Lütfen yardım! Ürün iade ve değişim durumları

35mavi_siyah35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2011
324
62
98
Merhaba arkadaşlar.Tüketici hakları ile ilgili bilgisi olan arkadaşlarım varsa yardımcı olabilirse çok sevineceğim.Dün akşam bi mont aldım kendi bedenime göre olduğunu düşünüyorum.sadece mont alırken bi beden daha büyük alırım ki kışlık kıyafetlr ile anca giyerim diye.Bugün giydim baya severek.Arkadaşlarım biraz bol mu sanki dediler ama çok fark edememiştim bana göre normal.Tam oturan bi montu sevmiyorum.Omuz hizası ve kolların boyu güzel sadece biraz bolluk var.Etiketini falan söktüm bu sabah ve giydim.Acaba bi hafta içinde götürsem değişim yapılabilir mi?Etiketi sökmeme rağmen.

Size göre problem yoksa başkalarının lafiyla değiştirmeyin. Markalara göre değişiyor etiketli ya da etiketsiz değişim ürünü kabul etme durumu.

Hayır doğru demiyorum ama aynı modelin farklı rengi ve aynı bedeni tam otururken bu biraz daha bol sadece o kadar.Evet benim içime sindi hafif bolluk hoşuma da gitti sadece merak ettiğim için sordum tüketici haklarımız var nasıl ne durumda kullanabiliriz o hakları diye

Yasal olarak böyle bir hakkınız yok. Tüketiciye kullanılmış ürünü değişim hakkı ayıplı ürünlerde tanınmıştır, ürün kendisinden beklenen fonksiyonu yerine getiremiyor veya size vaadedilen özellikleri taşımıyorsa ayıptan doğan haklarınızı kullanabilirsiniz fakat sırf bedeni uymadığı için değişim yapabilmeniz -hakkınız olmamakla birlikte- mağazanın inisiyatifindedir. Değil etiketi sökülmüş, giyilmiş ürünü değiştirmek, hiç kullanmadığınız ürünü değiştirmek bile bazı mağazalarda şirket politikası gereği müşteriye tanınmış bir ayrıcalık, bir nezaket gösterisidir aslında.

tamamen mağazaya bağlı ama ayıplı değilse mağazadan alınan ürünü değişimi mümkün değil diye biliyorum. üstelik giymişsiniz bi de.

ürünün bedeni daha sonradan size abes gelebilir bolluğu darlığı sizin düşünceniz önemli.değişim gününü geçirmeden bedeni büyük geldi diye değiştirebilirsiniz sıkıntı olacağını sanmam.yalnız giydiyseniz o konu hakkındaki yorum açık kaldıki değişimlerde ürünün kullanılmış olup olmadığını kontrol ediyorlar, kullanılmış olduğu anlaşılmaması lazım

ürün kullanılmadıysa eğer değişim ve iade yapılabiliyor ve tüketicinin hakkı diye biliorum..ama etiketi sökülmüş ve giyilmişse bence uygun olmaz değişimi..geçenlerde ablam mağazadaykrn bir bayan gelmiş giyinip üstüne yıkadığı pijama takımını değiştirecekmiş..sanırım değiştirmişler de..çok saçma geldi bana bu durum..

ürün kullanılmadıysa eğer değişim ve iade yapılabiliyor ve tüketicinin hakkı diye biliorum..ama etiketi sökülmüş ve giyilmişse bence uygun olmaz değişimi..geçenlerde ablam mağazadaykrn bir bayan gelmiş giyinip üstüne yıkadığı pijama takımını değiştirecekmiş..sanırım değiştirmişler de..çok saçma geldi bana bu durum..
Eger solma sokulme uzerinde ki baskida yipranma falan varsa degistiriliyo.
Kizima adidastan esofman takimi almistik. Ilk alindiginda buyuktu giymedi. 8 ay sonra giydirmeye basladim. Tas catlasa 2 ay giydi en fazla 5 kez yikanmistir. Arkadaki armasi soyulmaya basladi. Kucuk cocuk camasirlari hasas programda yikaniyor birde. Bu da bir kusurdur. 1 sene sonra goturdum ve degerinde hediye ceki verdiler. Tabi once merkeze gonderiyolar kabul edilip edilmedigine dair.

Ama bu bayanin yapmak istedigi tuketici hakkindan cikip isletme hakkini gaspetmeye girer bence.

Şöyle düşünün çok beğenip bir giysi alıyorsunuz, severek kullanacaksınız. Sıfır ürün diye aldığınız şeyi sizden önce bir başkası almış, üç beş gün giymiş beğenmemiş iade etmiş. Bunu öğrenseniz o ürünü yine aynı şekilde severek kullanabilirmisiniz? Başınıza gelmesini istemediğiniz şeyi yapmayın.

Eger solma sokulme uzerinde ki baskida yipranma falan varsa degistiriliyo.
Kizima adidastan esofman takimi almistik. Ilk alindiginda buyuktu giymedi. 8 ay sonra giydirmeye basladim. Tas catlasa 2 ay giydi en fazla 5 kez yikanmistir. Arkadaki armasi soyulmaya basladi. Kucuk cocuk camasirlari hasas programda yikaniyor birde. Bu da bir kusurdur. 1 sene sonra goturdum ve degerinde hediye ceki verdiler. Tabi once merkeze gonderiyolar kabul edilip edilmedigine dair.

Ama bu bayanin yapmak istedigi tuketici hakkindan cikip isletme hakkini gaspetmeye girer bence.
yazın kızıma bilindik ayakkabı mağazalarının birisinden sandalet aldık..inanaırmısınız bir hafta işinde ön tarafı parçalandı ayakkabının..teste yolladılar sonuç hata yokmuş..tüjetici haklarına gidecektim ama uğraşamadım açıkçası..hala sinirliyim..79 tl bir haftada çöpe gitti..

Merhaba arkadaşlar.Tüketici hakları ile ilgili bilgisi olan arkadaşlarım varsa yardımcı olabilirse çok sevineceğim.Dün akşam bi mont aldım kendi bedenime göre olduğunu düşünüyorum.sadece mont alırken bi beden daha büyük alırım ki kışlık kıyafetlr ile anca giyerim diye.Bugün giydim baya severek.Arkadaşlarım biraz bol mu sanki dediler ama çok fark edememiştim bana göre normal.Tam oturan bi montu sevmiyorum.Omuz hizası ve kolların boyu güzel sadece biraz bolluk var.Etiketini falan söktüm bu sabah ve giydim.Acaba bi hafta içinde götürsem değişim yapılabilir mi?Etiketi sökmeme rağmen.

Cnm sırf sana yazmak için giriş yaptım
Etiketi atmadiysan geri tak:) götür bol geldi bir beden küçüğü nü alcam dersin

Sonuçta bir gün giydin mağazada kaç kişi giyiyor deniyor allasen bisicik olmaz

Etiketini koparıp giymişsiniz normalde almamaları lazım çünkü ben yanımda eşim yokken bir mağazanın erkek reyonundan birşey beğenip almışsam mağaza yetkilisine soruyorum, bedeni uymazsa hemen getirsem değiştirir misiniz diye, etiketini sökmezseniz değiştiririm diyorlar, ki değişim yapacaksam kullandılar getirdiler izlenimi yaratmasın diye aynı gün içinde değiştiriyorum.

Tabii siz yine de mağazayı arayıp sorun.

Back
X