Lütfen bi akıl verin ben bu adama nasıl davranayım :(

pinkpin

Arkana bakma, oraya doğru gitmiyorsun.
Kayıtlı Üye
6 Mart 2012
4.339
7.741
448
Merhaba arkadaşlar sabırla okuyup derman olmaya çalışırsanız çok mutlu olurum çünkü buna çok ihtiyacım var..

Dün akşam eşimle şöyle bir tartışmamız oldu; Bundan 3-4 hafta öncesine kadar yılbaşında annemin bulunduğu şehre gidebiliriz gibi konuşmalar yapıyorduk ama netleşmiş bi şey yoktu hatta gitmeme ihtimalimiz daha yüksekti.

Ama bundan öte şunu paylşamak istiyorum sizinle; biz eşimle madii imkansızlıklar yüzünden düğün yapmadan evlendik isteme bile olmadı. Bu sene yaza kadar bir isteme olacağına dair söz vermişti ama sözünü tutmadı yine maddiyatı öne sürdü halbuki bi istemeye gitmenin onu o kadar da sarsacak bir durum olmadığını söylemeliyim çünkü ıvır zıvır şeylere gayet para dökebilen bir insan. Neyse ben bu istememe olayını da yuttum fakat evlendiğimizden bu yana iki bayramımız oldu ve birinde anneme gitmedik annem bulunduğumuz şehire 11 saat uzaklıkta onun ailesi 5 saat, ancak annemin şehrine gitmek için kvmin şehrinden geçmek gerekiyor yani yol üzeri. oradansa 6 saat uzaklıkta oluyor.. İlk bayramda iki aileye de gittik ikincisinde ise yol para hesabı yapmaya başladı annemin oraya gitmek şu kadar km bu kadar tutuyor ama seninkine gitmek çok külfetli oluyor diye.. Ben de buna anlama veremedim ve eğer paramız yetişmiyorsa senin ailene gidecek parayı da bulamıyor olman lazım yani gidilecekse her iki tarafa da gidilmeli gidilmeyecekse hiçbirine gidilmemeli dedim annesine gitmek için borç harç buluyor yine gidiyordu ayrıca nikahtan sonra akraba eş dosta ayıp olmasın karşılarına çıkalım diyerek yine gitmiştik annesinin bulunduğu şehre... Ama konu benim ailem olunca para yok oluyor..

Neyse geleyim dün akşam ki konuya: annem daha önce evimize 1 defa geldi ve kız kardeşimi de 3 defa yolladı bu yılbaşı da gelmeye karar verdi ancak 2 gün önce rahatsızlandı ve kızım biz gelmesek de siz gelseniz olmaz mı diye sordu, ben de eşime bir sorayım anne dedim. Akşam eşim geldiğinde konuyu açtım aldığım cevapsa şuydu: "Bizim daha öncce böyle bir planımız yoktu benim işlerim var gidemeyiz" Ben de anlayışla karşıladım ama eşimin işlerinin yılbaşından 3-4 gün önce biteceğini ve yaklaşık 1 hafta tatil yapacağını bildiğimden ama emin olmak istediğimden ona işlerinin ne zaman biteceğini soracaktım. Tam söze girdim peki bi şey sorucam dedim sözümü yarıda kesip "hah kavga ettirceksin bizi belli oldu, yine arıza çıkaracaksın" dedi sinirlenmeden "ne diyeceğimi bilmeden neden hemen sinir bozuyosun" dedim "bi dinle eğer kavga çıkarsa o zaman söylersin" dedim pes etmedi ve bu şekilde konuşmaya devam etti en sonunda eşimin de körüklemeriyle olay tartışmaya döndü ben de neden benim aileme gitmek söz konusu olduğunda hep tartışma yaşandığını sordum bunun benim suçum olduğunu söyledi... Sen gideceksen git ben hiçbiryere gitmiyorum salak salak konuşma dedi... Daha 4 gün önce bana bir daha hakaret etmeyeceğine dair söz vermişti... Ben de "benimle bu şekilde konuşma!" diye uyardım ama "sen kimsin ki?" şeklinde bir cevap aldım... Bi an kendimi tutamadım ve sofradaki tabağı masaya vurdum sinirimden çünkü artık hakaret işitmek çok ağrıma gidiyor defalarca uyarmama rağmen bunu hep yapıyor... Ama en çok kafama takılan durduk yere sırf sinirlendi diye sen kimsin ki demesi oldu...

Gerçekten içinden çıkılmaz bir haldeyim o kadar çok sorunumuz var ki bu buz dağının görünen yüzü diyebilirim...

Sanırım bu adamla olmayacak... Daha 7 aylık evliyim ama geleceğimizi göremiyorum

Şimdi de sanki ben suçluymuşum gibi surat yapıyor konuşmuyor ben de konuşmuyorum sizce haksız mıyım? Kendimi çok aciz hissediyorum...

Ne yapmalıyım hanımlar bana bir akıl verin (

Arkadaşım öncelikle allah sabır versin huzursuz bir aile ortamı gereçkten zor bir durumdur benim aklıma taklıan bir iki şey var müsadenle sorayım 1.resmi nikahınız varmı 2. şartlarınız olgunlaşmadan niçin evlilik gibi bir sorumluluğu apar topar yüklendiniz ?
Insanın ailesine gidecek yol parasının hesabını yapıyor olması ( maddi açıdan zorda kalma riski oluşturması nedeni ile) gerçekten üzücü
senin soruna gelince eşinin sert tepkilerinin nedeni belirttiğin maddi sorunların vermiş olduğu sitres olabilir hiçbir erkek eşinin ailesinin karşısına çıktığında yetersiz bir durumda görünmek istemez tabiki bu durum sana kötü davranma hakkı vermiyor ona
evliliğinizin başındasınız bir yuva kolay yıkılmaz anca benim sana nacizhane tavsiyem belirli bir düzene oturduğundan emin olmadan çocuk sahibi olma hatta imkanın varsa maddi konularda eşine destek olabilecek bir işte çalış

Amin çok teşşekkür ederim konuyu eşim eşimin ailesi bölümüne açtım yanlış yere açmışım kafam allak bullak..

1.Evet resmi nikahımız var
2. Birbirimiz bulduğumuzda ruh ikimizi bulmuş gibi hissediyorduk yani bunu o da söylerdi ve ayrı şehirlerde olduğumuz için böyle bir çözüm bulduk

Onun maddi sıkıntılar içinde olduğunu ve bunun stres yarattığını biliyorum alttan almaya çalışıyorum zaten ama ben ödün verdikçe tepeme çıkıyor hakaret gırla boğazıma yapışıyor kollarımı morluk içinde bırakıyor bu şiddet mi? diyor sen kimsin ki salak salak konuşma diyor bu hakaret mi? diyor yaptığı hataları da kabul etmiyor ve her işte çalışmama da izin vermiyor sadece evde özel ders verebiliyorum ama bunu söylediğin iyi oldu dün akşam bir de o zaman git çalış annenlere kazandığın parayla annemlere gidiyoruz de dedi bana...

Evet kollarındaki morluğun adı şiddet !!!! Daha 7 aylık evlisiniz ve kendinde sana zarar verebilme hakkı bulmuş elinden geldiğince müsade etme ne kadar sitresliyse sitresli sana böyle davranamaz seni hırslandırmak da istemem bu konuda yeni bir tartışma nedeni olmasın ama iyi bir gözdağı vermelisin şu son yazdığından sonra yenileme ihtiyacı hissettim asla çocuk düşünme bu şartlarda bu evliliği kendin de kaldıramayabilirsin bir bayan evet malesef her işte çalışamaz ama istersen sana uygun bir işde bulabilrsin allah yardımcın olsun

Canım Allah yardımcın olsun.Sen evliliğin için kendinden çok ödün vermişsin kaç yaşındasın ilk evliliğin mi bilmiyorum her bayanın hayalidir güzel bir düğün gelinlik giymek sen bunlardan vazgeçmişsin sırf eşine masraf olmasın diye sen yuları baştan vermişsin ilk aylarda bu gibi tartışmalar olabilir.Eşinin sana hakaret etmesi çok yanlış bence bu ilk yılbaşınız eşinle bir arada olmalısın bence sende gitme onun yerine dışarı çıkabilirsiniz yada eşin masraftan kaçıyorsa evde çok güzel ve romantik bir yılbaşı geçirebilirsiniz.Ben bayramlar konusunda eşine hak verdim iki yere gitmek 2 katı masraf olur.Onun yerine bir bayram eşinin ailesine diğer bayram kendi ailenize gitmek daha doğru yok ama sırf kendi ailesine gidip de senin ailene gitmek istemiyorsa bence sende onun ailesine gitme...Bir en önemlisi başka sorunlar olduğunu da yazmışsın lütfen sorunlarını çözmeden evliliğin rayına oturmadan çocuk yapmayı düşünme çocuk olunca birşeyler değişir yada düzelir diye de umut etme

allah sabır versin. zor bir insanmış. sana hiç saygısı yok bana kocam oyle dıyecek varya...
sana sevgisi ve saygısı kalmamış arkadaşım. boşan bence

