Lütfen yardımcı olun çok panik oldum

Gezginnnn

Üye
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2019
147
432
23
35
Merhaba arkadaşlar . Ben işim sebebi ile memlekete 10 saat uzaklıkta oturuyorum. 2 yaşında bir kızım var. Annemler torunlarını çok özlüyor rahatsız olduğu için kendide gelemiyor.
Ama otobüs resmen bende fobi oldu bende panik atakta var artık bikaç güne yola çıkacağız şimdiden nefesim daralıyor kendimi çok kötü hissediyorum. Eşim gelemiyor tek gitmem lazım Sizce ne yapmalıyım. Gece mi yoksa gündüz yolculuğu mu daha iyi olur bu korkumu nasıl yenebilirim. Kaç gündür stresten uyuyamıyorum bile .

gitmeyin desem

yani şu virüslü ortamda 10 saat yolu hem de 2 yaşında çocukla gitmeyin

ha ille de gidecekseniz iki kişilik koltuk alın

kızınızı oyalayacak yeni oyuncak kitap vs alın

gündüz gidin

bir de korkunuzun kaynağı ne yani neden korkuyorsunuz

ben direkt çocuk durmaz diye yorum yaptım ama sizin korkunuzun kaynağı ne

Uçakla gidilmiyor mu ? Uçuşlar açık mı Türkiye’de bilmiyorum 🤷🏻‍♀️ ama böyle bir imkanınız varsa kesinlikle uçak tercih edin.
zaten paniksiniz sizi daha çok panik yaptırmak istemiyorum fakat küçük bir çocukla 10 saat gerçekten çok uzun. Hem sizin için , hem çocuğunuz hem de otobüsteki diğer insanlar için yıpratıcı 🙄
Başka çareniz yoksa , gece yolculuğu daha mantıklı gibi en azından uyur .
Oyuncak ve ilgisini çeken şeyler alın madem yanınıza . Telefon tablet seviyorsa yapacak bişey yok onlar ile oyalanacak.

Bi şekilde geçecek vakit .
Şimdiden düşünüp strese sokmayın kendinizi ☘️
iyi yolculuklar

En iyisi ucakla yolculuk daha kisa surede varmaniz sizin icin mantikli. Ben de ailemden 12 saat uzaktayim otobusle gitmek bi de cocukla dusunmek bile insani gerer. Ucakla gidiyorum cocukla da cok rahat oluyor.

Gece daha sıkıntılı olur gündüz her yer aydınlık ferah daha sakın olursunuz gece sizi basa bilir rahatsizliginizdan dolayi

Annem çok üzülecek kiramiyorum .Gerçekten çok özledi pandemiden dolayı uzun zamandır görmüyor. Tavsiyeniz içinde teşekkür ederim.

Uçakla gidilmiyor mu ? Uçuşlar açık mı Türkiye’de bilmiyorum 🤷🏻‍♀️ ama böyle bir imkanınız varsa kesinlikle uçak tercih edin.
zaten paniksiniz sizi daha çok panik yaptırmak istemiyorum fakat küçük bir çocukla 10 saat gerçekten çok uzun. Hem sizin için , hem çocuğunuz hem de otobüsteki diğer insanlar için yıpratıcı 🙄
Başka çareniz yoksa , gece yolculuğu daha mantıklı gibi en azından uyur .
Oyuncak ve ilgisini çeken şeyler alın madem yanınıza . Telefon tablet seviyorsa yapacak bişey yok onlar ile oyalanacak.

Bi şekilde geçecek vakit .
Şimdiden düşünüp strese sokmayın kendinizi ☘️
iyi yolculuklar

hepsine katıldım da ya gece uyumazsa

ben o riski almak istemem mesela

otobüsteki diğer kişilerden sabah işe gidecek vardır hastası olan vardır

yani sabaha kadar ağlayan bir çocuk uyuyamayan bir çocuk otobüste hiç çekilmiyor

gündüz yine kuşa bak ağaca bak tv ye bak zaman geçer de gece uyumama ihtimali olan bir bebekle yola çıkmak anneyi daha da gerer

Eger benim gibi büyük araç fobisiyse bu sizi cok iyi anlıyorum... Ama ucak tercih etseydiniz keske daha rahat olurdu..

annemler torun ozledı dıye su covıd ortamında kucuk cocugumla yolculuklara dusmem
goruntulu gorusun
aılenızın komsusundan bı akrabadan rıca edın bılmıyorlarsa goruntulu aramayı ogretsın

akıl var mantık var

Uçakla gitme imkanım yok maalesef direk uçuş yok . Bebekten öncede ben uzun yol otobüsünde çok daralirdim bebekte eklenince stres iki katı oldu.

