• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

lutfen yardim edin cildirmak uzereyim

moonquin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2010
251
7
46
41
Manisa
Oglum 3.5yasinda kizlar ve 2aylik bi kizim var. Babannemiz 20gun kadar dogum aontasi kaldi ve eve gitti
Ben huysuz surekli aglayan nir bebek ve ilgi alaka istwyen oyun seven fakat hic arkadasi olmayan hi cocukla basbasa kaldim. Ve oglum ilk zamanlar kiskannclik pek gostermemesine ragmen babannemz gidince kiskanclik gostermeue basladi. Her gecen gun artti. Bense bi yandan aglayan bi bebekle ve diger yandan bi cocukla ugraaamadim. Cok strese girdim ve oglumun her yaptigi yanlis harekwte kizdim. Ben kizdikca o hircinlasti. O hircinlastikca bana ve kardesine zarar vermeye basladi bense daha cok kizip birazda poposuna falan vurdum. Suan cocugum kiskancliktan ve ona bagirmalarimdan iyice hircinlasti artik taniyamiyorum. Napacagimi sasirdim. Sabirla kizmamak istiyorum ama beni reseen zorluuor. Hic yapmadigi seyleri yapior. DedemiIn babannemizin yanina geldik acaba burda o hareketleri unuturmu diye henuz 5gun oldu bi degisiklik yok. Napmaliyim. Uzuntudensutum cekildi

Son düzenleme:
Bu arada bnm asil derdim hircinligi. Kardesini kiskanmasi normal ama bunu hircinliga vurmasi beni mahvediyor. Mesela istedigi sey aninda olmazsa bize vurmaya basliyor. Onceden hadi oglum sunu getir dedigimde herzaman olmasada cogunlukla tmm anne der ve yapardi simdi herseue itiraz ediyor hayir diyor. Elindeki herseyi saga sola firlatiyor. Yapmadigi pekcok seyi yapiyor. Mesela tuvaletin deligine kalem sokmus, salonda yere sut dokup oyuncak sincabina guya sut iciriyor, pekmezin icine deterjan dokmus....vs. hic yapmadgi seyler. Oysa onun yaninda bebegi sevmiyom, hatta onada kizio gb yapip genemi kustun gb hafif sert konusuyrm arasa. Hani sunu dusunmesin annem bana kiziyr kardesime kizmiyor... elimden geldigi kadar onunlada oyun oynamata xalisiom nafile... soz dinlememesi bana ve baska buyuklere vurmaya calismasi ve sacma islerle ugrasmasi beni kahrediyr. Lutden icimi ferahlatacsk seyler soyleyin cok bunaldm. Ustune dedemz babannemizde bu cocuga nolmus boyle cok degisms laf soz dinlemiyr vs diyince iyice sinirlenp karalar bagliom sanki ben bilmiom....

sen böyle yaramazlık yaparsan seni kimse sevmez ama akıllı olurlar uslu olursan herkes seni sever hem sen böyle yaparsan bende giderim sende beni bi daha göremezsin gibi söyleseniz bizimde vardı böyle bi kuzen annesi böyle söyleyince tamam anne gitme diyodu ne dese yapıyodu :)

yaa benim de iki yaşında bir kızım var,tek oyun arkadaşı benim ve bebek bekliyorum şu an,okuyunca gözüm korktu birden ki bizimki hal-i hazırda bile hırçınlaşıyor arada istediği olmayınca,yandık desene...kardeşine bakım yaparken ondan destek alsan,beraber geçirdiğiniz vakitlere onu da dahil etsen,kardeşiyle bir bağ kurar ve kıskançlığı ve hırçınlığı azalır belki (inşallah)

yaa benim de iki yaşında bir kızım var,tek oyun arkadaşı benim ve bebek bekliyorum şu an,okuyunca gözüm korktu birden ki bizimki hal-i hazırda bile hırçınlaşıyor arada istediği olmayınca,yandık desene...kardeşine bakım yaparken ondan destek alsan,beraber geçirdiğiniz vakitlere onu da dahil etsen,kardeşiyle bir bağ kurar ve kıskançlığı ve hırçınlığı azalır belki (inşallah)

Onuda yaptim ilk zamandan beri. Altini temiLeyecegimde hadi oglum bez getir krem getir gb...ama her gecen gun hircinlik artti. Kardesini severken herkes aman dur simdi zarar verirsn gb seyler soylerken ya birakin sevsin arasinda bir bag olsun dedim. Nice ince ayrintilara dikkat ettim. Sabir haric. Hircinlastikca hep kizdim. Tek hatam bu. Haricinde onu kiskandirack seyler yapmadgmi saniorum.

