- 15 Aralık 2009
- 9.220
- 14.619
- 498
- Konu Sahibi yamukprenses
-
kızlar şu an panik halindeyim ve nereye konu açacağımı şaşırdım buraya açmaya karar verdim.biraz önce facebookta birisi bana linnk attı bende salak gibi bir boşluğuma denk geldi tıkladım,youtube benim face ismimde birşey çıktı ama herhangi bir video yok,ama altında 45 dakika öncesine ait ingilizce yorumlar falan var ama dediğim gibi herhangi bir resim görüntü yok,şok oldum resmen,sanırım virüs,bizim bilgisayarda virüs programı varmı bilmiyorum,eşim şuan uyuyor,eğer virüs programım olsaydı bana haber verirdi değilmi,eğer bilgisayarıma virüs girdiyse başıma neler gelebilir arkadaşlar lütfen bana yardım edip bilgi verin,ne yapmalıyım,şuan kalbim duracak gibi.
bir şey olmaz canım merak etme. arkadaşında dediği gibi facebook hesabınla siteye bağlanmışındır. virüs olsa uyarı ekranı çıkardı zaten.
virüs girmesi halinde ekranın bir yerlerinde yazı filan çıkması lazım. Virüslerin çoğu VirüsVirüsVirüsVirüsVirüs uzantılı dosyaların yüklenip kurulması ile pc ye bulaşır. Örneğin sen resim indirmek için tıkladığında gelen dosya .jpeg uzantılı olmalıdı (resim.jpeg gibi). Şayet gelen dosya resimVirüsVirüsVirüsVirüsVirüs ise trojan adı verilen virüstür. Bir de autorun virüsleri vardır ki temizlemek imkansızdır. Sürekli kopyalar kendinl oraya buraya. Bütün pc ye format atlıp temizlenebilir. Sen yakın bir zamanda "internet security" edin. Anti virüs değil. Hatta sitelerinde 30 günlük deneme sürümleri var legal olarak. Windows güvenlik duvarı sandığın kadar iyi olsaydı diğer firmalar iflas ederdi.
nasıl bir yazı çıkar canım,microsoft security şimdi işe yaramamışmıdır canım,virüs girip girmediğini nasıl anlıycam,hızlı taramada birşey
çıkmadı?
En kötüsü videodan trojen atmıştır, türüne bağlı olarak kolay ya da zor temizlersiniz.Bazı koruma programlarının dahi yakalayamayacağı virüsler malesef var.Böyle bir durum varsa en en kötüsü yazdığınız tüm şifreler (bankacılık en tehlikeli erişim olur sanırım) otomatik karşı tarafa gidebilir.Bu sebeple emin olana kadar şifreli siteleri kullanmamanız iyi olur.
En basit trojen kontrolü için ctrl alt del ile görev yöneticisini açın, orada işlemler sekmesine bakın.Aynı program iki kez yineleniyorsa, ya da yanda kullanıcı kısmında sizin isminiz/pc isminiz değil de başka birinin ismi varsa veya işlem isimleri garipse aktif programları internetten tek tek aratabilirsiniz, şüpheli durum olabilir.
Trojen/keylogger bulma diye aratabilirseniz internette, bir çok demosu olan antivirüs programı bulabilirisniz, hemen tarama yapabilirsiniz.
canım alt ctrl del yaptım,işlemlere girdim audiodgVirüsVirüsVirüsVirüsVirüs,conhost exe,csrss exe 2 kere altalta,dwm exe,iexplore 2 kere altalta yazıyor ,normalmi sence,ben bilgisayardan hiç anlamamkikullanıcı isminde console yazıyor?
ben buraya virüsvirüsvirüs yazmadımki,audiodg exe yazdım sana yazarken neden bu çıktı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?