• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lutfen yardim KK :'(

nio

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Mart 2013
2.542
1.631
198
1 hafta once dogum yaptim ve sanirim lohusa depresyonuna girdim.
bebegim hep emmek istiyor ama sut cok geliyor ve kusuyor.
vermeyince agliyor.
yalanci emziye nasil alistirmaliyim.
cok uykusuzum ve kendimi garip yeteriz kimsesiz caresiz hissediyorum.
hep agliyorum bu durum ne zaman gecer.
dogumum Or oldu goguslerim yara oldu ve tuvalet.sorunum var yorgunlukta cabasi.
bebege tek bakiyrm kimsem yok

geldiler ve gittiler herkes tek kaldim

Annen kalsaydı keşke en azından 1 ay falan..
Şimdi ilk doğumun da galiba…
İlk zamanlar zor olur herkes yaşıyor bunları korkma..
Hepsi geçecek..
Sütü sağmaya devam et sen inşallah açılır.

vermeyince agliyor.

Anneizden yardım isteyin bence. O depresyon çok kötü, 40 gün dursun en azından manevi anlamda destek olurdu.Eşiniz de olabilir ama anne gibi olmaz bence

Sütünüzün bir kısmını sağıp buzluğa atabilirsiniz çoksa. Bol bol emzirin,ben emzirirken hep bebeğin boğazına kaçardı fazla olurdu. Annemin gösterdiği gibi,makas şeklinde tutuyordum bazen göğsümü ve işe yaramıştı (en azından nefes alamayacak hallere girmedi) Zamanla düzene girecek merak etmeyino meleği izlemek bile dünyadaki bütün zorluklara değer

öncelikle hayırlı olsun. güle güle büyütün. sanırım biraz erken de doğmuş. yanınızda yardımı olabilecek biri varsa gelmesini öneririm. yoksa da umarım eşiniz yardım ediyordur.
sütünüz aşırı ise fazlasını makineyle sağabilirsiniz. aşırı süt memede agrı yapabilir. hatta ben mastit olmuştum.
doyduktan sonra zevk amaçlı emiyorlar doyduğundan eminseniz vermemeye çalışın. yalancı memeyi de elinizle tutarak vermeye caışın ama bazısı hiç sevmiyor. zaten daha cok küçük onun emmesi yarım saat sürer normal.

vermeyince agliyor.

Öncelikle bebeğiniz ağladığında stres yapmayın,panik olmayın.Bebek bu derdini anlatamıyor,ağlaması normal diye düşünün.Belki gazı vardır ondan ağlıyordur.Yalancı emzik bebek istemedi mi malesef alıştıramıyorsun.Ama sen gene de bütün çeşitleri dene.Kızım 2,5 aylık ben alıştıramadım.Gögüslerin için Lansinoh'un gögüs ucu kremini öneririm.Bol sıvı tüket canım.Erik ve kayısı bol şimdi wc sorunun için az da olsa rahatlatır.Benimde wc sorunum olmuştu tüpte lavmanlar var ondan yapmıştım kendim.Allah yardımcın olsun ne diyim ilk aylar böyle zorlu geçer ama daha sonra bebişinle mutlu günler seni bekliyor.Merak ettim annen yada k.valide uzaktalar mı?

ben tuvalet sorunu için ilaç kullanmak zorunda kalmıştım. bence sorun büyükse bir dra gidin. doğum sonrası birçok kadın aşırı zorlanma sebebiyle hemoroid oluyor.

meme yarası da yasadım onun da kremi (lansinoh vs.) var onlar işe yaramayınca dr tarafından hazırlanmış özel bir krem kullanmıştım. ama asıl önerim memeucu kalkanı kullanmanız ağrıyı o azaltıyor. bir de evde tekmişsiniz memeler açıkta dursun havayla temas etsin o şekilde iyileşmesi de kolaylaşır. meme yarası cok zor. bizimki on gün kan içti resmen ve asıl iyileşmem iki ay sürdü.

vermeyince agliyor.

Allah hayırlı uğurlu etsin canım. Hic korkma bende sadece 10 gun tuttum yanımda annemi
Sonra gönderdim kendim baktım sezeryanli olmama ragmen. Öncelikle tuvalet cogu kişide problem oluyor maalesef bunun icin doktorunun vereceği ilacı kullanmalısın. Emzik icin cok erken maalesef ben3. Ayda ancak alıştırdım. Sütunu sagabilirsen makineyle kasık yardımıyla icirebilirsin bu durumda kusma problemi ve süt birikme problemi ortadan kalkar. Yorgunluk maalesef olacak. Ve lohusayken biraz duygusal boşluk oluyor bende de olmustu bol bol besmele cek iyi geliyor. Ve bil ki zaman cok cabuk geçiyor benim kızım 1 yasına gelmis bile

vermeyince agliyor.

canım seni çok iyi anlıyorum benimde sütüm gelmediği için çok sıkıntı yaşadım ama yanlız kalmanda sıkıntını arttırır yanında kalacak biri olsa çok daha iyi çünkü insan kendini yetersiz ve çaresiz hissediyor bende arkadaşlar gibi önce bir miktar sağıp sonra emzirmeni yada sağdığıı içirmeni tavsiye ederim.

bebegim gununde dogdu.ters oldugu icin sez. oldum.
her tuvalete cikisimda acaip bi agri oluyor.kivraniyorum.3 lt su iciyprum yine tuvalet sorunu devam ediyor.
kv nin zarari yararindan cok annemde 10 gun durdu gitti.tek kaldim.bebegi nasil oyalamaliyim? sut emiyor biraz sonra tekrar araniyor.versem kusuyor cok geliyor midesine vermesem mizir mizir.
bebekle tek kalinca icimi bi korku saliyor cok tuhaf bir huzun uykusuzumda.esim yardim ediyor ama calisiyor.gogus kremi kullaniyorum zaten.
bu karisik duygu ne zaman gecer?

Canim hayirli olsun inşallah sağlıkla büyüt, anneni tekrar çağırsan olmaz mi acaba en azından kirkiniz ciksana kadar, memeler illaki yara olacak mı ya olmadan atlatılmaz mi..

Hiç kimsenin yağmurun bile böyle küçük elleri yoktu. .

her tuvalete cikisimda acaip bi agri oluyor.kivraniyorum.3 lt su iciyprum yine tuvalet sorunu devam ediyor.
kv nin zarari yararindan cok annemde 10 gun durdu gitti.tek kaldim.bebegi nasil oyalamaliyim? sut emiyor biraz sonra tekrar araniyor.versem kusuyor cok geliyor midesine vermesem mizir mizir.
bebekle tek kalinca icimi bi korku saliyor cok tuhaf bir huzun uykusuzumda.esim yardim ediyor ama calisiyor.gogus kremi kullaniyorum zaten.

cnm bebegını saglıkla buyut ınş
tuvalet sorunu 3-4 ay yasadım.bolbol sıvı tuket katı gıdalardan uzak durbırçok anne bunu yasıyor unutma
bebegı ılk gınlerde sıkık emzırmelisinn zaten. 2 saatte bır derler ama bebekler daha sık aranır 1 saat olabılır bu.kusması normal.çoğu bebek kusar.telaş etme.korkma.unutma onun senden daha fazla guvenecegı hıç kımsesı yok.senınde bu dunyada ondan daha fazla sevecegın kımse yok olmayacakda.bugunler gececek bende ılk3 ayı cok zor uykusuz vs vs gecırdım ama şimdi 10 aylık olduk tadımızdan yenmıyor:1:
göğüslerine e vıtamını kapsulu al eczaneden sarı bır kapsul onu del göğüslerıne sur.lensınoh ve garmastan pomad bende ıse yaradı ama bı tanıdıgım e vıtamını kapsuluyle gecırdı ( dr tavsıyesıyle)
bırde mutlaka emzıge alıştır emzık al sıksık ver.

Merhaba,
Öncelikle gecmis olsun.Ben de sezaryan olmustum ve tuvalete cikarken sorun yasiyordum.Keten tohumunu önerdiler bana.Aktardan alip yiyeceksiniz.Aslinda su veya sütün icine koyup biraz yumusadiktan sonra yeniliyor ama ben yumusayinca midem bnulandigindan kuru yiyip ardindan bol su iciyordum.Bana yardimi olmustu.Bu kabizlik bir 15-20 gün devam etti.Eger isterseniz yogurdun icine bir yemek kasigi koyup icebilirsiniz.
Ilk basta emzirme ile ilgili sikintilar oluyor bunlar cok normal.O depresyon hali de gecicek merak etmeyin.Zihninizi baska seylerle mesgul edin ve mümkünse her gün az da olsa hava almak icin disari cikip yürüyün.
Umarim en kisa sürede atlatirsiniz.

doktorunu bilgilendirmedi mi ?:44:
canım yardımcı olacak bir yakının yokmu :26:

aslında dr lar dogumdan sonra hem anneye hemde bebege reçete yazarlar
yani ben dogum yaptıgım zaman bana kabızlık için magnezyum agrı kesici kan ilacı yazmışlardı
ben bol meyve suyu tükettim ekmek yemedim hiç kabız olacam korkusuna:ssz:
bende kendimi çok kötü hissettim sanırım bunu genelde sezeryan olanlar yaşıyorlar
ama belli zaman sonra herşey düzeliyor
elektirikli pompayla bol bol sütü çek
silinkon meme başlıgı kullanabilirsin gögüslerine
acıyı hissetmezsin

vermeyince agliyor.

Merhaba nio,
Seni hatirladim. Allah anali babali buyutsun bebeğini. Oncelikle basina gelenlerin uc asagi bes yukari her annenin basina geldigini soylemek isterim. Belki bunu bilirsen beklentilerini daha az duzeyde tutarsin ve daha az mutsuz olursun.
Bebegin şu an tam olarak nasil emmesi gerektigini bilmiyor. Sen araya emzik yada biberon sokarsan öğrenmekte zorlanir ve yaralarin iyilesmez. En azindan bir ay beklemeni tavsiye ederim.yaralar icin arkadaslarin onerileri guzel onları uygulayabilirsin. Memelerin suan ne kadar süt uretecegini bilmiyor. Cunku bebeğine ne kadar gerekli tahmin edemiyor. Bebegin emdikce artiyor o yüzden. Zamanla ki bu bence 3 ay civarıdir, memelerin bebeginin ihtiyacini ogrenecek ve ona gore süt üretmeye başlayacak.
Suan senin kucagin bebeginin guvenebilecegi tek yer. O yuzden sık sık emmesi normal. Buyudukce etrafa ilgisi arttikca cene kaslari gelistikce karnini hizlica doyuracak ve 3-4 saat emmeden durabilecek hale gelecektir birkac ay icinde.

Wc sorunun icin sormak istedigim bir sey var.agrini tarif edebilir misin ve kanama oluyor mu acaba?

Back
X