Lütfen beni sakinleştirin

baklavacheesecake

Hâlinden memnun ❤️
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2017
2.924
3.304
133
Arkadaşlar günaydın,
Dün sosyal medyada bizim üniversitenin itiraf sayfasına bir iş ilanı düşmüş kafede akşam 4 saat çalışacak bayan (nefret ederim bu tabirden) eleman diye. Ne çıkar ki diyerek ulaşmalarını talep ettim. Nitekim döndüler ilgilenirseniz görüşelim diye. Erkek arkadaşımın tanıdığı çıktı kafenin sahibi. Karı koca çok tatlı insanlar. Çok da anlayışlılar. Oldu ki dersler ve iş ağır geldi çıkmak istedim hiç sorun çıkmayacağını söylediler.
1 hafta deneme sürem var. Bu akşam başlıyorum, çok heyecanlıyım. Daha doğrusu gerginim bilemiyorum. Siz ilk iş tecrübenizi paylaşır mısınız az biraz rahatlamaya ihtiyacım var :(

İlk iş tecrubem pazarlamacilikti..İzmir sıcağında valizle kapı kapı gezip çeyizlik eşya tanitiyordum.Yasim 14 idi ...ikincisi fabrikada gece vardiyasında deterjan paketliyordum....aksam 7 / sabah 7 arasi...Gece 12 de yemek yer kolileri birleştirir mola bitene kadar uzanirdim.Yaşım 15 di. Ucuncusu Alsancak ta bir kafede garsonluk yapıyordum.17 me yeni girmiştim ....Sakinlestin mi?

Arkadaşlar günaydın,
Dün sosyal medyada bizim üniversitenin itiraf sayfasına bir iş ilanı düşmüş kafede akşam 4 saat çalışacak bayan (nefret ederim bu tabirden) eleman diye. Ne çıkar ki diyerek ulaşmalarını talep ettim. Nitekim döndüler ilgilenirseniz görüşelim diye. Erkek arkadaşımın tanıdığı çıktı kafenin sahibi. Karı koca çok tatlı insanlar. Çok da anlayışlılar. Oldu ki dersler ve iş ağır geldi çıkmak istedim hiç sorun çıkmayacağını söylediler.
1 hafta deneme sürem var. Bu akşam başlıyorum, çok heyecanlıyım. Daha doğrusu gerginim bilemiyorum. Siz ilk iş tecrübenizi paylaşır mısınız az biraz rahatlamaya ihtiyacım var :KK43:
öyle haraketli işlerde zamanın nasıl geçtiğini anlamassın...

Yaş 18, üniversitedeydim, paraya sıkışık olduğum, zor zamanlardı benim için. İzmir'de, sokakta yürürken bir dövme stüdyosunun vitrininde eleman aranıyor ilanı gördüm. Epey çekingen, asosyal biriydim ama ayaklarım beni o dükkana sokuverdi, parasızlıktan bıkmışım zaten. Bir yandan da ne yapıyorum ben ya diye düşünüyorum, ortama, işe yabancı olmanın verdiği tedirginlik had safhada. Çizim yeteneğim vardı ama uzun zamandır bir şey çizmemişim, dövmeymiş neymiş zerre anlamıyorum... Neyse, aldılar beni işe. Sevimli bir insanım, ona kandılar bence. =)) Ustaların malzemelerini hazırlıyordum, strerilize ediyordum, stokları kontrol ediyordum filan. Sonra kulak delmeyi, zamanla piercing yapmayı öğrendim. Bu arada da suni deride dövme çalışıyordum. İlk dövmemi kendi üstüme yaptım. Bayağı da iyi kıvırdım. Sonra müşterilere ufak tefek dövmeler yapmaya başladım. Bu maceram 5 yıl sürdü. Sonrası başka hikaye. Kısaca sonunda ölüm yok, en kötü ihtimalle ne olabilir? İlk günlerden süper bir performans sergilemeni kimse beklemeyecek, sadece işe zamanında git, sana anlatılanları iyi dinle, anında kapmaya bak, saygılı, seviyeli ol, gerisi zaten gelir. Ayrıca hayırlı olsun.

