LÜTFEN ÖNYARGISIZ OKUYUN.Cinsellikle ilgili zihniyet.

Konu sahibi arkadaşım haklı yönlerin var sana katılıyorum ama bir anda damdan düşer gibi böyle bir konu açman tepki çekti sanırım,biraz alakasız olmuş pat diye o yüzden.

Sanırım yanlış anlaşıldım ya da yanlış anlattım.Ben cinsel ilişkiye girmedim.Bu yaşta yapacağım bir şey değil bu sevgilimle tek yakınlaşmam elini tutmak sarılmak ve öpmek bahsettiğim bazı şeyler çok daha ileri ki yaşlar içindi.Bunlardan herhangi bir vicdan azabı duymadım.Ama haklısınız forumdaki çoğu kişi benden büyük daha fazla tecrübeliler ben sadece farklı bir bakış açısı sunmak istedim.

Bence sen başkalarının fikirlerine muhalefet olmak için açmışsın bu konuyu. ÖNYARGIYLA YAKLAŞMAYIN demişsin yaa, senin insanların vereceği cevaplara bu lafı söylemen bile peşinen seni önyargılı yapmaz mı? ayrıca AKIL ALMAK İSTEYEN O GENÇLER kendileri geliyor böyle böyle oldu fikir verin bana diyor. yoksa biz tutup kolundaann klavyeyi eline veripp hııı filan filan sen gel aç böyle bi konu bizde sana akıl verelim demiyoruz. mesela sana kimse bişey demediği halde okuyup milletin GÖRÜŞÜNE MUHALEFET OLMAK için böyle nerdeyse hergün karşımıza çıkan bi konunun kendince açıklamasını yapmışsın. Üstelik önyargısız olmamızı istemişsin. 17 yaş için fazla iddialı yaklaşımlar bunlar. 17 yaşındayken ben il derecemi devam ettireme yollarını düşünüyordum. Diploma notum 5.0 olsun diye uğraşıyordum. Sevgilimle öpüşüp koklaşıp zevkin dibine vurup sonra da gelip KADINLAR KULÜBÜNDE konu açayım da ÖNYARGISIZ OKUSUNLAR bakalım neler olacak diye aklımın ucundan bile geçmedi. Benden kaç yaş büyük insanlara yaşadıklarımla hayat dersi verir gibi yazışmalar yapmadım o yaşta.

Son düzenleme:
Karşınızda , eğer doğru ise 17 yaşında küçük bir kız var.
Duyguları tertemiz, masum ve yepyeni.
Bazı , o çok büyük geçinen "senden mi akıl alıcaz" tarzı eli belinde kurulan cümleleri sarfeden saygı değer "büyük,olgun ablalar", bu atarınızı hayatınızdaki sevgilinize,kocanıza ve ya herhangi birine yapın ki , başarı kazanın.
Birkaç cümle okudum da, bu ne şiddet ,celal ?
Kız 17 yaşında diye ölsün mü ? Duyguları, düşünceleri yok mu ?
"Ben 17 yaşındayken şöyleydim böyleydim vs vs" gibi yaklaşımlar ne kadar mantık dışı.
Sen öyleydin diye kimse öyle olmak zorunda değil. Türlü türlü insan var. Sanki herkes klondan ötürü.
Ve kız bir çok şeyde doğruyu da söylüyor hani aslında.
Sadece kulak verilse biraz. Dertleşmek istemiş olabilir.
Kafasınddaki fikirleri oturtamamış olabilir.
Az biraz merhamet, sevecenlik, şevkat ....

Öncelikle merhaba,ben foruma daha dün üye oldum ama uzun zamandır takip ediyorum.17 yaşındayım ve 1 aylık bir ilişkim var bundan öncede ilişkilerim oldu ama hiçbiri ciddi değildi.Her türlü eğitimini iyi almış puanı çok yüksek bir okula yerleşmiş bir gencim.Bu üyeliği açmamın nedeni de forumdaki şu zihniyetin beni çok rahatsız etmesi(Lütfen daha yaşın kaç sen ne anlarsın tarzı yorumlar yapmayın):
Forumda buraya dertlerini ilişkilerini anlatan bazı gençlere şöyle bir yaklaşım var seven dokunmaya kıyamaz! bu bana göre kesinlikle yanlış bir yaklaşım.Seven dokunmak ister,öpmek sarılmak ister.Yapmayın ama masum öpücükler masum dokunuşlarla elden gitmiyor ki namus.Ha dini inancınız karşıdır anlarım.Ama öyle bir şey de yoksa bana direk saçma geliyor arkadaşım.Başka bir yorum türü de O seni kullanıyor!! Hayır ablalarım sandığınızın aksine bizim yaşımızdaki genç erkeklerin hepsi çükünün peşinde değil ve aşık olabiliyorlar.Aynı zaman da öpüşmekten,dokunmaktan zevk alan tek tarafta erkek tarafı değil.Onlar ne kadar zevk alıyorsa biz de alıyoruz.Örnek vermek gerekirse ben sevgilimi çok seviyorum onun yanımda olması bana sarılması bana yetmiyor ben onu öpmek istiyorum.Eminim yaş fark etmeden tüm kadınlar sevdiği adam için aynılarını hissediyordur.Ha ben demiyorum insanların ortasında yiyişin,elleşin diye.Özel anlarda baş başayken böyle şeylerin zevkini çıkarmakta bir sorun görmüyorum o kadar.
Başka bir zihniyette şu "Sen o halinle koca bulamazsın."Bakire olmak bu kadar önemli mi gerçekten?İnsan sevişince ne oluyor değeri mi azalıyor?Bu sadece adama değil kadınlara da çok zevk veren cinsel bir birleşme evlenmeden önünüze gelenle yapın demiyorum,ama doğru zaman ve doğru yerde doğru kişiyleysen o adam sana aşıksa sen de ona aşıksan yapmakta hiçbir sakınca görmüyorum.Sonra belki ayrılırsınız sevginiz aşkınız biter farklı kişilerle evlenirsiniz ama o hep güzel bir anı olarak kalır.İlla da evleniceğiniz adamla yapmak zorunda mısınız?Zaten benim evleneceğim adam bakire olsun zihniyetindeyse benim onla işim olmaz.
Biraz uzattım sanırım özür dilerim,okuduğunuz için teşekkürler.Ahlakımıza dinimize aykırı diye yorumlar yapmazsanız sevinirim.Ya da benim olgunluğumu,yaşımı,dinimi edebimi adabımı sorgulayan.Bunlar benim düşüncelerim ve paylaşmak istedim.

