• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi lütfen bir akıl verin : kızım kakasından korkuyor :((

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
ya ayni benim kizim.benim kizimda 19 aylik dogdugundan beri hep arada kabizlik probelmi yasadik.simdi de var ayni durum 3 gunde bir yapiyor o da zor sikiyor kendini cok, benim kizim cok istahsiz ve su icmeyi hic sevmiyor,zorla vermezsem hic icmiyor, bence sulu seyler vermeye calis, bu arad benim kizim yaklasik iki haftadirda gunduzleri bez baglamiyorum artik tuvalete gidiyor o yuzdende buyuk tuvaletini yapmak biraz daha kolay oluyor oturdugu icin...erik suyu, kayisi.ben hic surupda vermedim gecen hafta doktora goturdum bir surup verdi daha alacam ya uzun sure verilen ilaclar cocuklarin ikinma duygusunu olduruyor diye dusunuyorum,bir yerde okmusutum neyse cok uzattim allah kolaylik versin ...

ya ayni benim kizim.benim kizimda 19 aylik dogdugundan beri hep arada kabizlik probelmi yasadik.simdi de var ayni durum 3 gunde bir yapiyor o da zor sikiyor kendini cok, benim kizim cok istahsiz ve su icmeyi hic sevmiyor,zorla vermezsem hic icmiyor, bence sulu seyler vermeye calis, bu arad benim kizim yaklasik iki haftadirda gunduzleri bez baglamiyorum artik tuvalete gidiyor o yuzdende buyuk tuvaletini yapmak biraz daha kolay oluyor oturdugu icin...erik suyu, kayisi.ben hic surupda vermedim gecen hafta doktora goturdum bir surup verdi daha alacam ya uzun sure verilen ilaclar cocuklarin ikinma duygusunu olduruyor diye dusunuyorum,bir yerde okmusutum neyse cok uzattim allah kolaylik versin ...

benimki 2 aylıkken kabız olmuştu ben ona yarım bardak sıcağa yakın ılık suya bir çay kaşığı şeker ve çok az zeytin yağı damlatarak vermiştim.geçti.sonra 6 aydan sonra tekrar oldu bu seferde pişmiş pırasa verdim süper iyi geldi.pırasayı tavsiye ederim.

arkadaşlar kızım kakasını yapmıyor ......günlerce sıkıyor bekletiyor en son artık dayanamayacak hale gelince ağlaya ağlaya zorla yapıyor .....tabi haftada bir yaptığı için de kabız oluyor , kısır bir döngü anlayacağınız..........
anladığım kadarıyla psikolojik bişey bu , psikiyatra filan da götüremiyorum çok küçük henüz 15 aylık ..........bu sorunumuz yaklaşık 10 aydır var .......
doktora defalarca götürdüm ,ilaçlar kullandık ama nafile sonuç değişmedi............
ne yapabilirim bilemiyorum çok üzülüyorum , çişi gelince halini görseniz, içim parçalanıyor..........korkuyorum diye ağlıyor , kaskatı kesiliyor , kızarıyor , kafası su gibi ter oluyor ,çişini geri göndermek için elinden geleni yapıyor .........
böyle bir sorun yaşayanınız oldu mu, olduysa nasıl aştınız mafoldumben

merhaba arkadaşım öncelikle çok geçmiş olsun seni benden iyi kimse anlayamaz 1 sene kabızlıkla mücadele etmiş biri olarak çoçuğunun bu hallerini yazmışsın ya kızım gözlerimin önüne geldi ben kızımın bu acıları doktoruna tarif ederken doğum sancısı çeken bir bayan gibi tanımlamasını kullanmıştım güzel kardeşim çoçuğunu gastroenteroloji bölüne götür benim kızımda aynı şekilde tam 1 sene sürekli hafta da bir kere tuvalete çıkıyorduki tabi canından can gidiyordu birde canım benim bu kabızlık sihirli degnek gibi degil ne kadardır kabızsa iyleşme süreside o kadar sürüyor ve malesefki bu çoçuklarda tuvalet fobileri oluşuyor benim kızımda buna baglı iki kere sislit oldu ama çok şükür çok yol kat ettim en azından anne kakam geldi diyebiliyor ve yapıyor agrı acı olayı bitti nasıl iyleşti derseniz benim kızımda 1.5 yaşında başladı anne sütünü 6 ay verebildim ve daha sonra mamaya başladık ve malesefki kabus günleri bunla başladı mama degiştirdim doktorlara götürdüm debridat verip gönderdiler ve hiç iyleşme yakalayamadım taki gastroentorolojiye götürene kadar doktormuz bize bir diyet listesi verdi ve bunun yanında hiç yemeyecegi yiyecekler listesini verdi ve osmalak 15ml günde iki kere veriyordum bu şekilde tam 1sene aylık kontrollere götürdüm takvime kakayı yapıp yapmadığını günleri işaretleyip doktora götürüyorduk bu şeklde yaklaşık ilk üç ayda o bir haftalık kaka yapma aralığı 3 güne dört güne düşüyor bu şekilde devam ettik taki artık ilaçsız kendisi yapmaya başlayana kadar bana doktorun söylediği metobolizmaya lif depolucaz ve bir süre sonra buna bagırsak kendisi alışacak çok şükür şimdi ayda yılda bir kere falan oluyor hemen brokoli öğle yemegine akşamada enginar yedirdiğimde tamamen geçiyor allah yardım etsin çok geçmiş olsun

teşekkür ederim arkadaşlar , bu son hafta azcık düzelme var sanki ; arı sütü polen ve bal karışımı ( bebekler için özel doz olanından ) vermeye başladım , sanırım faydası oldu , bağısakları çalışmaya başladı ve sızlana sızlana da olsa günlük yapıyor bakalım şimdilik .............umarım artık alışır .......
bu sıkıntıyı yaşayan tüm annelere allah yardım etsin ...

butterflys aynı sorun benm yigenimdede vardı ilk wc alıştrrken çişini yapıyodu ama kakasını yapmıyodu korkuyom diyodu bekliyodu bu sefer kabız oluyodu ama 1 ay kadr ugraştı ablam sonra yapmaya başaldıı

aynı sorun bendede var.kızım 2,5 yaşında kakasını yapmaya korkuyor.4-5 gün oluyor yapmayınca libalaks lavman yapmak zorunda kalıyoruz.aynı zamanda magnezi calsine ilaç kullanıyoruz ama gün geçtikçe kötüye gidiyoruz.psikolojisi bozuldu,çaresiz durumdayız.bunu nasıl aşıcaz????

sabırlı olmak lazım bu işte ben ogluma kakayı sevmeyi ögrettim önce güzel kakası geldimi oglumun diye oyunlarla tuvalete götürdüm birde herkesin bezi bırakmadın mı sen hala demesinden nefret ediyorum cocuk 3 kez alıstı vebu yüzden bıraktı artık söyleyenleri bir güzel fırcalıyorum siddetle tavsiye ederim

benim kızımda 16 aylık şimdilik bezindeki kakasını gösterip seviyoruz şekillere benzetiyoruz(çok iğrenç ama napalım bu gibi durumlarla karsılaşmamak için katlanıyoz)bide lazımlık aldık banyoya sabahları benimle birlikte geliyor beziyle üstüne oturuyor.yazılanları okudum ve çok tedirgin oldum açıkçası.Allah kimseye yasatmasın çok zor gerçekten.

internetten agubugu sitesine girin.orada dr.sabiha paktuna bu konuyla ilgili promlemleri anlatıyor.mutlaka fayda göreceksiniz

ben 22 yaşındayım 2 3 günde ir yapıyorum
inan nefret ediyorum tuvalete gitmek ten nefrettttttt :26:

öncelikle konuyu açan arkadaşım buterfly ve bu konudan muzdarip diğer arkadaşlar , lütfen yardım edin !
siz artık bu sorunu çözmüş olmalısınız diye umuyorum !..
benim de 2 yaşında bir kızım var ve kakasını yapmaktan korkuyor ve yapmak istemiyor , kan ter içinde , çığlık çığlığa saatlerce ağlıyor !
sizler nasıl çözdünüz ? lütfen cevaplarınızı bekliyorum !..

Arkadaşlar konu üzerinden tam 5 yıl geçmiş eminim sizlerin bebişler büyümüştür ne olur bizede bir yardımcı olun neler yaptınız nasıl aştınız bu konuyu ?
Oğlum 4,5 yarşında tuvalet eğitimini çoktan tamamlamış bir çocuk 1 haftadır var bu sorun hangi ara kabız oldu anlamadım en son tuvaletini gayet normal yapan çocuk sonrasında 5 gün kaka yapmadı.Dr gittik duplach şuruo aldık veriyoruz sonrasında ağlayarak korku içinde zorla yaptı tuvelti,ni bu şekilde sonra 3 gğn daha tuttu kaka var ağzında ama yapmıyor korkuyor nedenini bulamıyorum nasıl bir ol izlememiz lazım ne yapmamız lazım lütfen bende oda maf olduk.sorun psikolojik biliyorum makatta sorun yok bağırsakları çalışıyor yemesi güzel ama kaka yapmak istemiyorum oturmuycam tyvalete diyor lütfen yardım ?

Back
X