun ne yapmalıyım...
:sinifsinif:

merhaba! bn 24 yaşında ve 8 aylık evliyim ve bebek sahibi olmak istiyorum ancak FSH 14.4 çıktı yani çok yüksek olduğunu syledi eşimde spermiyogram tahlili yaptırdı onda sperm sayısı 12 bin çıktı normalde 20 bin olması gerekiyormuş düşük çıktı ayrıca iltihap ve varis olduğunu söyledi ilaç verdi eşim şuan onu kullanıyo bnde yine adetimin 3 günü gidip kan tatlili yaptırcam eğer yine FSH hormonum yüksek çıkarsa doktor tüp bebek yapabilirsiniz dedi ben istemiyorum doğal yollo hamile kalma şansım yok mu FSH hormonumu nasıl düşürebilirim ben aşılama ve tüp bebek yapmaktan korkuyorum nasıl oluyo bilmiyorum ayrıca maddi açıdan çok pahalı olduğunu duydum tüp bebek için lütfen bana yardımcı olun ne yapmalıyım...

Allah yardımcımız olsun. direkt tüp bebek deneyin derim.

canım bu işlemlerde korkacak hiçbişey yok ama inş gerek kalmadan hamile kalırsın eşinin sperm sayısı düşük olduğu için muhtemelen gererk görülür

CANIM bizde sanırsam 8aylık evliyken doktora gitmiştik çünkü evlendiğimiz günden beri çocuk istiyorduk korunmadımız halde olmadı.ilk ben gittim doktora sadece iltihabım olduğu için olmayabilirdedi
iğneler antibiyotiklerle iltihabım geçti fakat yine olmdı
bu sefer eşim gitti ve aynen sizin değeriniz gibi çıktı 12milyon sperm yani varikosel dedi doktor ameliyat olması gerekiyo dedi eşiminde doktor fobisi olduğu için olmadı tabi bu ay tam 1yıl oldu hastalığını öğreneli ancak kendini toparlayıp ameliyat olmaya karar verdi nsip olursa bu ay olucak ameliyat.
bizde bi kaç doktora gittik hemen tüp bebeğe yönlendirdiler ama bizde istemiyorus tüpbebek olsun normal yolla olmasını istiyoruzki bu mümkün ameliyattan sora. sende iyice bi araştır bence hemen karar vermeyin. geçmiş olsun allah yardımcımız olsun.

ben 42 yaşındayım ve bu ay fsh ım 17. 6 ay önce 9 idi. 2 aydır sadece 2 folikülüm var. kısaca eşinizin durumu düzelebilir ama sizinki düzelmez. yani sizin durumunuz eşinizinkinden daha acil. erkekte ameliyat ile 1 sperm bulunsa da tüp bebek ile hamile kalınabiliyor ama yumurtalar kalitesizce ve fsh yükselmişse yapacak çok şey yok. fsh ilaç ile vs düşmez düşse de sonuç değişmez çünkü yüksek fsh neden değil sonuçtur. yani düşük ve kalitesiz rezerv in sonucudur. ilaç, bitki vs ile düşse de sonuç değişmez. doğal yolla da olabilir ama olasılık düşük. tedavi için vakit kaybetmeyin derim.

Son düzenleme:
Back
X