hay yaşa,
yaşla falan ilgisi yok ,insanlar evlenebilir ama şu kırmızıyla çizdiklerimi kadınların hepsi yaşamıyor, o yüzden cinsel birlikteliği kullanılmak zannediyor.Yani kocaları onlara ev vermiş ,gelecek garantisi vermiş o yüzden kendilerini kullanabilirler ne de olsa karşılığını aldıkları için kullanılmış olmadıklarını düşünüyorlar.Çok eminim ki birçoğu orgazm ne demek onu bile bilmiyorlardır.Onlara göre cinsel ilişkiyi kadının istemesi bile imkansız bişeydir.

Konu cidden ilgimi çekti. Yaşın henüz 17 lise 3 yada sonsundur muhtemelen. yerleştiğin öğretim kurumu öncelikle daha ortaöğretim. hayat senin için henüz başlamamış tatlım sana bunu söyleyeyim.
Cinselliği yaşama konusuna gelince, aslında bu biraz çevrene bağlı bir olay. daha önce alt kesimler muhafazakar, zenginlerse geniş insanlardı. eğer fakir bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldiysen bunları söylediğin an kendini mezarında hayal edebilirdin. he siyasi düzenle değiştik mi evet değiştik?
Sen burda bizimle bu konuyu sorgulamadan önce kendi içinde bir arayışa girmelisin bence öncelikle. mesela ailen bu görüşlerini biliyormu? ne derler?
Yada yaşa yaşayabildiğin kadar sen, zaten bekaretini sorgulayan bir adamla işin olmazmış yani senin açından sıkıntı yok yalnız yarın öbür gün kızlık zarı diktirmek için doktor arayan kısma sende katılma hayatım olur mu. unutma yaş geçtikçe insan gerçekten değişiyor senin yasını geçeli çok olmadı ama o kadar farklı düşünüyorum ki şimdi o günlerden
Sevgilin seviyorsundur hormonal olarak bunları onunla istemen de çok doğal ama yarın adını bilmem neye çıkaracak o kadar çok insan giriyor ki hayatımıza, biz onlara güvenmişken hemde..
Bi arkadaşım vardı liseden biraz değişik bir arkadaştı dışardan bakılınca hani geniş mi derler ne derler. bi gün ağzından öyle bi söz çıktı ki 4-5 yıl oldu hala unutamam bir kadının en güzel çeyizi öpülmemiş dudaklarıdır.
yaşamak ya da yaşamamak senin elinde ama ''özel anların'' öznel acıların olmasın güzelim. bir hareketi yaparken iki kere düşünmek gerek bu yaşlarda derim ben

Bazi yorumlari okudum ve gercekten yazik dedim.. herkezin görüsüne saygim var ama biraz da mantikli yasayin artik ya..
kendini bile yapmaz, dinimizcede bu böyledir, bence evlenmeden hic birsey yasanmamali
yoksa af edersiniz hayat kadinlarindan ne fark kaliyor, 'imam nikahla' veya sevgiliyken birseyler yasayip ayrilinca olan kiza oluyor
erkege hic bisey olmuyo, vicdanin nasil rahat edecek? kullanilmis oluyosun, ben acikcasi kendimi igrenc kirli hisederdim ve yarin öbür gün evlendigimde midem kaldirmazdi
kendimi kocama ait hisetmezdim
herseyin bir ilki olmali dogru insanla.., ve SEVEN ERKEK ASLA DOKUNMAYA KIYAMAZ SEN YALVARSANDA YAPMAZ! Erkege hicbisey olmuyo HIC

Ben almanyada yasiyorum esimle ( daha dügünümüz olmadi) cok kücük yasta tanistim, 5 senedir beraberiz, birkez olsun böyle bir konu gecmedi aramizda,
gecse aninda biterdi, dogru sarildik el ele gezdik yanaktan öptük ama bukadar.
Avrupada yasiyoruz ama asla dinimizce dogrulari ezip gecmedik, bu tabiki aileden yetisdirme tarzindan ve elbette kisiye baglidir.

Genc kizlarimiz artik biraz bilicine varin, ne bu acele ne bu istek, elbette ihtiyac ama herseyin YERI VE ZAMANI VARDIR!

Hersey dogru zamanda dogru insanla güzel özel.

Son düzenleme:
ben dini veya ahlaki birşey söylemeyeceğim haddim de değil kimseye akıl vermek.arkadaşımız yaşımla ilgilide söylemeyi demiş malum 17 yaşında artık bizden daha iyi biliyordur şimdi hayatı.tek birşey yasalarımıza göre şuan yaşayabileceği herhangi birşeyden dolayı ailesi şikayetçi olursa eğer erkek arkadaşı hapise girer.ben şuyum ben buyum böyle düşünüyorumla olmuyor yani

Back
X