Nasıl bir gözdağı verebilirim bilmiyorum küssem uzatıyo oluyorum sevgi göstersem hepten kendini haklı bulup tepeme çıkıyo geçenlerde haksızsam da bana yumuşak davran zamanla düzelmezsem kararını verirsin senin için iyi bir hayat tecrübesi olur dedi ne demek bu ya....

allah sabır versin. zor bir insanmış. sana hiç saygısı yok bana kocam oyle dıyecek varya...
sana sevgisi ve saygısı kalmamış arkadaşım. boşan bence

Evet hiç saygı yok ama biraz daha bekleyip öyle harekete geçmek istiyorum sonradan pişman olmamak için

1.Evet resmi nikahımız var
2. Birbirimiz bulduğumuzda ruh ikimizi bulmuş gibi hissediyorduk yani bunu o da söylerdi ve ayrı şehirlerde olduğumuz için böyle bir çözüm bulduk

Onun maddi sıkıntılar içinde olduğunu ve bunun stres yarattığını biliyorum alttan almaya çalışıyorum zaten ama ben ödün verdikçe tepeme çıkıyor hakaret gırla boğazıma yapışıyor kollarımı morluk içinde bırakıyor bu şiddet mi? diyor sen kimsin ki salak salak konuşma diyor bu hakaret mi? diyor yaptığı hataları da kabul etmiyor ve her işte çalışmama da izin vermiyor sadece evde özel ders verebiliyorum ama bunu söylediğin iyi oldu dün akşam bir de o zaman git çalış annenlere kazandığın parayla annemlere gidiyoruz de dedi bana...

Arkadaşım 7 aylık evlisin eşin sana şiddet uyguluyor ve sen bunun şiddet olup olmadığını soruyorsun.Eşimle ilk evlediğimiz zaman bir konu yüzünden elini havaya kaldırdı o elin bir bana değsin bir daha yüzümü göremezsin dedim anneme gidecen dedi bende çocuk değilim kendi başımın çaresine bakarım dedi. Şimdi 5 yıllık evliyim 2 çocuğum var bir daha da o el bana kalkmadı kalkarsa da çekip gideceğimi bilir.Sen şiddetin karşısında susarsan bu şiddet daha da büyüyerek devam eder

zaman armutları olgunlaştırır insanları değil !!!!!!! Zamanın arkasına sığınmış olması sadece alışırsın bu halime zamanla demektir bence konuyu tartışmaya taşımamaya çalışarak şunları ifade et yaptığın zaten fedakarlık zor şartlarda yaşıyorsun tatlı dil ve güler yüz olmaz ise tutanabileceğin bir dal bırakmıyor sana açık ve net olarak sana fiziksel bir şiddet uygular ve yine herhangi bir morluk oluşturacak bir temasta bulunursa şaka ile dahi olsa buna katlanamayacağını ve boşanacağını dile getir ruh eşi olduğunuzu söylüyormuş sana bir kere olsun kulakları ile değil ruhu ile dinlesin umarım hakkından gelirsin ve evet uzatıyor dese bile tavrını belli etki yüz bulmasın sen alışmayacaksın o değişecek !!!!!!

Ben sormuyorum canım o kabul etmiyor şiddet olduğunu çok seviyorum diyor ama yalan söylüyor

Evet hiç saygı yok ama biraz daha bekleyip öyle harekete geçmek istiyorum sonradan pişman olmamak için

düzelir demek isterdim ama huylu huyundan vazgecmez. bunu bil. o öyle onu öyle kabul edersen edeceksin değişim yok...bunu kabul et.

Bunu defalarca yaptım hayır kabul etmiyor benim yaptığım fedakarlık değilmiş normal olan buymuş onun için fedakarlık yapmayan kişiyi zaten o istemezmiş miş miş konuşmaktan bıktım artık inan ama bende de suç var, tavır alsam bile gelip zorla sarılıp gıdıkladığı zaman -gıdıklanma huyum var o da bundan faydalanıyor- tavrımı daha fazla sürdüremiyorum bir kere gülünce yumuşamış oluyorum kalbim ağrıyor artık kafayı yemek üzereyim

doğru zamanda doğru tepki verdiğin için seni tebrik ederim ama eşinde verdiğin tepkiden çıkarım sağlayabilcek kadar donanımlıymış aynı tavır herkese uygun olmayabilir bazı insanlar sertlğin karşısında sertlik görmeden anlayamaz ama bazıları ise sert bir tutum karşısında dahada hırslanır elbetteki susup oturmayacak ama gemileri yakmak için önce elinden geleni yapmalı insan düzelmesini beklemekte hatadır ne halin varsa gör diyerek sırtını dönüp gitmekte uzlaşmalarını temenni ederim ama senin şartların kadar kolay görünmüyor en azından ben fevri davrandığım için yıkıldı diye düşünmez ilerde elinden geleni yapsın bunu yaparkende şiddete asla boyun eğmesin

