• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lütfen bir fikir verin.

Papatyaaao

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2014
6
0
1
İstanbul
Herkese merhaba bi kaç gündür canımı sıkan bi durum var. Ben bi özel üniversiteyi %50 burslu kazandım ayda bi miktar taksit ödemem gerekiyor ailem bana destek oluyor sıkıntı etmemi istemiyorlar ama ekonomik durumumuzda pek iyi değil benim içim rahat etmiyor vazgeçip gitmemeyi düşündüm ama geleceğim söz konusu. zaten 3 yıldır bu gunlerı beklıyordum babamın hastalıgından dolayı okuyamadım su andada bu taksıt işi çıktı başta yazarken hiç böyle dert etmedim ama kazandıgım an içime bi sıkıntı düştü sizce ne yapmam gerekli kendimi aileme yük gibi hissetmeye başladım çok üzülüyorum part time işte çalışsam diye düşündüm ama birinci öğretim oldugu için pek öyle bi şansım olacagı görünmüyor. Kaç gündür içime kapandım bu konu yüzünden kmseyle konusasım bile gelmiyor.Sizce ne yapmalıyım ?

Herkese merhaba bi kaç gündür canımı sıkan bi durum var. Ben bi özel üniversiteyi %50 burslu kazandım ayda bi miktar taksit ödemem gerekiyor ailem bana destek oluyor sıkıntı etmemi istemiyorlar ama ekonomik durumumuzda pek iyi değil benim içim rahat etmiyor vazgeçip gitmemeyi düşündüm ama geleceğim söz konusu. zaten 3 yıldır bu gunlerı beklıyordum babamın hastalıgından dolayı okuyamadım su andada bu taksıt işi çıktı başta yazarken hiç böyle dert etmedim ama kazandıgım an içime bi sıkıntı düştü sizce ne yapmam gerekli kendimi aileme yük gibi hissetmeye başladım çok üzülüyorum part time işte çalışsam diye düşündüm ama birinci öğretim oldugu için pek öyle bi şansım olacagı görünmüyor. Kaç gündür içime kapandım bu konu yüzünden kmseyle konusasım bile gelmiyor.Sizce ne yapmalıyım ?
taksiti gelirinizin yetişemeyecegi durumdaysa gitme seneye gidersin ben devlet unv de okudum onda bile çalışıyordum malum ozel uv olunca arkadas edınceksın gttıklerı yerlere az da olsa gtceksın o masraflar da var tabii ben devlet unv sıne gıderken bıle ayda cebımden 1milyar cıkmıstır yanı tek cafe cart curt masrafı kii bunun kitabı var osu var busu var ki unv kitaplarıda pahalı oluyor tek okul taksıtı olarak dusunme

Birinci ogretm olup illa sabah 8 aksam 5 dersin olmayackki ,ki her gun bile dersin olmayabilir çalısarak rhat olcaksan bircok arkadasm vardı 1. ogretm olup calisan

Canım kyk başvur .Normal burs cıkmasa bile geri ödemeli burs alırsın ve okulun bitince 2 sene sonra ödemeye baslanıyor.Kaç senelik bir de canım.Bölümün ne?
Eger 3 sene bekledım demıssın bazı durumlar nedeıyle ,o zmn git derim sonra ki sene tekrar girersin sınava kazanırsan 2.sınıftan baslarsın,yatay geçiş denersin olmazsa derslerıne iyi calısıp.

Bir daha tutacağından eminde olamıyorum masraflarıda düşündüm tabiki sadece taksitle kalmayacak ama bir dahaki sefere tutmamasından cok korkuyorum ayrıca sözlüyüm 1 2 aya Nisanım olacak bunun sıkıntılarıda var sözlümde okuyor onun ailesi okulu Problem ediyor sımdı okulu kazandığımı hepsi biliyor gitmedim diyelim bu seferde onlardan laf işiticem başıma kakılacak arada kaldım

Sadece canım okula vereceginiz para dısında cok harcamamaya bakarsın.Hatta tatillerde part time calısabılırsın.Benim arkadaşım çalısıyor tatılde 4 gun falan calıstı bayrama denk gelmişti ve 300 falan aldı değişiyor fiyatlar.Ama ben başla derim.
Okulun fiyatı çok mu pahalı ?

