Yumurta oluşması, çatlatma vs. tüm bu işlemlerde kullanılan ilaçlar hormon ilaçları. Çatlatma iğnesi dediğiniz şey zaten beta hcg içeriyor. Yani gebelikte salgılanan hormon. Bu hormonlar da karın / kasık bölgenizde bu tarz adet olacakmış gibi hisler yaşamanıza neden olabiliyor. Şöyle ki eğer siz hamile kalmışsanız bile bu kadar erken bir belirti vermesinin imkanı yok. O göğüslerdeki hassasiyet, akıntı vs. bunlar daha ileri dönemde olan (hatta bazılarında çok daha ileri zamanlarda olan) şeyler. Gebelik testi için mutlaka ama mutlaka sabredin ve normal adet olmanız gereken tarihi bekleyin. O gün olmazsanız ertesi gün yaptırın. Çünkü bu testi idrarda erken yapmak ve negatifi görmek kadar iğrenç bir duygu yok. Adetten bir hafta önce yaparsınız negatif çıkar. Dayanamaz 3 gün sonra yine denersiniz belki bir umuttur diye yine negatif çıkar. Yaşadığınız stresten hala adet olmamışsınızdır tutar olmadım diye adet günü yine test yaparsınız yine negatif çıkar vs.vs. 1 kez üzülecekken defalarca üzülürsünüz. Kanda yaptırmak ise daha da bir muamma. Çünkü çatlatma iğnesi yaptırmış birisi olarak erken dönemde kanda beta hcg baktırırsanız sonuç 5'ten yüksek çıkar, yani hamilesiniz gibi. Ancak aslında o size vurulan çatlatma iğnesindeki beta hcg'yi ölçmüştür ve bir anda tüm hayaliniz suya düşer. Nitekim sonraki kan tahlillerinde görürsünüz ki değer yavaş yavaş düşmeye başlamış. Tüm bunları kendim yaşadığım için biliyorum. Lütfen kendinize değer verin ve o güne kadar bekleyin. Adet olmazsanız test yapın ve negatif çıksa da üzülmeyin. Allah o bebeği ne zaman vereceğini gerçekten çok iyi biliyor. Yeter ki "bir gün olacak!" düşüncesini aklınızdan hiç çıkartmayın yeter. Dilerim Allah'tan hayırlısıyla bir çocuğunuz olur.