Bagirmak azarlamak kufur asagilama vs vs dayak olmasa bile bunlarda siddete girer.Bazi seyler rayina otrmadan yol katetmeye calismissiniz.cok da yeni evlisiniz.belki konuyla alakasi yok ama cocuk noktasinda arkadaslarin dedigi gibi bazi seyleri oturtmadan cocuk dusunmeyin.soyle yapin boyle yapin yazmak lazim ama basta siddet var halledilmesi gereken.bence oncelikle bu asilmali.gidip gelme de sorun oluyorsa iki yere de gitmeyin bence bi muddet.Allah gonlunuzu genisletsin.bol bol da dua edin...

canım sana allah kolaylık versin yüzünü sözleri ve davranışları ile güldürmek yerine gıdıklamak bişey diyemiyorum ekonomik özgürlüğünü eline almaya çalış anlaşılan senin eşin seni güclü görmediği müddetçe hiçbir davranışından etkilenecek bir adam değil lütfen iyi korun belki bu insanı eş olarak kabuledemeyecek bir noktaya geleceksin birgün sen eş olarak kabul edemiyorsan bir çocuğu baba olarak kabul ettirme zorundalığında bırakma evliliklerin ilk 1 senesinde boşanma oranları oldukça yoğun ve ilk sene içindeki davalar genelde tek celsede hallediliyor zamanla değişmez ancak sen karşısında yenilenirsen (çalışıp birşeyler başarırsan) o zaman bir şansın olucak gibi onun dışında kötümserlikte çizmek istemiyorum ama sorunların çözülcek gibi gelmedi bana tartışmadan anlayan biri değil iyilikten anlayan biri değil o şartlarda yaşıyor olmanı mecburiyet sayıyor hadi bi silkelen mecburiyetin olmadığını göstermeye çalış belki bu sefer işe yarar

Ne güzel yazmışsın gözlerim doldu.. Evet mecbur değilim hep güçlü görünmeye çalıştım ama sanırım artık somut bişeyler yapmanın zamanı geldi de geçiyor..

Birinin size siddet uygulamis olmasi icin illa vurup kirmasina gerek yok.

Ki burda size uygulanan duygusal siddet fiziksel olandan kat be kat fazla hissediliyor zaten.

Degmez seni saymiyor sevmiyor ustune birde siddet uykuluyor.demisya birde sen kimsin diye.asil o kim ?

Ve bunlari kendine hak goruyor..
Bu adam degismez.
Hani tartisma olur kusme olur ama bi konusma sekli vardir sonrasinda ve bisekilde gonuller alinir o hata bida yapilmaz.demekki hicbosey icin size soz veril cabalama geregi duymuyor..tartisilmiyor bile anladigim kadaryla.
Profilinize baktim diger konulardada size uyguladigi siddet oyle ortadaki.
Sagliginizi soyle kiymet bilmz biri icin bozmayin lutfen.
Sadece gormezden gelmeyi ve yumusak ollmamayi deneyin derim.
Etrafinda olmaniza her dedigini yapmaniza oyle alismis ki.
Ozellikle genc bir kizin ona masraf olacak dye dugun istememesi(!!!)hayli fedakarlik dogrusu
Ve her insan fedakarligi kaldramaz.baya bi pohpohlamis bu onu.
Annenizin evine gitmeyin bnce.
Boyle cabuk bir karar alip sonra vazgecerseniz bidaha dondugunuzde agirligi koymaniz daha da zorlasir o zaman hic sallamaz sizi.
Bnce gitmeyin..
ona ordayken yoklugunuzu yasatarak verin cezasini.

Siddete basvuran biri bundan nekadar anlar bilmiyorum ama. Denemekte yarar var.

senın aılene gıdılmıyosa sende onun aılesıne gıtmeyecektın.onunkı degerlıde senınkı degersız mı.ben olsam asla gıtmezdım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…