Lütfen bana yardımcı olun duyarsız kalmayın

ardita_arban

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2012
136
0
26
İzmir
Mrb arkadaslar benım 2 çocugum var 1 kız 1 oglan oglum 5.5 aylık 6700 kızım 2 yaşında ve 10 kg napıcamı şasırmıs durumdayım kızım bebeklıgınde çokkusuyodu 6 aydır kusması bıttı ama kılo alfıramıyorum çok üzülüyorum sizce napmalıyım izmirdeyim önericenız bir dr olursaa giderım yapıcagım ne varsa söleyın
çocucugum şimdilik iyi ama hasta olursa dayanamam napmalıyım ne olur ne olur yardım edın

merhabalar benimde iki yaşında kızım 12 kilo bence sizinkide normal hatta benim bir arkadaşımın da aynı siz gibi çocugu birşey yemiyor 10 kilo iki yaşında. ilkönce aile hekiminize danışın o size yol gösterir.üzülmeyin endişelenecek birşey yoktur bu arada bende izmirdeyim.

Benim yegenim ucbucuk yasinda onuc kilo, kiloya neden bu kadar takildiniz ki anlamadim yegenim super akilli ve saglikli masallah... Allah bagislasin cocuklarinizi allah baska dert vermesin.

herkes çocucugunçok zayıf dıor bı görsenız yasıtlarıda masallah burda tombiş tombiş ama benım kı çubuk insan olur olmaz uzuluo bende o yemedıkce kahroldum işte belkı çok evham yapmıs olabılırım ama bende bıran önce cocugum normal olması gereken kıloda olmasını ıstıyorum şukur çucugum çok akıllı herşeyı konusuo anlatıyo çokta hareketlı tek derdım çok zayıf olması......

seninki iyiymiş benim oğlum 3.5 yaşındayken 11 kiloydu şimdi 4.5 yaşında 20 kg oldu sağlıklı bslendiğini düşünüyorsan dert etme kahvaltıda yumurta peynir mutlaka veriyorum seviyoda allahtan öğlenleri sebzeli çorba yada tarhana yediriyorum hep hala sebze meyve yemez kurufasulye falanda yemez tek çorba ve pilav yiyor artık takmıyorum

benim kızım da 2 yaşında 12 kilo... gayet normal duruyo kilosu da bence siz de hasta değilse bunu sorun etmeyin, yemesi için zorlamayın zorladıkça ters teper, o vücudu ihtiyaç duyduğunda yemeye başlar merak etmeyin... süt içmiyordu mesela benimki, memeden kesince ne yapacak diye dertlenirken şimdi 1 hafta kaldı memeyi bırakmamıza lıkır lıkır süt içmeye başladı... akışına bırakın strese girdikçe çocuğunuz da bundan olumsuz etkilenir...

İştah açıcı şuruplar var ben kullanmadım ama kullananlardan etkili olduğunu duydum. Polen, arı sutu, balık yağı ( meyve suyuna karıştırıp ), pekmez vs kilo aldırır. Bir de anaokuluna başlayınca diğer cocuklardan görüp yiyorlar. Benimki bu ara ağırlaştı tartmadım ama kesin kilo aldı, okulda daha güzel yiyor.

çocukların kilosu normal geldi bana yani illa tombiş olacak diye birşey yok zayıf olsun ama sağlıklı olsun hergün düzenli beslendikten sonra sorun yok bence.peynirini yoğurdunu yumurtasını sebze çorbasını eksik etme.ben de 7 yaşındayken 20 kiloydum çöp adam gibi görünüyordum ama hiç bir sağlık problemim yoktu çok şükür.ben de çok mıymıntıydım bişey yeme<dim yumurta sevmezdim sebze sevmezdim eti ağzıma bile koymazdım annem de çok zorlamazdı süt yoğurt peynir çok tüketirdim ama.aile hekiminize gidin o anormal birşey fark ederse sizi yönlendirecektir zaten.

Merhaba,

Benim iki oğlum var, ilki çok sorunlu idi bebekliğinde. Ben Dr. Hayim Baruh'a götürüyordum düzenli olarak. Çok memnundum. Muayenehanesi Kahramanlar'da, Ege Sağlık'ın karşısında. Çocuğunuz sağlıklı ise kiloya bakarak üzmeyin canınızı. Ama herkesin, özellikle çocuklarımızın düzenli doktor kontrolüne götürülmesi gerektiğini düşünenlerdenim. İsterseniz bir götürün, doktorunuz gereken bir tedavi varsa uygular.

kızınızın kilosu bence gayet iyi. Benim kızım da 36 aylık 16 kilo. Doktora danışmadan asla bebeğinize iştah açıcı şurup,polen,arı sütü gibi şeyler kesinlikle vermeyin. Zaten 3 ayda bir sağlık ocaklarında bebek izlemleri oluyor boyunu kilosunu ölçüyor sizin şimdiye kadar böyle bir şeyden haberiniz yok galiba.... Size tavsiyem en kısa zamanda tecrübeli bi çocuk Hastalıkları Doktoru'na gitmeniz....:51:

merhabalar,

benim çok yakın bir arkadaşımın kızı 2 yaşında ve 10 kilo. katı gıda tüketemiyor. sürekli kusuyor. Endoskopi yapılacak ve tam teşhis koyulacakmış. bu tip bir yeme bozukluğu ya da şikayeti yoksa, kiloya takılmayın bence. sağlıklı olsun yeter.

doktorlar zyıflık olarak kilo düşüklüğüne ek olarak hareketlerinde halsizlik, yavaşlık var mı onu kontrol ediyorlar.. eğer hareketlerinde sorun yoksa zayıflığını takmayın derim... benim kızım da dört buçuk yaşını geçti en son tarttığımızda 12,5 kg çıktı... kaç doktora götürdük hepsi bize bakarak (anne , baba, teyzeler) genetik dedi ... ilk zamanlar çok üzülüyordum hatta üzüntüden kızıma zorla yedirmek gibi çok yanlış davranışlar da gösterdim ama şimdi çok umursamıyorum..en azından üzülsem de bunu kızıma yansıtmıyorum.. bizim şu anda tek derdimiz çoook yavaş yemesi :(

bu arada kızım pire gibi maşaallah .. hafta sonunda babayla beraber gün içinde evi kaç kere topluyoruz :52: onun koşturduğu kadar koştursam pert olurum :37:

canım sağlıklıysa dert etme kilosunu sağlıklı olsunda zayıf olsun, annelerin kaderi bu sanırım, benim kardeşimde çok zayıftı küçükken, doktor doktor gezdirirdi annem, en son bir doktor anneme bağırdıda vazgeçti taşımaktan,
kızın sağlıklı hanım bırak zayıf olsun, çocuğada yazık deyince annem bıraktı peşini artık bu kilolu olmayacak diye, hala zayıftır kardeşim, bünye meselesi sağlıklı olsunlarda napalım

2 yeğenimin yaşları çocuklarınızla yakın, oradan bir kıyaslama yaptığım zaman çocuklarınızın kilosu normal gözüküyor.
İnternetten küçük bir araştırmayla sağlıklı kilo aralıklarında olduklarını görebilirsiniz.
Allah sağlık sıhhat versin hepsine inş.

Back
X