Lütfen hukuktan anlayanlar TL yardım etsin lütfen

• Konu Sahibi Konu Sahibi antis
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

antis

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2023
52
57
3
32
Merhaba kızlar canım çok sıkkın. sizlerden akıl almak istiyorum yaklaşık 20 gün önce çok büyük hevesle kendi işimi kurmak istediğim için market devir aldım. 77.000 hava parası ödedim. şu an öğreniyorum ki benim aldığım dükkan mütahitle anlaşılıp yıkılacakmış.Boyle bir söylenti var.bana burayı veren emlakçı kesinlikle 10 yıl kimse dokunmaz dedi.eger olursa ben buraya 150.000tl masraf ettim.aramizda sözleşme yok ama devir işlemi yaptık. Benim haklarım nelerdir.suan bile çok kötüyüm psikojikmen

77 bin TL az para gelebilir ama benim için önemli
Hayır az değil ama hava parası için çok az yeni kuzenim devraldı içindeki kalan ürünlerle bir milyonlira ödedi ondan şaşırdım.Ama dükkanın yıkılma kararı varsa e devletten görünüyorum yada size bı ödeme yapilmayacakmj bunu eski sahibiyle bı gorusseniz z

Bilmiyorum

Belli ki 77.000 TL'ye boşuna vermemiş.
Kelepir ev gibi, şahıs elinden çıkarmaya bakmış sanırım.
Devir aldığınız kişiyle konuştunuz mu?

Sözleşmeniz var mı? Yoksa yazışmalarınızla birlikte suç duyurusunda bulunun.

Sadece müteahhitin kararıyla hiç bir dükkan yıkılmaz.

Sözleşmeniz var mı? Yoksa yazışmalarınızla birlikte suç duyurusunda bulunun.

Sadece müteahhitin kararıyla hiç bir dükkan yıkılmaz.burb
Apartman anlaştı deniliyor komple yıkılıp yapılacak

Hava parasını eski kiracıya, sadece orada bir market vardı ve zamanında o yere ayak alışkanlığı ile insanlar geliyordu diye öylesine veriyorsunuz. Resmî bir yanı yok. Hava parasını alabileceğinizi sanmam. Ancak kiraya veren ve emlakçı sizi kandırmış. Dükkan içine yaptığınız masrafı faturalandırın hemen. Onu alırsınız.

Çok sanmıyorum. Neye dayanarak masrafı alacak ki? Binanın yıkılmayacağını yazılı olarak taahhüt etmedilerse bir şey çıkmaz bence.

Ürün fiyatları başka. Hava parası şey demek ben musterileri sana veriyorum musteri kazandırdık önceden şimdi sana gelecekler parası. Yani boş dükkana da alıyorlar. İşlek yer mi ona göre değişiyor. Mesela işlek yerde küçük market diyor ki ben günde 300 musteri görüyorum daha çok hava parası ister. Daha kenar yerde daha büyük market 100 musteri geliyordur o daha düşük hava parası ister. Ama içindeki malzeme büyük marketin daha çoktur marketin ürünlerine daha cok öder. Annem devretmişti ordan biliyorum. Çok az ürün vardı ürüne 10 lira aldıysa hava parası 12 lira almisti

Hava parasının bir dayanağı yok diye biliyorum şu an benzer şeyler etrafımda yaşanıyor bir ispatı yokki. O sadece ayağı alışmış müşteri için ztn az almış adam kurtulmaya bakmış gibi
Belediyeden bilgi aldınız mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…