lütfen yardım hamilelikte sıkıntı hissi

minikser

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2011
100
0
46
Sakarya
31 haftalık hamileyim boğazım sıkışıyor uyuyamıyorum yorgunluktan perişan oluyorum oturamıyorum.:hamile olupta bunları yaşayan varmıııııııı:43:

Arkadasım 37 haftalık hamıleyım bende,boğazım sıkışıyor derken nefes almakta zorlandığınımı ifade etmek ıstıyorsun eger öyleyse bendede oluyordu yastığını yukselt mutlaka ,bellı bır haftadan sonra nefes almakta zorlanıyorsun gebelıkte

sıkıntılarınız hangi haftada geçti ilaç kullandınızmı paylaşırsanız sevinirim

canım doğuruyorsun rahatlıyorsun yani su haftada gecti diyemiyoruz malesef hafta ilerledikce sikaytelerde coğalıyo yada baska bir yerine egrı geciyo bende nefes alamıyorum cok zorlanıyorum ayaklarımın altı acayip yanıyo uyutmuyor beni ve belim agrıyor idrar yolu enfeksiyonu olmusum kasıklarım agrıyor 4 gündür ve sıcaklar beni mahvediyor klimayı acsam carpacak cam acıp kenarda yatıyorum ama genede sıcak oluyor yani doğurunca rahatlayacam diyorum bende

hamile kalana dek gebeliği prenseslik gibi bir şey sanıyordum:86:her aşamasının ayrı sıkıntıları var ama ben her cefasına şükrediyorum. diyorum ki bunlar bebeğimin büyümesinin işareti.bu sıkıntılar ne kadar artarsa bebeğime kavuşmam o kadar yaklaşıyor. rahim büyüdüğü ve akciğerlerimizin yeri daraldığı için onları tam şişirememekten nefes alamıyor gibi olmamız. kalp bu yüzden fazla mesai yapıyormuş ve bebeğe gereken oksijen sağlanıyormuş.sola yatık pozisyon, bacak arasına ve göbek altına takviye yastık dışında çaremiz yok.

ben de bazen derin nefes alamıyorum yani nefesim yetmiyor..özellikle akşam yemeklerinden sonra oluyor..normalmiş rahim iyice yukarı çıktığından oluyormuş..
uyku sorunum da başladı sık sık uyanıyor hemen uykuya dalamıyorum..

var. benim zaten hipotiroidi sorunum vardı. guatr değil sorunun, sanırım tsh yüksek çıktı. bu da tiroid bezinin çalışmadığını gösterir. boğulma hissini o da verir. levotiron, tefor ya da eutrox verecek doktorun, korkmadan kullan. bebeğe etkisi yok, şöyle düşün o hormon zaten normalde var sende olmadığı için dışarıdan alıyorsun. benim öyle yüksekti ki tsh, hamilelikle bir ilacım arttı durdu.şimdi günde 2.5 hap içiyorum. merak etme plesentaya geçmiyor.

tek farkım ben gebelikten önce de bu sorunu yaşıyordum. sorunumuz benzer. ft4 düştüyse tsh yükselmeye meyleder. tavsiyem endokrinoloji uzmanına gitmeniz,ilaç dozunu o ayarlasın. boğulma, nefes alamama hissiniz azalacak, geriye sadece gebeliğin getirdiği kadarı kalacak o hissin. dediğim gibi içiniz rahat olsun. ben de doktoruma emzirebilecek miyim bu ilaçla demiştim, hiçbir şekilde zararı yok dedi. çünkü zaten normalde herkeste olan hormonu kendimde olmadığı için dışarıdan alıyorum.içiniz rahat olsun, hamilelikte kullanılan birçok şeyden daha masum emin olun.

endokrinoloji, dahiliyenin alt birimidir ve uzman oldukları konu hormonlardır.endokrinolog bir dahiliyecinin bildiği her şeyi bilir ama dahiliyeci endokrinoloğun bildiği kadar şey bilmez.hatta şunu söyleyeyim, kadın doğum doktorumdan çok endokrinoloğumu ziyaret ettim. yumurtalık kistlerimden beni jinekolog değil endokrinolog kurtardı.bulunduğun yerdeki hastaneleri araştır. sabah kan verirken mutlaka 8 saatlik açlıkla(8 saat boyu su dışında bir şey tüketme) ve sabah 8-9 arası ver. en doğru sonuçlar bu şekilde çıkar. geçmiş olsun. haftalarımız da aynı, allah bebeklerimize sağlıkla kavuşmayı nasip etsin.

buğün yine doktordaydık ft 4 düşük ultroson normal çıktı dahiliye ilaca başlamaya gerek yokmuş.benim şikayetler devam.yine boğuluyorum:43:

başlığınız tarafımdan düzenlenmiştir
forum içinde içeriği yansıtmayan yardım acil vs. gibi başlıklar açmak ve
aynı konuyu bi kaç kez açmak yasaktır bilginize

keşke dediğim gibi yapıp endokrinoloji doktoruna görünseydiniz.endokrinologlar hormon uzmanıdır çünkü ve dahiliyecilerden ötesini bilirler.

Back
X