Uçakla gitmeyi neden düşünmüyorsunuz ?
hepsine katıldım da ya gece uyumazsa

ben o riski almak istemem mesela

otobüsteki diğer kişilerden sabah işe gidecek vardır hastası olan vardır

yani sabaha kadar ağlayan bir çocuk uyuyamayan bir çocuk otobüste hiç çekilmiyor

gündüz yine kuşa bak ağaca bak tv ye bak zaman geçer de gece uyumama ihtimali olan bir bebekle yola çıkmak anneyi daha da gerer
O da doğru , ben de çocuk uyur belki diye dedim. Benim kızım mesela uyuyor geceleri tabi her çocuk başka ve biz otobüsle hiç bir yere gitmedik o yüzden hiç bişeyin garantisi yok.
Ama yine de 10 saat gündüz vakti devamlı oyalamaya çalışmak çok yıpratıcı . Ben oyumu yine de geceden yana kullanıyorum .
Nerden bakılsa benim için oluru yok aslında fakat şartları durumları bilemiyoruz tabi.

Annem çok üzülecek kiramiyorum .Gerçekten çok özledi pandemiden dolayı uzun zamandır görmüyor. Tavsiyeniz içinde teşekkür ederim.
cocugunuzun saglıgı hayatda herseyden onemlı olmalı oysa kı.
1 senedır aılemle gorusmuyorum esımde kendı aılesıyle . ustelık aynı sehırde olmamıza ragmen cunku ölmeyı bayılmak sanmıyoruz bız cıddıye alıyoruz kendı saglıgımızı da ınsanların saglıgını da.

Sizi anlıyorum, daralma, kapalı yer korkusu bende de var. Daralma açısından önerim gündüz gidin, aydınlıkken daha rahat olursunuz, gece karanlıkta daha çok sıkılabilirsiniz. Ama 2 yaşında bebekle her şekilde zor 12 saat yolculuk.

valla daralmakta haklısınız. rahatlatacak bir şeyler söylemek isterdim lakin 2 yaşında bebekle 10 saatlik yolculuk hem size, hem bebeğe, hem de yolculara işkence bence. siz tek olsanız hadi takın maskenizi oturun ancak bu virüs ortamında, daha maske bile takamayacak kadar küçük çocuğunuzu tehlikeye atmayın. anneniz çok özlediyse o gelsin ya da görüntülü konuşun. ya da gitmeniz elzemse eşiniz özel araçla bıraksın ayarlasın bir şekilde ama bence gitmeyin otobüsle filan.

annemler torun ozledı dıye su covıd ortamında kucuk cocugumla yolculuklara dusmem
goruntulu gorusun
aılenızın komsusundan bı akrabadan rıca edın bılmıyorlarsa goruntulu aramayı ogretsın

akıl var mantık var
katılıyorum. büyük cesaret pandemide çocukla yolculuk.

Gitmemeyi seçersen panik yapmaktan kurtulmuş olursun 😊

10 saatlik yol+ 2 yaşında çocuk + covid bulaşma riski

bu tablo başlı başına panik yaratıyor zaten , şimdi size , sakin olun tarzında rahatlatıcı bir cümle nasıl kurabiliriz ki bilemedim , 🤷‍♀️

Merhaba arkadaşlar . Ben işim sebebi ile memlekete 10 saat uzaklıkta oturuyorum. 2 yaşında bir kızım var. Annemler torunlarını çok özlüyor rahatsız olduğu için kendide gelemiyor.
Ama otobüs resmen bende fobi oldu bende panik atakta var artık bikaç güne yola çıkacağız şimdiden nefesim daralıyor kendimi çok kötü hissediyorum. Eşim gelemiyor tek gitmem lazım Sizce ne yapmalıyım. Gece mi yoksa gündüz yolculuğu mu daha iyi olur bu korkumu nasıl yenebilirim. Kaç gündür stresten uyuyamıyorum bile .
Büyük bir acı ya da korku yaşamak
Paranoyaya yakın ölüm korkusu
Aşırı kontrol güdüsü
Yalnızlık duygusunu getiren büyük bir ayrılık ya da ölüm
"bana laf gelmesinde isterse dünya yansın"hissi
Hangisi ya da hangileri var sizde?

Kızımın ilk uçuşu 15 günlükkendi. Sonrasında da hep fink fink gezdim onunla. Afrikaya bile gitti 6 saatlik uçuşla. Ne çocukla gezmekten korkarım ne de bir taşıttan. Ama şu korona döneminde mecbur olmadığımız hiç bir yolculuğa çıkmadık. Ben gittiysem bile kızımı göttmedim. Gerçekten ailenizin çok özlemesi sizi çok etkileyen, hayatınızı değiştiren bir unsur değilse gitmeyin. Yolculukta kaparsanız virüsü ailenizide tehlikeye atacaksınız. Özel arabayla olsayine tamam ama çok gereksiz bir macera gibi görünüyor buradan.

Back
X