Bebek Beslenmesi lütfen yardım. bebeğim ek gıdayı reddediyor

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

sabretmeli

Üye
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2014
45
32
23
36
Bebeğim 6 aylık yoğurtla başlıyım dedim ek gıdaya ama yemedi. Ondan beridir kaşığı görünce ağzını sımsıkı kapatıyor. Su bile veriyorum geri çıkarıyor ne yapmalıyım çaresiz kaldım lütfen bi fikir verin

bebeğin emiyor mu yoksa mama mı yiyor. bu aşamada bebeği zorlama biliyorum zor ama biraz sabır mesela meyve püresi suyu falan dene. çorbalara başladın mı?

Bebeğim 6 aylık yoğurtla başlıyım dedim ek gıdaya ama yemedi. Ondan beridir kaşığı görünce ağzını sımsıkı kapatıyor. Su bile veriyorum geri çıkarıyor ne yapmalıyım çaresiz kaldım lütfen bi fikir verin

Biz de yeni başlıyoruz sayılır. hiç dert etmeyin çok normal. Yopurt yerine başka bir şey verin. Tercihinize göre sebze ya da meyve püresi gibi. Aradan zaman geçince yoğurdu tekrar denersiniz.

Biz de yeni başlıyoruz sayılır. hiç dert etmeyin çok normal. Yopurt yerine başka bir şey verin. Tercihinize göre sebze ya da meyve püresi gibi. Aradan zaman geçince yoğurdu tekrar denersiniz.

Yada yopurdu anne sütüyle ya da mamayla karıştırıp tekrar verin.

Ek gıdaya başlarken sebze püreleri ile başlanması gerektiğini öneriyor doktorlar. Havuç püresi ile başlayabilirsiniz bence tadı seviyor bebekler. Ya da kaşık mamalarından sütlü pirinçliyi deneyebilirsiniz. Ilk olarak yediği kadar verin istemediği anda vermeyin, zorlamak ters tepebiliyor.

Benimde oğlum 10 aylık ve çorba dışinda birsey yemiyor. Hatta onu bile zor yiyor. Zorlamam gerektigini biliyorum ama damak tadı tam da bu aylarda gelistigi icin herseyden tatsın istiyorum. Böyle bi durumla karsilaşan varsa banada yardımcı olurmusunuz :KK43:

Benim bebeğim de 6 aylik. O da ek gıda konusunda biraz sıkıntılı. önceleri üzülüyorum. Damak tadının gelişmesinin zaman alacağını söylüyorlar. Ben de çok zorlamak istemiyorum. Yediği kadar verip kısa bir süre sonra emziriyorum vveya mama veriyorum.

Back
X