Lacrimas: Vakit ayırıp fikirlerinizi yazdığınız için teşekkür ederim,tespitlerinizde haklısınız. Sürekli hastalanmanın (yani fıtık ve ağrı haricinde afedersiniz en ufak bir yemekten kusmanın,durduk yere karın ağrıları çekip acile gitmemin,ayılıp bayılmalarım) ben kendimce psikolojik olduğunu düşünmeye başladım.Korku basıyor insanı bu sefer."Ya yine bana birşey olursa...Yanımda ve çevremde kimse yok;ne yaparım.."gibilerinden. Yalnızken insan kendini çok fazla dinliyor galiba;aktif zihin pasif beden durumu resmen.Kendi kendimi elimde olmadan dibe çekiyorum.
Martı25.28: Hayır, aksine yazdıklarınıza kızmadım.Yapıcı eleştirilere açığımdır. Zaten kendi durumumu objektif olarak değerlendiremiyorum,bunun farkında olduğum için konuyu açmak istedim.O yüzden atladığım yerleri farkettiren yazılara alınmam.
Hani derler ya, halimizden ancak bizim gibiler anlar diye...Ben 1,5 senedir tabiri caizse; sosyal hayatım mafoldu.Çok sevdiğim işi bıraktım.Ağrılar yüzünden ev işlerimide aksattım.Sosyal hiçbir faaliyetim olamadı; çünkü sürekli acı,tutukluk,ağrı içindeydim.Yediğim enjeksiyonların ve içtiğim ilaçların haddi hesabı yok. Berbat bir dönem geçirdim.
Hayatı aslında "pause" modunda yaşamak benim tercihim değilde,zorunlu seçimim oldu aslında.Sürekli ağrı ve acı hissiyatı zamanla tahammülümü düşürdü.Psikolojik olarak çöktüm diyebilirim.Yani miskin olmak zorundaydım;en ufak bir harekette kitleniyordum.Tabi zamanla hareket kısıtlılığına bağlı gücüm geriledi belkide,bilemiyorum. Evet,hayatı bir yerden yaşamak ve idame etmek zorundayım.Ama işte,bunu ben beceremedim...
Kıvırcık; haklısın elbette...Ama inan belimi doğrultup acım biraz hafiflediğinde o kadar çok kurslara gittim ki; bir yerden devamı gelmedi,gelemedi insanlarla olan tanışıklığım. Beni anlarsın; sosyal hayatım sadece eşim resmen.Evde örümcek bağladım. İnsan sürekli yalnız olunca vesveseler basıyor.Olmadık şeyler aklına geliyor.Geçmişini bile kurcular bir şekilde buluyorsun kendini.En ufak şeyi kafaya takıyorsun;zihnin alakasız şeylerle dolduruyorsun.Ama güç verici sözlerin ve kendinle ilgili tecrübelerini paylaşman bana moral verdi.Umarım bu sürecimi atlatırım...:44: