Selamlar pjy1234, benim de leke sorunum vardı.
Hatta şöyle anlatayım: Cildim kendimi bildim bileli karma ve nemsiz. Ergenlikten beri öyle çok bi sivilce sorunum olmadı, regl dönemlerimde tek tük çıkar. 23 yaşımda çalışmaya başladım ve stresle gelen kistik (deri altında topçuk gibi) sivilceler çıkma başladı, sonra da izleri kaldı. Doktora gittim, saçma bir krem verdiği için gözeneklerim kocaman oldu, daha neler neler... Uzun uğraşlar ve başka doktorlar sonrasında düzenimi tutturdum ve lekelerimden kurtuldum.
Tavsiyem naçizane şudur:
1- Kesinlikle GÜNEŞ KREMİ kullanmalısın. Senin cilt tipin için hangisi uygundur bilemem elbette. Fakat sivilce sebebi olan bakteri mikrop her ne ise, sivilceli bölgeyi hassas ve zedelenmeye açık hale getiriyor. Güneş zaten onarılmayı bekleyen bu hassas bölgeyi zararlı ışınlarla minik minik yakıyor. O yüzden cildimizi güneşe karşı korumamız gerek, kışın bile!
Ben La Roche Posay Anthelios Fluid Extreme +50 kullanıyorum yaklaşık 5 senedir, hassas ve karma cilt tipine uygun. Çok memnunum.
2- Mikro soyuculu bir peeling edinmeni öneririm. Yani bu minik minik topçuklar olan peelinglerden olmaz, çünkü bunlar sivilceli cildi daha da tahriş eder ve sivilcedeki bakterisel yapıyı yüzün farklı bölgelerine taşır. (Bunlar bana doktorumun söyledikleri bu arada =) Peeling önermesinin sebebi de şu ki, cildin ölü deriden arınması yeni hücre oluşumunu destekliyor.
Mikro soyuculu peeling önerim şu an yok maalesef. Araştırmalarım devam ediyor. Doktor bana bir karışım hazırlamıştı, ara ara onu yaptırıp kullanıyorum. İstersen özelden paylaşırım, ama yine de bir doktora görünmen en doğrusu.
3- Belki komik gelecek ama cep telefonunu kulaklıkla kullanmanı tavsiye ederim. Cep telefonu bayağı pis bişey sonuçta, kafeye gidiyoruz masaya koyuyoruz orada burada derken mikrop topu oluyor. Nasıl elimizi yüzümüzden uzak tutmamızı öneriyorlarsa, cep telefonumuzu da aynı şekilde ciltten uzak tutmakta fayda var
Onun dışında temizliğine nemlendirmesine dikkat etmek de gerek. Tabi parabensiz, metalsiz, alkolsüz ve renklendiricisiz ürünlerle.... Ayh bu cildimizin eksiği hiç bitmiyor