• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lütfen bir akıl verin, derdim büyük.....

lolita40

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2009
20
0
86
42
Ankara
slmlar ben 6 aylık evli bir bayanım....
eşimle severek evlendik.ilk görüşte aşk derler ya aynı öyle...
am herşey değişti maalesef.önceleri bana yalan söylediğini farkettim konuştuğumuzda açıkladı işte seni üzmemek için söylemedim vs gibi.
bi kredi borcundan dolayı maaşında kesinti olduğunu söylememişti ama 6 ay boyunca bunu bana hissettirmedi ne istediysek yaptık.
yalnız zamanla borçların çoğalması içinden çıkılmaz bir durum yarattı.
borçlar arttıkca yalanlar arttı işte ödedim ödüyorum gibi.
ailesinin durumu çok çok iyi olmasına rağmen yardımcı olmuyorlar.
tayinin çıkıp karamana yerleşmemiz cabası oldu.
kira-kredi kartı-faturalar vs hep üst üste bindi ve artık gerçekten kıpırdayacak bir durum kalmadı.
işin garip yanı bu yalanları ailesiyle de paylaştım ama yine bişey yapamadılar.
eşim tek başına çırpınıyor(veya ben öyle görüyorum) bunların üstüne bir de işyerinde davalık olduk bi kavgadan dolayı.

artık tek çarem kaldı ayrılık ilk aydan itibaren söyledim ama düzelir diye sabrettim.sabretmeye çalıştım ama sabredecek gücüm kalmadı artık....

bugün dava açmak için bütün evraklarımı hazırladım sizce ne yapmalıyım burda da hiç tanıdığım kimse yok tek akıl verecek sizlersiniz ne olur bi akıl verin....

yalan söylemesi sizi kırmış ama sizi üzmemek için anlaşılan
ayrılmak yerine ona destek versen?
tek başına olduğu içindir bu yalanlar belkide,birliktten kuvvet doğar derler
böyle bir şeyden dolayı boşanılır mı,siz çalışıyormusunuz,çalışmıyorsanız bir işe girin,bu günlerde atlatılır,herkesin borcu var sonuçta..

Son düzenleme:
canım eşler iyi günde kötü günde birbirlerine destek için evlenirler hemen pes edip ayrılığı niçin düşünüyosunki eşinle otur güzelce etraflıca konuş sende işe girip borçlarını el birliğiyle kapatabilirsiniz sanıyorumki çalışmıyorsun

ben çalışıyordum evlenmeden önce.sonrada çalışmak istedim eşim de 2 iş buldu ancak daha iyisi olur diye o zaman istememiştik.sonrasından da bulmak nasip olmadı malum küçük yer olunca iş imkanları da az oluyor ama artık dayanacak bi hali kalmadı bu durumun çok karışık aklım

bi borcu için babasından para aldığını bile babasından öğrendim bunu bile sakladı benden.
eşler herşeyini paylaşmlı diye düşünüyorum bende...

düğün öncesi düğün ve evimiz gerçekten benim hayal ettiğimin çok üstünde oldu hazır bile almadı mobilyalar hepsini düşüncemize göre çizip yaptırdık kendisi teknik resim yapıyoır zaten...
herşeyimizi 4 4lüğe en yakın şekilde yaptık eşyaların vs taksitlerini altınların bir bölümüyle kapattık ama işte bitmiyor bitmiyor bitmiyor

Son düzenleme:
Şimdi siz eşinizin borcu olduğu ve ödeme güçlüğü çektiği için mi boşanmak istiyorsunuz ??

Nikah masasında iyi günde kötü günde hep beraber olacağınıza dair söz vermediniz mi ??

Kabul yalan söyleyerek sizi üzmüş olabilir ama bunuda siz üzülmeyin diye söylemiş..

Bence boşanmak yerine iyi kötü bi iş bulup eşinize destek olun...

herşye maddiyat değil be cnm eşin sen üzülme diye yalan söylemiş yıpranma diye bide düşün o ne halde ha sevmiyorsan o başka ama seviyorsan yanında kal ve destek ol sende.
bide bu arada sen neden çalışmıyorsun herşeyi neden eşin tek başına sırtlanıyor kusura bakam ama nedense sana kızdım ben :enbuyukkk:

Bencede eşler herşeylerini paylaşmalı iyi günde kötü günde. Şu bankalara borç çok kötü bişey, bataklık gibi çektikçe içine çekiyor. Keşke baştan söyleseymiş ozaman el ele verip ona göre harcamalarınızı yapar, ona göre planlar yapardınız fakat sizi üzmemek istemesi muhtemel. Bence kötü zamanında bırakıp gitmeyin. Kendi ailenizle, onun ailesiyle konuşun parayı bi şekilde denkleştirmeye çalışın, bankadakı borcu kapatın. Daha sonra ailelerinize ödeyin. Çünkü özellikle eşinizin ailesinin durumu çok çok iyi demişsiniz.

herşye maddiyat değil be cnm eşin sen üzülme diye yalan söylemiş yıpranma diye bide düşün o ne halde ha sevmiyorsan o başka ama seviyorsan yanında kal ve destek ol sende.
bide bu arada sen neden çalışmıyorsun herşeyi neden eşin tek başına sırtlanıyor kusura bakam ama nedense sana kızdım ben :enbuyukkk:

ama artık ne zaman bi alacaklı kapııyı çalacak diye düşünmekten bıktım
e küçük şehir olunca iş imkanları kısıtlı bulamadım bitürlü...

ama artık ne zaman bi alacaklı kapııyı çalacak diye düşünmekten bıktım
e küçük şehir olunca iş imkanları kısıtlı bulamadım bitürlü...

biraz daha sabır etsen düzelir herşey boşanmak öyle kolay bişe değil devamını düşün eşini seviyorsan savaş cnm bence ama son karar tabiki snein bu hayatı yaşayan sensin biz değiliz Rabbim yar ve yardımcın olsun

ayrılmak yerine ona destek yoluna gitmelisin,birlikte mücadele etmelisiniz,anladıım kadarıyla kocanın kumarı yok kötü alışkanlığı yok sadece para sıkıntısı çekiyor evlilik herzaman dümdüz giden bi yol deildir bence,bu engebeli yolda birbirinize destek olarak yürümelisinizmirmirmirmir

Keşke başta söyleseymiş borcunun olduğunu, o zaman düğünü belki ertelerdiniz bir kaç ay veya bir sene... Böyle sıkışmazdınız. Bazı arkadaşlar iyi günde kötü günde yanında olmalısınız demiş ama bazı şeylerin evlenmeden önce söylenmesi gerekirdi... O zaman herşeyi bilerek göze almış olurdunuz ve tabii ki destek olurdunuz. Ortada bir kandırmaca var, Allah yardımcın olsun...

seni üzmemek için bir yalan söylemiş,tabii ki eşin burda hatalı.
ama boşanmak bu kadar kolay mı senin için?
evlilik iyi günde kötü günde birlikte olmak değil midir?
eşini seviyosan,evlilik; hayatı paylaşmaksa,eşine destek olmayı düşündün mü hiç?
açıkçası düşünüyorum da ben böyle bir durumla karşılaşsam,asla eşimden ayrılmayı düşünmem...
aksine bu zor gününde ona destek olurum.
hepimizin hayatta iyi kötü zamanları oluyor ve bu dönemde en çok sevdiklerimizin desteğine ihtiyaç duyuyoruz.
eşinin ailesine destek olmuyorlar diye kızıyosun ama şu an aynı şeyi sen eşine yapmak üzeresin bence.
senin yerinde olsam çok sevdiğim bi iş olmasa da geçici de olsa bir işe girer ve bu zor günleri birlikte atlatmaya çalışırım.

bende evlendikten sonra daha önce aldığı bir borcu öğrenmiştim ve beraber çalışıp ödedik bence bunu boşanma noktasında sorun yapma ve açıkça konuş birdaha yalan atmamasını söyle oturun bir hesap yapın elinizdekiler ve borçları karşılaştırın el ele verin ve kapatın belki karşında aciz duruma düşmemek için kendine çok güvendiği için sana yalan atmıştır yalan affedilecek bi konu değil evet devamıda gelmemesi lazım bu çok önemli bunuda göz ardı etme kendini salak yerinede koydurma güçlü olduğunun herşeyin farkında olduğunuda bilsin ama ayrılık bu kadar kolay olmamalı ve evet eşler herşeyini paylaşmalı bu konuda da haklısın fakat çok kısa süredir evlisin belki oda bilmiyor napması gerektiğini.