O giderim veya kimse seni sevmez kisminida denedim kardesim ise yaramio:((((

Baska fikri olan???

peki karşına alıp,duygusal ve yumuşak bir tonda,onu çok sevdiğini,eskiden ne kadar güzel günler geçirdiğinizi,o günlere tekrar döneceğinizi ama zamana ihtiyacın olduğunu anlatsan,bu konuda onun yardımına ihtiyacın olduğunu söylesen,onu kırdığın için özür filan dilesen,sana olan sevgisi hırçınlığını bastırır belki,kıyamaz sana.Gerçekten çok zor bir durum Allah yardımcımız olsun.

arkadaşım bence hırçınlığını onunla sağlıklı iletişim kurarak yenebilirsin.denemekte fayda var.ilk olarak onun boyuna in konuşurken.yani ona tepeden bakma.ya sen eğil,veya kanepeye oturun iki büyük insan gibi.onunla küçük bir çocuk gibi değilde büyük bir insan gibi dertleş sohbet et.derdini nefretini kızgınlığını anlatsın.o anlatırken sakın bölme.aaa ne kadar ayıp olurmu öyle şey falan deme.anlatsın döksün içini.kısaca dertleşmeye çalış dene bir bakalım.internetten etkin iletişim sağlıklı iletişim gibi konular oku,uygulamaya çalış bakalım.inşallah faydası olur.allah yardımcın olsun.

Konusurken yere diz cokuyorum zaten.Oglum ben seni cok seviyorum sana kizmak istemiyorum lutfen beni uzme diyorum. Ozurde diledim kac kez hggbhfh
Udy?!:?!',,,,

Konusurken yere diz cokuyorum zaten.Oglum ben seni cok seviyorum sana kizmak istemiyorum lutfen beni uzme diyorum. Ozurde diledim kac kez. Duzelmez ve kotu ahlakli olue diye cok koekuyorum. Gerci ozunde hic boyle bi cocuk eegil bende iyi egitmeye ozen gosterdim. Kimseye vurmaz oyuncqklarini paylasir kimsenin elinsen oyuncak almaz paylasan dost canlisi bi cocuktu. Ama simdi oglumu taniyamiyrm ve korkuyorum bu asilik boyle gider diye

sizi çok iyi anlıyorum.ben 2 gün önce ,pedagogla görüştüm aynı sebeplerle.anneler topiğimize yazdım hatta bugün..
oğlum da 3,5 yaşında ,tek çocuk,2 aydır hırçınlık vurma sözdinlememe uyku problemleri yaşıyorduk..çalışan bir anneyim,eve geldikten sonra vaktimiz yemek ye oğlum,vurma kırma dökme yapma etme uyu artık demekle geçiyordu.
pedagog bana sadece şunu söyledi;sevgi ve ilgi ihtiyacını bu şekilde gösteriyor ve hiçbir çocuk annesini üzmek için birşey yapmaz..tavsiyeleri 2 günde etkisini göstermeye başladı inanın:
genel hatlarıyla bana tavsiyeleri:
her akşam anne-oğul ve baba-oğul saati yapıyoruz.30-40 dk arası(zaten kendisi sıkılıyr fazla olunca inanın:)diyorum ki odana girip seninle anne-oğul saati yapıcaz ve senin istediklerini oynıcaz.eşime de diyorum ki,telefonalarıma bakar mısın,kimse bizi rahatsız etmesin,sen de dahil diyorum.. oğlum bayıldı kendisini çok özel hissetti.biz büyükler olarakbil bunlar bize söylense özel hissederiz heralde :):)............siz de bebeğinizi babanneye bırakıp sadec oğlunuzla ilgilenebilrsiniz yarım saat de olsa..çok farkediyor inanın..
h.sonları da tüm vaktimizi ona ayırmamızın yanlış olduğunu söyledi.çocuğun dengesi bozuluyor dedi.başbaşa 1 veya 2 saat yeterlidir dedi.1 gün babasıyla,ertesi gün anneyle başbaşa olsun dedi.ailece de tabii ki zaman geçirin ama birebir de çok önemli dedi..
sinir vurma vs ataklarında sakin olun,sadece sıkı sıkı sarılın dedi.benim de sana ihtiyacım var seni seviyorum gibi cümlelerle sakinleştirin dedi.sakinleştikten sonra konuşun dedi.
ayrıca negatife odaklanmyın sakın dedi.yani yaptığı yanlış davranışları değil de,hep olumlulardan bahsedin dedi..
yemek olayında kendisi kara versin ne kadar yemek koyacağına tabağına ama bitirmesi gerektiğini söyleyin dedi.ve karışmayın dedi.kızmayın sinirlenmeyin dedi..

