• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

lütfen hormon testimi yorumlar mısınız?

meral11

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2010
3
0
36
Muğla
Doktor Bey lütfen testimi birde siz yorumlarsanız çok sevinirim.Doktor östrojen hormonun düşük dedi ve rahim duvarını kalınlaştırmak lazım dedi ne demek istedi acaba ben hiç bişey anlamadım.Çocuk olmama riski varmı ve östrojen hormonunu yükseltmek için bi ilaç verdi bu ilaçlar ne kadar süre kullanım gerektirir acaba 3 ay mı 5 ay mı İşte test sonuçlarım:

LH 9.51 Folüküler Faz 2,4-12.6
Ovulation 14-95,6
Luteal Faz 1,0-11,4
Postmenopoz 7,7-58,5

FSH 7,40 Folüküler Faz 3,5-12,5
ovulation 4,7-21,5
Luteal Faz 1,7-7,7
Postmenopoz 25,8-134,8

Estradiol 32,94 Folüküler Faz 12,5-166
ovulation 85,8-498
Luteal Faz 43,8-211
Postmenopoz 5,0-54,7
1.trimester 215-4300

Progesteron 0,476 Folüküler Faz 0,2-1,5
ovulation 0,8-3,0
Luteal Faz 1,7-27
Postmenopoz 0,1-0,8

Total testesteron 0,176

canım sen bu testi adetinin kaçıncı günü yaptırdın dr değilim ama bildiğim kadarıyla ve sürekli test yaptıran biri olarak adetin 2.veya 3. günü yaptırdıysan e2 yani östrojen bence düşük değil hatta benim 2.günü yaptırdığım test sonucumda e2 21.62 ve doktorum adet gününle orantılı dedi.
offf benimde tte yüksek.

canım sen bu testi adetinin kaçıncı günü yaptırdın dr değilim ama bildiğim kadarıyla ve sürekli test yaptıran biri olarak adetin 2.veya 3. günü yaptırdıysan e2 yani östrojen bence düşük değil hatta benim 2.günü yaptırdığım test sonucumda e2 21.62 ve doktorum adet gününle orantılı dedi.
offf benimde tte yüksek.

4.günü yaptırdım canım bilmiyorum ya doktor düşük dedi :(

Doktor Bey lütfen testimi birde siz yorumlarsanız çok sevinirim.Doktor östrojen hormonun düşük dedi ve rahim duvarını kalınlaştırmak lazım dedi ne demek istedi acaba ben hiç bişey anlamadım.Çocuk olmama riski varmı ve östrojen hormonunu yükseltmek için bi ilaç verdi bu ilaçlar ne kadar süre kullanım gerektirir acaba 3 ay mı 5 ay mı İşte test sonuçlarım:

LH 9.51 Folüküler Faz 2,4-12.6
Ovulation 14-95,6
Luteal Faz 1,0-11,4
Postmenopoz 7,7-58,5

FSH 7,40 Folüküler Faz 3,5-12,5
ovulation 4,7-21,5
Luteal Faz 1,7-7,7
Postmenopoz 25,8-134,8

Estradiol 32,94 Folüküler Faz 12,5-166
ovulation 85,8-498
Luteal Faz 43,8-211
Postmenopoz 5,0-54,7
1.trimester 215-4300

Progesteron 0,476 Folüküler Faz 0,2-1,5
ovulation 0,8-3,0
Luteal Faz 1,7-27
Postmenopoz 0,1-0,8

Total testesteron 0,176

merhabalar eger yukardaki testler adet doneminde veya baslangicinda yapildiysa normal sinirlar icinde doktorunuzun neden boyle birseyden bahsettigini bu sonuclara dayanarak anlamak olasilik disi vucuttaki ostrojen yumurtlamaya basladiginiz zaman yukselir eger buna ragmen rahimde belirli bir kalinlasma olmaz ise o zaman destek olarak extra ostrojen verilebilir gecmis olsun sevgiler

merhabalar eger yukardaki testler adet doneminde veya baslangicinda yapildiysa normal sinirlar icinde doktorunuzun neden boyle birseyden bahsettigini bu sonuclara dayanarak anlamak olasilik disi vucuttaki ostrojen yumurtlamaya basladiginiz zaman yukselir eger buna ragmen rahimde belirli bir kalinlasma olmaz ise o zaman destek olarak extra ostrojen verilebilir gecmis olsun sevgiler

ben adet düzensizliğim sebebiyle doktora gitmiştim.bana Climen diye bi ilaç verdi lütfen bu ilacın zararlı olup olmayacağını söyler misiniz? Bu ilacı ben kullanayım mı yoksa ne önerirsiniz? yumurtlamaya başladığınız dönemle hamile kalacağım dönemleri mi kastettiniz ..bu hormon testi adetimin 4.günü yapıldı.peki yumurtlamaya başladğım dönemde gidip tekrar test mi yaptıracağım ben bunu nasıl anlayacağım teşekkürler

ben adet düzensizliğim sebebiyle doktora gitmiştim.bana Climen diye bi ilaç verdi lütfen bu ilacın zararlı olup olmayacağını söyler misiniz? Bu ilacı ben kullanayım mı yoksa ne önerirsiniz? yumurtlamaya başladığınız dönemle hamile kalacağım dönemleri mi kastettiniz ..bu hormon testi adetimin 4.günü yapıldı.peki yumurtlamaya başladğım dönemde gidip tekrar test mi yaptıracağım ben bunu nasıl anlayacağım teşekkürler

merhabalar yumurtlamaya baslamak demek yumurtladiginiz gun demek degil bu surec yaklasik 8-10 gunluk bir surec yasa ve kisiye gorede degiskenlik gosterir
sizde bu surecin nasil isledigini gorebilmeniz icin doktor kontrolu gerekiyor climeni belirli bir sure kullanabilirsiniz adetlerinizi duzenlenmesinde faydali olabilir sizde adet duzensizligine yol acan sebebin ne oldugu belli degil bu da buradan tahmin edilebilecek birsey degil doktorunuz sizi gordugu ve muayene ettigi icin bu konuda daha avantajli sozun kisasi bana bir teshis lazim ki size daha net yorum yapabileyim kolay gelsin sevgiler

Back
X