Son düzenleme:
Canım kyk başvur .Normal burs cıkmasa bile geri ödemeli burs alırsın ve okulun bitince 2 sene sonra ödemeye baslanıyor.Kaç senelik bir de canım.Bölümün ne?
Eger 3 sene bekledım demıssın bazı durumlar nedeıyle ,o zmn git derim sonra ki sene tekrar girersin sınava kazanırsan 2.sınıftan baslarsın,yatay geçiş denersin olmazsa derslerıne iyi calısıp.
bölümüm iki senelik insan kaynakları kyk başvurularını düşündüm özel oldugu için verilmiyor diye duymuştum =\

Sadece canım okula vereceginiz para dısında cok harcamamaya bakarsın.Hatta tatillerde part time calısabılırsın.Benim arkadaşım çalısıyor tatılde 4 gun falan calıstı bayrama denk gelmişti ve 300 falan aldı değişiyor fiyatlar.Ama ben başla derim.
Okulun fiyatı çok mu pahalı ?

5 m günü bi ücret sıkıntıya düştüm ailem birşey demiyor ama benım vicdanım rahat degil hersey aklima geliyor benım yuzumden sıkıntı cekmelerini istemiyorım tesekkur ederim bu arada

bölümüm iki senelik insan kaynakları kyk başvurularını düşündüm özel oldugu için verilmiyor diye duymuştum =\

Hayır canım öyle birşey yok diye biliyorum.Kesinlikle git derim canım iki sene dişinizi sıkarsınız .Normal burs cıkmasada geri ödemeli çıkıyor kesin.(Bilgilerini doğru girersen eger)

Sekerim, bazi universitelerde notlarin iyi olurs tam burs veriyorlar, sizinkinde de var mi?

Ozel ders verebilirsin, hem cok zaman goturmuyor, hem de parasi iyi. Tatillerde calisabilirsin.

belediyeler burs veriyor eger caliskan olursan okudugun ogretmenler de burs bulabiliyor bende geri odemli burs aldim sonrada okul ogretmenleri tarafindan burs verildi boylelikle okudum gun dogmadan neler doguyor yeter ki sen oku sozlenmen de cok erken

İçim bırazda olsa rahatladı herkese tesekkur ederim kızlar söz erken oldu biliyorum ama 9 yıldır çıkıyoruz 12 yasımmdan cocukluk askım di dedikodulara dur demek için adını koyduk Nisan yapıp okullarımız bitene kadar beklicez herseyin hayırlısı iyide olsa kötüde olsa herkese iyi akşamlar

Ben de özel universitede okuyorum . Maddi durumum Allaha çok şükür güzel .ama eğer çok iyi değilse ve para da odeyeceksen okula zorlanairsin . Neden dersen birincisi ozel okul kitaplari devlete gore daha pahali . Devlette okuyan arkadaslarim benim kitaba veedgim paranin yarisini oduyorlar . Hatta ben ing hazrlik da okudum 600 tl kitap parasi verdim hazrlikta düşünün . Ama devlette hazrlik okuyan arkadasima sordum 80 tl vermis sadece . Ikincisi de arkadas cevren . Özel olunca illaki arkadaslarin da ozel guzel kaliteli pahali yerlere takilanlar oluyor . Tabi olmayam da var ama olan da var . Sen de onlara uymak isteyebilirsin . Kykdan para alsan bi de babandan haftada 100 tl alsan anca gecinirsin .tabi bunun icinde giyecek alisverisi de var . Yookk cok marka lacoste giyerim takarim dersen yetmez o para . Hangi ilde olduguna da bagli tabiki . Hangi ildesin sen ? Kazandgn bölüm cookk iyiyse ozele gt ve arladas cevrene cok taklma gorunusten belli okurlar zaten ona gore arakadas edin . Eger bolumum cok iyi degilse seneye hazrlan derim benn . Ayrica eklemek isterim ozel üniversitenin yemekhanesi menusu 8 tl benim okulda . Bi corba 5 tl . Devlette daha ucuz galiba blmiorum da ama benim okudugum il cok pahali bi il degil

2 yillik ozel üniversitelere de verilio kredi ve burs . Benim arkadasim adalet okuodu ozelde burs aliodu kredi alan da vardi snflarnda . Alabilirsin yani burs ve kredi ama kesnlkle bilgilerini dgru gir yoksa cikmaz

Back
X