Arkadaşlar günaydın,
1 hafta deneme sürem var. Bu akşam başlıyorum, çok heyecanlıyım. Daha doğrusu gerginim bilemiyorum. Siz ilk iş tecrübenizi paylaşır mısınız az biraz rahatlamaya ihtiyacım var :KK43:
ilk öğrenciyken çok ünlü bir mimara facebook tan mesaj atmıştım yanınızda işe başlayabilir myim diye:))) o da gel dedi
gittim hemen başladım :D ama sigorta yok maaş leş olsun heyecanlı ve güzeldi
deli gibi çalışıyrdum sonuçta öyle bir referans olabilme ihtimali vardı ki bana gelecekte ehe
çok çalışırsan her yerde tutulursun
zor çıkmıştım işten sonrasında bırakmıyorlardı:)

Yaaa orası öyle de ben hayatımda hiç çalışmadım. Freelance çalışmayı denedim de adam dolandırıcı çıktı :( ayrıca öyle arkadaşlarım gelmesin falan demem hatta yarın kafenin tanıtım amaçlı turnuvası var milleti örgütlüyorum takım kurun gelin diye :D
Küçük de bir kafe çok kalabalık olmazmış zaten. Ama bilemem tabii. Bakalım...

Arkadaşlar günaydın,
İlk işim garsonluktu. Tepsiyi sağ elinizi alttan tutarak taşırsanız düşürmezsiniz :) en çok korktuğum bişeyleri düşürüp kırmak dökmekti ama çok şükür hiç öyle birşey olmadı. hayırlı olsun yeni işiniz :)

Üniversiteyi kazandım ama harç param olmadığından bir cafede sabahtan akşama kadar komi olarak çalıştım bir ay harç paramı ödemeleri karşılığında.Ayaklarım fil ayağı gibi oldu.Harç paramın iki katıydı aslında hakkım.Sonra ara ara yine cafelerde çalıştım.

Başlığa istinaden cok absürt bir olay olmuş da sağa sola püskürecekmişsin gibi bir an heyecana kapıldım. :rolleyes:
İçeriği okuyunca Aman Yarabbi dedim.:KK51:
Bacım alt tarafı çalışacaksın ne var bunda. Şu heyecanı paniği evlenirken bile yaşamadım helal olsun sana :P

ilk işimde araba kullanmayı biliyorum demiştim. iş araçla sürekli şehiriçi yolculuk yapılması gereken bir iş. deneme süresinde bana araba vermezler diye düşünüyordum resmen kahvaltıda yürek yemişim :KK57: adam 2. gün arabanın anahtarlarını attı önüme birşey de diyemiyorum. aldım çıktım 2. hafta büyük bir kaza yaptım. herşeyi itiraf ettim istifa etmeyi ve masrafları karşılamayı teklif ettim. allahtan patronum anlayışlı bir adamdı hiç birini kabul etmedi. ama arabayı da aldı tabiki uzun bir süre toplu taşımayla işleri hallettim ama mahvoldum yorgunluktan.

İlk iş tecrubem pazarlamacilikti..İzmir sıcağında valizle kapı kapı gezip çeyizlik eşya tanitiyordum.Yasim 14 idi ...ikincisi fabrikada gece vardiyasında deterjan paketliyordum....aksam 7 / sabah 7 arasi...Gece 12 de yemek yer kolileri birleştirir mola bitene kadar uzanirdim.Yaşım 15 di. Ucuncusu Alsancak ta bir kafede garsonluk yapıyordum.17 me yeni girmiştim ....Sakinlestin mi?
şu anda da öğretmenlik yapıyorsunuz di mi? Hayatın içine atılıp zorluğunu çeken insanlar hep bi şekilde güzel yerlere geliyorlar,bu hep böyle.. İmrendim size..

şu anda da öğretmenlik yapıyorsunuz di mi? Hayatın içine atılıp zorluğunu çeken insanlar hep bi şekilde güzel yerlere geliyorlar,bu hep böyle.. İmrendim size..
Cok teşekkür ederim güzelim doğru hatirliyorsun şimdi öğretmenlik yapıyorum (doğum sonrası izindeyim gerçi) .Çok şükür ben çok şanslı bir insanım.Allah iyi insanlarla da karşılaştırdı ...emeklerim zay olmadı. Yoksa çok kötü durumlarla da başbaşa kalabilirdim.Bazi durumlarda kaybedecek birseyinin olmaması /başka seçeneğinin olmaması itici güç oluyor ...tüm potansiyelini hedefe yöneltmene yol açıyor. Benimkisi o hesap.

Back
X