canım sen sanırım sana söylememesine üzülmüşsün.o da seni üzmemek için söylememiş galiba.bencede ailelerinizle konuşup banka borçlarınızı ödemek için yardım isteyin.banka ya borçlu olmaktansa ailelere borçlu olmak daha iyi.sen de bu arada bir işe girersin birlikte üstesinden gelirsiniz.eşinlede oturup konuş bir hayat paylaşıyorsak birbirimizden saklımız gizlimiz olmasın de.allah kolaylık versin canım.

benim anlam veremediğimde nasıl ödeyemediği zaten...
2000 küsür tl maaş alıyor ne kumarı var ne içkisi ne de dışarı çöıkması hep yanımda...
ama olmuyor işte bi türlü o kesinti bitirdi bizi resmen ama dediğim gibi ben kapıya hangi alacaklı gelecek diye düşünmekten bıktım artık üstüne üstlük bir de mide kanseri tehşisi koydu 2 gün önce dr stresten diyorlar ne yapacağımı bimiyorum

Bence yapacağın şu canım:
1. O boşanma dilekçesini ve evrakları bir kenara koy,ama atma:sm_confused:.
2. Eşin kesinlikle söylemeliydi sana(bence sen maddiyattan çok,sana söylenen yalanlara ve senden saklanan gerçeklere kızıyorsun), ama bir kereye mahsus affet.
3. Bundan sonra karşılıklı bir ödeme planı yaparak,ona uymaya çalışın,kredi kartları vs bilumum harcamalarda sen söz sahibi ol.
4. Eşini ailesiyle konuşması ve ailesinin bütün borçlarını kapatacak gücü varsa hepsini kapamaları konusunda ikna et.
5. Bütün bunları yap,ama bir daha aynı hatalar tekrarlanıyorsa belgelerini sakladığın yerden çıkar,çünkü merhametten maraz hasıl olur,bir kere affedersin,dersini alan zaten alır,ikinci kez şans verilip düzelen pek yokturCADIARZU. Ne demişler zaten:Aynı taşa iki kez takılan ahmaktır:1no2:.

ılk görüşte aşık olup evlenmişsiniz yani severek aşık olarak, 6 aylık evlisin ve ilk zorlukta boşanmayı düşünüyorsun?

Bu kadar sevdiğin bir insanı, kocanı, karşınıza çıkan ilk zorlu dönemde, küt diye boşamak nasıl bir mantıktır, şu an anlayamıyorum..

ıyi günde kötü günde, hastalıkta sağlıkta..............................................................

Bence yapacağın şu canım:
1. O boşanma dilekçesini ve evrakları bir kenara koy,ama atma:sm_confused:.
2. Eşin kesinlikle söylemeliydi sana(bence sen maddiyattan çok,sana söylenen yalanlara ve senden saklanan gerçeklere kızıyorsun), ama bir kereye mahsus affet.
3. Bundan sonra karşılıklı bir ödeme planı yaparak,ona uymaya çalışın,kredi kartları vs bilumum harcamalarda sen söz sahibi ol.
4. Eşini ailesiyle konuşması ve ailesinin bütün borçlarını kapatacak gücü varsa hepsini kapamaları konusunda ikna et.
5. Bütün bunları yap,ama bir daha aynı hatalar tekrarlanıyorsa belgelerini sakladığın yerden çıkar,çünkü merhametten maraz hasıl olur,bir kere affedersin,dersini alan zaten alır,ikinci kez şans verilip düzelen pek yokturCADIARZU. Ne demişler zaten:Aynı taşa iki kez takılan ahmaktır:1no2:.

ödeme planı çıkarık zzaten kartını filan bana verdi ben yapıyorum ödemeleri
ailesiyle konuştu ama aldığı cevap ben senin yaşında 4 nüfusa bakıyordum nasıl battıysan öyle çık oldu

Sırf yalan soyledı dıye ve borcunuz var dıye bır evlılık bıtırılmez canım..

Esını sevmıyormusun.. ınsan sevdıgını bır ton yukle nasıl basbasa bırakıp gıder.. bıraz bencılce oluyor kusura bakma ama..

Kendını kurtarmak oluyor bu sadece.. sonucta o esyalar borclar sadece esın ıcın yapılmadı ıkınız ıcın yapıldı..

Kurtarmakta ıkınızın boynunun borcu..

Back
X