LÜTFEN YARDIM EDİN

aslililili123

Üye
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2014
61
9
18
27
Ben bu sene sınava hazırlanıyorum. Ama şöyle bi sorun var temel liselere ya da özel okullara geçmedim ve bu saatten sonra da geçemem sanırım çünkü konulara falan başladılar. Neyse adam gibi dershane de kalmadı zaten. özel ders aldığım bi hoca bi grup dersi gibi bi şey açtı. Aslında çok güzel ama o kadar çok zaman kaybettiriyor ki insana ders çalışacak zamanım kalmıyor sanki 2 dershaneye aynı anda gidiyormuşum gibi. Şimdiden böyleyse okul açılınca nolucak diye sürekli ağlıyorum sinir krizlerine giriyorum. Bıraksam hepsinden özel ders alsam da maddi açıdan çok zarar vericek. Ama cidden hiç zamanım kalmıyor. Napıcağımı şaşırdım. Düşünmekten psikolojim bozuldu resmen. Bu gruba mı kalmalıyım yoksa özel ders mi almalıyım bilemiyorum.

Canım sana yazdığın konuda bir yardımım dokunamayacak ne yazık ki ama senin yaşındaki kızların sevgili,flört gibi dertler yerine böyle eğitimini,derslerini dert etmesini,çabalamasını çok taktir ediyorum.İnşallah en güzel okulları kazanırsın:KK66:

Hem ygs icin hem lys icin.yeterince vaktin var bence. Iyi bir plan hazirla once. Hangi konunun ne.zaman bitecegini bilirsen isin kolay. Hangi alani sececeksin bilemiyorum ama diyelim edebiyatsa ygs yi biraz ilerleyince edebiyata da basla bi taraftan. Ocak ayina kadar konularini bitirirsen sana soru ve deneme icin zaman kalir mutlaka. Ozel ders de alsan mutlaka deneme sinavlatina gir cok faydasını goreceksin.kolay gelsin

Bildiğim kadarıyla temel liseler mezun öğrencilerehhaftasını kurs verebilecek siz bi o kurumlara danışın.

Ben bu sene sınava hazırlanıyorum. Ama şöyle bi sorun var temel liselere ya da özel okullara geçmedim ve bu saatten sonra da geçemem sanırım çünkü konulara falan başladılar. Neyse adam gibi dershane de kalmadı zaten. özel ders aldığım bi hoca bi grup dersi gibi bi şey açtı. Aslında çok güzel ama o kadar çok zaman kaybettiriyor ki insana ders çalışacak zamanım kalmıyor sanki 2 dershaneye aynı anda gidiyormuşum gibi. Şimdiden böyleyse okul açılınca nolucak diye sürekli ağlıyorum sinir krizlerine giriyorum. Bıraksam hepsinden özel ders alsam da maddi açıdan çok zarar vericek. Ama cidden hiç zamanım kalmıyor. Napıcağımı şaşırdım. Düşünmekten psikolojim bozuldu resmen. Bu gruba mı kalmalıyım yoksa özel ders mi almalıyım bilemiyorum.
Özel ders alsan bile sınav tekniği için belli bir gurupla çalışman lazım. Yani şu etüt merkezi gibi olan yerlerle.
Eğitim ne kadar kötüleşti ve tamamen maddiyata bağlandı. Dershane okullar son sınıf derslerini bırakıp direk sınav odaklı bir müfredat çıkarmışlar.
Devlet dershaneleri kapattı iyi mi oldu şimdi? Eğitimde eşitlik mi sağladı? Yine ziyadesiyle bir kılıf bulmadılar mı?

Zaten bir kursa gidiyorum. Sorun şu ki okulda 40 saat ders gördükten sonra 25 saat de bu kursta ders göreceğim ve benim kendim çalışmak için zamanım kalmayacak.çünkü akşam 8 de 9 da bitiyor. Kursu bırakıp Özel ders alırsam da ailemi zora aokmuş olucam. Sizce ne yapmalıyım

Zaten bir kursa gidiyorum. Sorun şu ki okulda 40 saat ders gördükten sonra 25 saat de bu kursta ders göreceğim ve benim kendim çalışmak için zamanım kalmayacak.çünkü akşam 8 de 9 da bitiyor. Kursu bırakıp Özel ders alırsam da ailemi zora aokmuş olucam. Sizce ne yapmalıyım
İyi de bu kursta geçirdiğin vakit boş vakit mi? Zaten bişey öğretmiyorlar mı?
Temel lise değilse nasıl bir okul da okuyorsun? Dersane harici hafta sonu da yoğun çalışsan yetmeyecek mi, niye bu kadar panik şimdiden? olmadı 9 da evdeyim diyorsun, bu kadar hırslıysan 1 saat dinlen gece 10-12 yine çalış.

Tamam ama şöyle de bi şey var kursta 4 saat dinliyon aynı şeyi özel derste 1 saatte anlıyorsun. zaten sıkıntım zaman kaybı çok olması
Sen kursu bahane etme bence, elinden gelenin en iyisini yap. Kimse tek başına 6-8 saat verimli çalışamaz. Normal insanın yapacağı max 3 saat kendi kendine konsantre şekilde çalışmaktır. O üç saati bir şekilde yaratabilirsin. Hafta sonu da yoğun çalışıp, bol test çözerek farkı kapatabilirsin.

Başka alternatif ne var ki? Bütün dersleri özel alıp, bana kalan vakti de 5-6 saat çalışıp hiç israf etmeyeceğim diyorsan, sen maddi manevi yettikten sonra kimse yapma demez zaten.

Mesela kursun fiyatı da aşırı uygun değil. Kursa gittikten sonra özel ders almam gerekebilir. Bu da akla yatmıyor. Bıraksalar çalışırım 5 6 saat o konuda sorun yok. Da bilmiyorum yeterli olur mu 3 saat

Tamam ama şöyle de bi şey var kursta 4 saat dinliyon aynı şeyi özel derste 1 saatte anlıyorsun. zaten sıkıntım zaman kaybı çok olması

O zaman özel derse yönel.
Ailenle maddiyat işini konuşsan , zaten 1-2 yıllık bir yük ve eğitime yatırılan para bu bence hoşgörürler.

Stres seviyeni azaltacak seçeneğe yönel.

Maddi sıkıntı varsa kursa devam et bence. Zaman kaybı olmaz. Ayrıca inan uykuya internete ayırdığımız vakti daha verimli kullanmaya çalışsak 24 saatin nasıl genişleyip bereketlendiğini fark edeceğiz. İnternet, whatsapp, fazla uyku gibi zaman öldüren meşgalelerini değerlendirip düzene sok. 8-9'dan sonra 11.30'da yatacak olsan yine fena olmayan bir zaman kalıyor test çözmene.

Ümitsizliğe kapılma, 1 senecik dişini sıkman gerektiğini bil. Ve lütfen çalışmaktan bunalıp neresi tutarsa tutsun mantığını hiç kafana koyma. Bir de aşık filan olmamaya çalış aman diyim :)
Allah yardımcın olsun.

şimdi öncelikle sakin ol çoğu kişi seninle aynı durumda

o üniversiteleri kazanıp okuyup bitiren bizler de öyleydik

sabah 6.30 da kalkıp 07.10 da evden çıkıp otobüs durağına yürüyüp 07.25 otobüsü ile bir saat yol gidip yine 15-20 dakika yürüyüp okula ulaşmak; sabah dokuzdan akşam 1600 ya kadar okulda geçen zaman yine 10-15 dakika yürüyüp durağa gidip otobüs ile 30 dakika mesafedeki dershaneye gidip akşam 20.30 da çıkıp iki otobüs değiştirip akşam 22.00 de evde oldum hafta içi 3 yada 4 gün böyle

hafta sonu da aynı şekilde yine yollarda 3 saat geçirerek Cumartesi Pazar dershane

sabah 5'te kalıp okul sınavına da çalıştım; dershanede etüte de kaldım neyse uzatmayayım hepimiz öyle idik

Üzülme kendini sıkma rakiplerin de seninle aynı durumda

bu arada nereyi kazandın diyebilirsin ilk tercihimi kazandım; %1 lik dilimde alanında da en köklü okullardan biri

stresten uzak dur; bulduğun zamanlarda da ders çalış; yıl başı gecesi TV karşısına oturup bir soru bankası bitirmiştim örneğin

başarılı olacağına inanıyorum; azmin elinden bir şey kurtulmaz

Back
X