lütfen hamaratlı bayanlarr yardım edın acilen

rihana

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2011
702
0
46
Kütahya
aksama kolanın yanına dedım bı kek olsada yesek ama benım fasla bılgım yok tarıflerde kımısı 6 yumurta dıyor kımısı su bu

bıryere mısafırlıge gıttgımde hazır tavuk gogsunden hazırlanmıs ve sade kekın uzerıne tavuk gogsunu surmusler ve uzerıne pudung

bende pudıng var sut var hazır tavuk gogsude var tek eksıgım kek affınızla hıcde kek yapmadım

bana evde yapabılıcem sade yada kakoulu kek tarıfı malzemesı az olan 3kısılık yada 4 :)

kek tarıfı verırmısınızzzz acılen

canım bak sımdı ;
1 bardak sekerle , 1 bardak sutu once guzelce cırp seker kopursun ıyıce
sonra vanılya , hamur kabartma tozu koy eger kakaolu yapacaksan kakao koy
sonrada un koy hamur cok katı olmasın 2.5 su bardagı un koyarsan yeterlı olur
tepsının altını kenarlarını yagla , hamuru dok yuksek derecede de pısırme

cok tesekurler kardess yumurta katıllmıyormu bu keke? 1tane fln kac derecede pişireyım

ben genel olarak 4 yumurta kullanırım..şeker sevme durumuna göre ise bir su bardağı şeker ( ben biraz daha az kullanıyorum)...önce şeker ve yumurtayı krema kıvamına gelene kadar iyice köpürtüyorsun fakat dikkat! yumurta kesinlike oda sıcaklığında olmalı yoksa kabarmadan istediğin sonucu alamazsın...yok eğer vaktin yoksa ılık bir suyun içine yumurtaları atarsan haşlamadan ısınmalarını sağlarsın...sonra sırasıyla yarım bardak sıvı yağ dilersen bir bardak kadar -oda ısısında- yoğurt,yoksa şayet süt,o da yoksa soda..ki soda kekin kabarmasında başka bir alternatiftir...sonra bir tutam tuz-ben bütün tatlılara koyuyorum-.unu eleyip( yaklaşık iki su bardağı kadar ama senin bardak ölçünle azalıp çoğalabilir ,sonra kıvamını ayarlarsın) kabartma tozunu da yine eleyerek una karıştırıp sıvı malzemelere ekleyip düşük devirde karıştırmalısın ama yumurtaları çırptığın kadar değil! kabarmasına mani olmasın diye..bir de kabartma tozunu sıvı malzemeye direk sakın boşaltma,un ile karıştır..kıvamı ne çok sıvı nede koyu olsun.tahta kaşıkla kenarlarını da sıyırıp,yağlanmış orta ölçekte fırın tepsisine,öncede 5 dk kadar ısıttığın 200 derecelik fırına atıp 10 dk o ısıda kabarmasını sağladıktan sonra, dereceyi 175 -170 e düşürmen gerekiyor ki içi hamur kalmasın,için için pişmişsin..ilk işlemde amaç keki kabartmak...eksik bişiy yazmamamışımdır umarım afiyet olsun...

cok tesekurler kardess yumurta katıllmıyormu bu keke? 1tane fln kac derecede pişireyım

ay canım yumurtada var ben kafadan yazdım oyle 3 tanede yumurta koy ısteyken aceleyle yazmıstım kusura bakma

arkadas ta guzel tarıf etmıs cnm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…