lütfen bir akıl verin arkadaşlar ne yapacağımı şaşırmış durumdayım :((

nurumoglum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2014
264
130
43
İstanbul
19 aylık oğluma ananesi kendi evimizde bakıyor. ben çalışıyorum.oğlum çok aktif haraketli bir çocuk.
Akşam 12 den önce asla uyumuyor.Sabah 10.30 civarı kalkıyor ve gündüz 2 ila 3 st arası öğle uykusu var.
Akşam geç yatmasının sebebi babasının 10 dan önce maalesef işten gelememesi.Onunla vakit geçirmek istiyor.
Benimse çalışma saatlerim 08.00-18.00 .
Dolayısı ile ben çok çokk zorlanıyorum.Akşam işten geldiğimde mümkün olduğunca onunlayım.zaten su bile içmeme izin vermiyor.Bacağımdan kolumdan sürekli çekiştiriyor.İnanın yatarken dişlerimi fırçalamaya bile vaktim yok.Artık dayanamıyorum.İşimi bırakamam yüklü kredi borcumuz var.Ayrıca çok da iyi bir konumda çalışıyorum.Yılların emeği var vs..
sürekli bir suçluluk duygusu ,,herşeye yetmeye çalışmam. Psikolojim bozuldu artık. herşeyden önce uyumakk istiyorum. Normal insanlar gibi uyumak.

Annem oğlumu günde en az bir kere parka götürüyor.Akşam da birlikte çıkıyoruz.Yani öyle tüm gün evin içinde olan bir çocuk değil.
Ama yetmiyor.Sürekli kapının önünde mont elinde dışarı çıkmak istiyor.

Onu nasıl memnun edebileceğimi çözemiyorum. Bu kadar yorulmama yıpranmama değsin oğlum mutlu bir çocuk olsun istiyorum.
tecrübeli anneler..nerde yanlış yapıyorum lütfen bana yardımcı olun ..sevgiler :)

benimde kızım 19 aylık. Bende çalısıyorum ve inanın çok zor oluyor. Bizim evde olmamız aksam 20:00 civarı. Kızımda 21:00 - 21:30 gibi yatırıyoruz. Şu aralar aynen dediğiniz gibi eve gelince kızılca kıyamet kopuyor. Bütün gün uslu duran kızım bizi görünce birden canavara dönüşüyor sürekli ağlama zırlama heryeri karıştırma işinde. Bu dönemde dişleri çıkıyor onunda sıkıntısını dibine kadar yaşıyoruz.

Bana sorarsanız gece cok geç yatıyor. Bence bunu 21:00 - 21:30 gibi çekmeye calısın. Tabi bir anda olmaz, hergün 15 - 20 dakika öne çekerek yapabilirsiniz diye düşünüyorum. Babanın eve geç gelmesini değiştirme imkanınız yokmu ?

kızım sabah couğunluk 07:30 - 08:00 gibi kalkar. Nadir olarak 07:00 de oluyor. Baba ile sabah oynasalar olmaz mı ?

Bir yerde cocukların gece en geç 22:00 de mutlaka uyumuş olması gerektiğini okumuştum. Vücud saati bu saatte büyüme hormonlarını çalısıyormuş ve insanlarda karanlık ve uyurken büyüme hormonları hızlanıyormuş. Uyanık olan bir bebekte bu durum maalesef olmuyormuş. Sizin de araştırmanızı tavsiye ederim.

sevgiler

Gunduz on bucukta kalkan cocuk ogle uykusunu da ikiden once falan yapmaz diye tahmin ediyorum. Yaniliyorsam duzeltin.
İki uc saat uyuyorsa ikide yattiginda da dortten besten once kalmiyor demektir.
Hem gec kalkiyor olmak, hem baba ozlemi boyle bir uyku dzeni olusturmus sanirim.
Babasi sabah gec gidiyorsa, ogluyla sabah ilgilense ve boylelikle aksam erken yatmaya alistirsan nasil olur?

Son düzenleme:

neden oglunuzu bi krese vermiyorsunuz?
bence kreste hem yasitlariyla vakit gecirmis olur hem uyku saati duzene girer
esiniz aksam 22de eve geliyorsa Sabah da sanirim biraz gec gidiyordur Sabah ogluyla ilgilenebilir?
cocugunuz ne kadar annenizle beraber disariya parka gitsede sizin yerinizi tutmaz sizinle vakit gecirmek istiyordur mutlaka
benim kizim 3yasinda ve bende ise basladim ama ben kizima annemin bakmasini istemedim krese goturuyorum
annem kizimi ne kadar egitim verebilirdiki? ama simdi masallah her seyi biliyor sarkilar ogreniyor hayvanlari taniyor 20ye kadar sayiyor kendi kendine yemegini yiyor kiyafetlerini bile kendi giymek ister
bence kres meselesini bir dusunun borcunuz varmis anliyorum ama cocugunuzun gelisiminide dusunun hem onun mutlu oldugunu gormek sizi biraz olsun rahatlatir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…