Hanımlar kızım 1 aylıkken doktor kontrolünde doktor kafasının küçük olduğunu ve takip edilmesini söyledi. 36.3 ölçmüş doğumda 35 cm di. Ertesi gün sağlık ocağından aylık kontrolü vardı ebe hanıma söyledim durumu kızımın başını aralıklı o ölçtüğünü ve kızımın kafasının gayet büyüdüğü söyledi. O 37 cm ölçtü. Kızım 45 günlükken kalça ultrasonu için başka doktora gittiğimizde o da 36 cm ölçtüğünü ve sınırda olduğunu söyledi. Herkes nasıl farklı ölçüyor anlamadım internette birsitü video izledim ve ben 37 cm ölçüyorum. İnternette Mikrosefali vs yazıyor kaç gündür günlerim zehir oldu. Kızımın gelişimi gayet iyi lütfen bilgisi olan yazsın
Oğlum 34 cm kafa ile doğmuş. Biraz küçük gitti hep kafası ama benim de küçüktür takılmadık biz. Doktorumuz genetik demişti. Persentil eğrisinden kontrol ettiniz mi? Bana anormallik yok gibi geldi. Kız bebekler için de 35 cm 36 cm ler gayet normal.
Oğlum 34 cm kafa ile doğmuş. Biraz küçük gitti hep kafası ama benim de küçüktür takılmadık biz. Doktorumuz genetik demişti. Persentil eğrisinden kontrol ettiniz mi? Bana anormallik yok gibi geldi. Kız bebekler için de 35 cm 36 cm ler gayet normal.
Persentilden anlamıyorum ama bakalım birdaha başka bir doktora götüreceğim aylık kontrolünde onlar ne diyecek. Birde baktımda büyük kızım 32 cm le doğmuş
Persentilden anlamıyorum ama bakalım birdaha başka bir doktora götüreceğim aylık kontrolünde onlar ne diyecek. Birde baktımda büyük kızım 32 cm le doğmuş
Valla chatgptye yazdım şimdi doğumdan sonra ilk ayda en az 1 cm uzama beklenir diyor. Doktorunuz o yüzden size sınırda demiş olabilir belki. Emmesi falan iyise şu an bence kafanıza takmayın.
Valla chatgptye yazdım şimdi doğumdan sonra ilk ayda en az 1 cm uzama beklenir diyor. Doktorunuz o yüzden size sınırda demiş olabilir belki. Emmesi falan iyise şu an bence kafanıza takmayın.