ayrıca böyle yaparsan giderim annen olmam yaklaşımı çok çok yanlış sakın yapmayın..bu sefer terkedilme korkusu başlar ve başetmesi çok zor olur ilerdeki hayatını etkilersiniz çocuğun..
ayrıca oğlum yarım gün okula gidiyor,devlet anaokuluna verdik,belki bu sene için geç ama belki haftada 1 -2 gün oyun gurubuna gidebilir..
hem enerjisini de boşaltmış olur..

bir de asla kızmayın ceza vermeyin bağırmayın dedi..poposuna da olsa vurmayın ..bunları yapma sebebi sizin ilgi ve sevginizi istemesi sadece..
ben çok oturup ağladım sinirimden ama sabır çok öenmli..
yazdıklarımı uygulayın ,bence siz d efaydasını göreceksiniz..
sevgiler..

Bu ayri bir odada vakit gecirme kismini yapmiodm ayni odada oluoduk. Bide babamiz hic oynamiodu o hep uzak durdu zaten cocuga. Birde boyle deneyeyim

bir de asla kızmayın ceza vermeyin bağırmayın dedi..poposuna da olsa vurmayın ..bunları yapma sebebi sizin ilgi ve sevginizi istemesi sadece..
ben çok oturup ağladım sinirimden ama sabır çok öenmli..
yazdıklarımı uygulayın ,bence siz d efaydasını göreceksiniz..
sevgiler..

Cok tesekkur ederim. Benm aglamaktab sutum bile cekildi biberonla mama verir olmustum... simdi babannedeyz bikac gundr oglumla o oynuyr sutum daha iyi. Ama hala hircin

Birde sevgili quarta sizin cocuk kiskancliktanmi oyke oldu. Evime dondugumde denemeye caliscam amabiraz zor. Bebek durmuyor esim herzaman susturamior. Cogunluklada emzirmk alt eegismek kusunxa ust degsmek zorunda kaliyrm bu yuzden ya hic vaktim kalmiyr yada oynumuz bolunuyor.... ama yonede denicem..

Birde sevgili quarta sizin cocuk kiskancliktanmi oyke oldu. Evime dondugumde denemeye caliscam amabiraz zor. Bebek durmuyor esim herzaman susturamior. Cogunluklada emzirmk alt eegismek kusunxa ust degsmek zorunda kaliyrm bu yuzden ya hic vaktim kalmiyr yada oynumuz bolunuyor.... ama yonede denicem..

yok canım benimki tek çocuk ancak ben çalışıyorum.. sadece her çocuğun ilgi ve sevgi ihtiacyı farklı farklı,benimki biraz fazla istiyor sadece:)
2 çocukla sizin işiniz daha zor mutlaka..ama bebek uyuduğunda oğlunuzla vakit geçirmeye çalışın.sadece oğlunuzu özel hissettireck şeyler onun ihtiyacını karşılayabilir.
afedersiniz de eşiniz de biraz ilgileniversin çocuklarla,tek başınıza yapmadınız ya onları,baba olarak sorumluluk almayı öğrenmeli.yarım saatcik de ilgilenir heralde bebekle.böylece oyunuzu bölünmemiş olur..odasına girerken şöyle diyebilrsiniz;babası bebek uynarısa sen ilgileniver biraz,ben oğlumla oyun oynuyor olacağım ..gibi:)

Back
X