Lütfen yardımcı olur musunuz hocam..

Ladyrose17

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2015
2.272
1.447
53
Hocam merhaba ben 21 yaşındayım ve 1 yıllık evliyim hiç korunmadığım halde gebe kalamadım birçok doktorda sağlıklı olduğumu söyledi rahim filmi hormon testi amh hıv hepsini yaptırdım amh 11.2 çıkmıştı ve yeni gittiğim bi dr vajinal muayene de pko gibi olduğumu tam öyle olmadığımı yumurtlamamın geç olduğunu ve çatlamayıp kist olarak adetle atıldığını söyledi daha önce adete yakın dr a gittiğimde kist olduğunu demişlerdi ve adetten sonra hiç bişey yoktu ve ben bu yüzden doktorumun düşüncelerini doğru buldum daha sonra bana klomen verdi 50 mg adetin 5. Günü başladım 9. Günü bitti günde iki kere kullandım adetin 15. Günü gittim dr a ve 19 mm yumurtam vardı bir adet o gün çatlattın üç gün günde iki kere olarak ilişkide bulundum eşimin sperm tahlilinde totalde sayı 65 milyon konsantrede 13 milyon toplam hareketlilik 100 de 60 morfoloji ise 4 dü sizce gebe kalabilir miyim bu sonuçlarla şimdiden teşekkür ederim...

Hocam merhaba ben 21 yaşındayım ve 1 yıllık evliyim hiç korunmadığım halde gebe kalamadım birçok doktorda sağlıklı olduğumu söyledi rahim filmi hormon testi amh hıv hepsini yaptırdım amh 11.2 çıkmıştı ve yeni gittiğim bi dr vajinal muayene de pko gibi olduğumu tam öyle olmadığımı yumurtlamamın geç olduğunu ve çatlamayıp kist olarak adetle atıldığını söyledi daha önce adete yakın dr a gittiğimde kist olduğunu demişlerdi ve adetten sonra hiç bişey yoktu ve ben bu yüzden doktorumun düşüncelerini doğru buldum daha sonra bana klomen verdi 50 mg adetin 5. Günü başladım 9. Günü bitti günde iki kere kullandım adetin 15. Günü gittim dr a ve 19 mm yumurtam vardı bir adet o gün çatlattın üç gün günde iki kere olarak ilişkide bulundum eşimin sperm tahlilinde totalde sayı 65 milyon konsantrede 13 milyon toplam hareketlilik 100 de 60 morfoloji ise 4 dü sizce gebe kalabilir miyim bu sonuçlarla şimdiden teşekkür ederim...
Merhabalar :
Polıkıstık over olması durumunda adet düzensizliği mevcut ıse anovulasyon yanı yumurtlama tembellıgı sözkonusu olmaktadır. Böylece yumurtlama olmaması nedenı ıle kendılıgınden gebelık oranı oldukca düşmektedır.Bu durumda eşinizin sperm sayı ,hareket ve morfoloji değerlerıne ve tüplerınızın durumuna gore tedavı yolunu belırlemek gerekır. Sperm analızı normal ise(ve tüpler açık ise) yumurtlatma ve/veya aşılama yapılabılır. ( sizin öykunuze gore yapılabılır) aşılamanın bıze verecegı basarı oranı %10-15 tir (yanı yuksek bır oran degıldır.) Ancak klasık bılgılere gore rahım tup fılmı normal , sperm sayı ve hareket degerlerı normal ıse polıkıstık over sendromunda 3-4 kez hap veya ıgnelerle yumurtlatma ve/veya aşılama yapılabılır.Bu tedavıler ıle gebelık olusmaz ıse sıze daha yuksek gebelık oranı sunacak tüp bebek en dogru secenektır. Polıkıstık over sendromunda yumurta büyütme ve ılac doz ayarlaması deneyım gerektıren bır durumdur. Fazla ilac dozu; karında şişkinlık ,karında sıvı toplanması, nefes darlıgı .. vs bulgularla ortaya cıkan ohss(aşırı uyarım sendromu) denılen duruma neden olabılır. Yetersız ılac dozunda ise folıkul denılen yumurta keselerı ıstenılen duzeyde buyumeyebılır. Bu baglamda hem gebelık hem emnıyet ıstıyoruz. Ve bu durum dogru, işinde deneyımlı uzman ellerde mümkün olmaktadır.
Daha fazla bılgı için bize muracaat edebılırsınız.Bol şans dılerım.

Back