Benim çok ciddi bir sıkıntım var.Aslında benim değil.Bizim.Fakat nedense yıllardır böyle gidip duruyor.Kimse elini atmıyor bu konuya.Ezilmeye alışmışız sanırım...Neyse uzatmadan sıkıntıyı dile getirmek istiyorum.İlk çağlarda durum çok farklıydı.Bilmiyorum ne kadar biliyorsunuz arkadaşlar.O zamanlarda,kadın mağarada kalırdı.Kadının birden çok eşi olurdu.Biri mağarayı temizler düzenler,diğeri mağaranın güvenliğini sağlar,diğeri çocuğa bakar,bir diğeri de avcılık yapardı..İnanması güç dimi=) Fakat gerçek buydu.Ama sonradan ne olduysa her şey tepetaklak oldu tam tersi durumlar ortaya çıktı.Bunun psikolojik ve sosyolojik nedenlerden kaynaklandığı çok belli.Neden?Bu değişimin sebebi ne?Baktığımızda nerede olursa olsun kadınlar hep 2.sınıf vatandaş.ABD ve Avrupa ülkelerinde bu durum yine idare eder boyutta.Ama bir siyasi fotoğrafa baktığımızda başkanlar başbakanlar vs hep erkek egemenliğinde kurulmuş topluluklar.Neden?Ya da baktığımızda kadınların kendini gerçekleştirebileceği bir sürü yön var.Makyaj yapmak saç yaptırmak etek giymek elbise giymek vs vs.Ama erkeklerin nesi var?Pantolon saçını belki biraz yapar ayakkabı spor ya da klasik.Bu...
Ya da izlediğimiz her dizide filmde hep kadınların cinsel yönü vurgulanır.Kadın cazibesi...Sorduğumuzda ilgi çekmek, reyting almak için der çoğu insan.Neden?Bir örnek vermek istiyorum.Çoğunuz bilirsiniz."Spartacus"adlı dizi var.Dizide ilk başlarda kadınların cazibesi çok görülüyordu fakat sonradan bu erkek cazibesine dönüştü.Kaslı erkekler seksi eski çağ kıyafetleri derken kadınların ilgi odağı oldu bu dizi.Ama baktığımızda 100 tane dizi varsa 1i maksimum 2si erkeklerin cazibesine yöneliktir.
Günlük hayatta kadınlar hep cinsel obje olarak görülüyor ve ben bunu her izlediğim şeyde her adım attığım yerde hissetmek istemiyorum.Ama çevremde böyle düşünen bir ben varım.Herkes halinden memnun.Herkes bu muameleden memnun.Ben bu konuda ne yapılmalı merak ediyorum.İnsanların kafası nası değişir?Ama benim cevabım medyanın topluma yön vermesinden yana.Herkes dizi ya da film izler değil mi?Eğer bu yapımlarda kadınların değil de erkeklerin cazibesi gösterilse ya da 2side eşit olsa ya da gösterilmese..Toplumun fikirleri de değişmeye başlayacaktır bence...
Ya da izlediğimiz her dizide filmde hep kadınların cinsel yönü vurgulanır.Kadın cazibesi...Sorduğumuzda ilgi çekmek, reyting almak için der çoğu insan.Neden?Bir örnek vermek istiyorum.Çoğunuz bilirsiniz."Spartacus"adlı dizi var.Dizide ilk başlarda kadınların cazibesi çok görülüyordu fakat sonradan bu erkek cazibesine dönüştü.Kaslı erkekler seksi eski çağ kıyafetleri derken kadınların ilgi odağı oldu bu dizi.Ama baktığımızda 100 tane dizi varsa 1i maksimum 2si erkeklerin cazibesine yöneliktir.
Günlük hayatta kadınlar hep cinsel obje olarak görülüyor ve ben bunu her izlediğim şeyde her adım attığım yerde hissetmek istemiyorum.Ama çevremde böyle düşünen bir ben varım.Herkes halinden memnun.Herkes bu muameleden memnun.Ben bu konuda ne yapılmalı merak ediyorum.İnsanların kafası nası değişir?Ama benim cevabım medyanın topluma yön vermesinden yana.Herkes dizi ya da film izler değil mi?Eğer bu yapımlarda kadınların değil de erkeklerin cazibesi gösterilse ya da 2side eşit olsa ya da gösterilmese..Toplumun fikirleri de değişmeye başlayacaktır bence...
Son düzenleme: