Lütfen yardımcı olur musunuz taşıyorum öfkeden

Salvia

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2013
1.698
1.923
408
Bu sene üniversiteyi kazandım kayıt yaptırdım,yurt tuttuk şimdi harçlık meselesi var.

Yurt aylık 340 tl ve yemek yok okulun yemekhanesinden ya da dışardan söyleyecekmişiz.

Babam bana yurt parası hariç aylık 300 yollayacağını söylüyor nasılsa ben çok yemek yemiyormuşum bunu gülerek söylemesi yok mu çıldırmamak elde değil.

Hayır ben mi masraflıyım da bana az geliyor bu para yoksa gerçekten içim içimi yediği kadar bir utanmazlık var mı bu adamda?

Durumumuz oldukça iyi Allaha şükür 2 katlı ev bizim,araba bizim,emekliler her ikisi de üstüne babam hala çalışıyor iyi de geliri var ya kahrediyorum vallahi.

Annemin bu babamı elden kaçırmamak takıntısı yüzünden babam hiçbirimizi önemsemiyor.

Sabah akşam yemlediği balıkları gibi zannediyor bizi.

Benden başka okuyan ya da baktığı evladı da yok yani haykırmak istiyorum çıkıp sokağa, canıma tak etti.

Son düzenleme:
canım bende geçen yıl başladım üniye yurdum 320 tl idi ama yemek yuttandı...Aylık 300 tl gönderiyodu babam banada gayet yetiyor hatta artıyordu bile ama tabi kitap ve kıyafet masrafını ayriyetten gönderiyordu yemek dahil olmadığı için sende babanla konuşsan 400 yapsan aylığını yetmez mi ? sen ne kadar düşünüyordun ?

canım bende geçen yıl başladım üniye yurdum 320 tl idi ama yemek yuttandı...Aylık 300 tl gönderiyodu babam banada gayet yetiyor hatta artıyordu bile ama tabi kitap ve kıyafet masrafını ayriyetten gönderiyordu yemek dahil olmadığı için sende babanla konuşsan 400 yapsan aylığını yetmez mi ? sen ne kadar düşünüyordun ?

Bende 400 düşünüyordum hatta söyledim ama adam bana sefil hayatı yaşatmak istiyor burda çok rahattım ya şimdi gidince kötü durumda olmamdan zevk alacak herhalde.

Kendisi kovdu beni halbuki,kaç kere en uzağa git oku hiç kimseyi istemiyorum evlat mevlat lazım değil derdi.Şimdi ne istiyor anlamıyorum.

Bende 400 düşünüyordum hatta söyledim ama adam bana sefil hayatı yaşatmak istiyor burda çok rahattım ya şimdi gidince kötü durumda olmamdan zevk alacak herhalde.

Kendisi kovdu beni halbuki,kaç kere en uzağa git oku hiç kimseyi istemiyorum evlat mevlat lazım değil derdi.Şimdi ne istiyor anlamıyorum.

Yok ya hiç bir baba evladının kötü durumda olmasından zevk almaz bence...
Belki bu şekilde yaparak seni biraz zorlayıp hayatı öğretmek istiyordur yada şimdilik böyle diyordur gülerek söylemiş hem belki sana takılmak için yapmıştır belki zamanı geldiğinde 400 tl verir harçlığını
Yadaa dediğin gibi evlat mevlat lazım değil diyen bir baba zaten bunu ciddi ciddi dediyse 300 e dua et derim çünkü bunları söyleyen baba çocuğunu pek düşünmez umursamaz bence

Yok ya hiç bir baba evladının kötü durumda olmasından zevk almaz bence...
Belki bu şekilde yaparak seni biraz zorlayıp hayatı öğretmek istiyordur yada şimdilik böyle diyordur gülerek söylemiş hem belki sana takılmak için yapmıştır belki zamanı geldiğinde 400 tl verir harçlığını
Yadaa dediğin gibi evlat mevlat lazım değil diyen bir baba zaten bunu ciddi ciddi dediyse 300 e dua et derim çünkü bunları söyleyen baba çocuğunu pek düşünmez umursamaz bence

Üniversitede okuyan bir kıza para göndermeyince neler olacağını kendisi çok iyi bilir önceki iş yerinin önünde kız yurdu vardı anlatırdı.

O kadar da utanmaz değildir diye düşünüyorum bu kadar öfkeli halimle bile.

Bu kadar nankörlük niye,
yok utanmazlik yok kahretmek filan,
babana baba 300 yetmez desen ya bu kadar hakaret edecegine,
yazik valla adam bunlari okusa 1 kurus vermez sana vermesinde zaten,
calis cirpin bide bu laflari isit cok yazik:31:

Bu kadar nankörlük niye,
yok utanmazlik yok kahretmek filan,
babana baba 300 yetmez desen ya bu kadar hakaret edecegine,
yazik valla adam bunlari okusa 1 kurus vermez sana vermesinde zaten,
calis cirpin bide bu laflari isit cok yazik:31:

Alın babamla bir ay aynı evde yaşayın da görün bakalım yazık bize mi ona mı.

Sizin paralarınızı da toplar bir kuruş koklatmaz ancak durumun çok kötüye gittiğini görürse keseyi biraz açar.

Göndermesin tabi nasılsa çocukları bakmak için doğurmuyorlar bir kardeşimin başını yedi zaten madde bağımlısı oldu adamın umrunda mı.

Alın babamla bir ay aynı evde yaşayın da görün bakalım yazık bize mi ona mı.

Sizin paralarınızı da toplar bir kuruş koklatmaz ancak durumun çok kötüye gittiğini görürse keseyi biraz açar.

Göndermesin tabi nasılsa çocukları bakmak için doğurmuyorlar bir kardeşimin başını yedi zaten madde bağımlısı oldu adamın umrunda mı.

Bende babamdan pek hayir görmüs degilim ama birgun olsun bela okumusta degilim,
ALLAH BASIMIZDAN EKSIK ETMESIN..

size 300 demis yetmezse gönderir elbet ele güne muhtac edecek degil ya...

Bakmayacak adam seni universiteye bile gondermezdi bakmayan baba gormemissin sen bence,kardesinin durumuna üzüldüm birsey diyemem umarim kurtulur arkadas cevresininde etkisi olmustur...

Üniversitede okuyan bir kıza para göndermeyince neler olacağını kendisi çok iyi bilir önceki iş yerinin önünde kız yurdu vardı anlatırdı.

O kadar da utanmaz değildir diye düşünüyorum bu kadar öfkeli halimle bile.

Canım kimsenn ailesi dört dörtlük değil inan herkes kızıyor ediyor ama anne baba atamazsın satamazsın adam sana ne güzel yurt tutmuş aylık 300 tl az değil ki inan öyle insanlar varki ünide tüm dönemi tek bir kıyafetle geçirenler parasızlıktan çok muhtaç durumda olanlar var çok fazla uçmaz dikkat edersen yeter sana bu para bence ayrıca para gönderilmeyince kızlara neler oluyor anlayamadım ?

Son düzenleme:
Bende babamdan pek hayir görmüs degilim ama birgun olsun bela okumusta degilim,
ALLAH BASIMIZDAN EKSIK ETMESIN..

size 300 demis yetmezse gönderir elbet ele güne muhtac edecek degil ya...

Bakmayacak adam seni universiteye bile gondermezdi bakmayan baba gormemissin sen bence,kardesinin durumuna üzüldüm birsey diyemem umarim kurtulur arkadas cevresininde etkisi olmustur...

Göndermese ne yapacak beni,bana bir yere kadar söz geçirebileceğini biliyor.

Susup sabrettim çünkü üniversiteye gideceğim güne kadar o da farkında o yüzden gitsin de kurtulayım diye bakıyor.

Göndermese çevresine rezil olur birde onu düşünüyor.

Evet çevre etkisi çünkü babam 17 yaşında kendisini evden dışarı attı seni bu ülkenin sınırlarında görmek istemiyorum dedi. O da yurtdışına gitti bir yol bulup.

Canım kimsenn ailesi dört dörtlük değil inan herkes kızıyor ediyor ama anne baba atamazsın satamazsın adam sana ne güzel yurt tutmuş aylık 300 tl az değil ki inan öyle insanlar varki ünide tüm dönemi tek bir kıyafetle geçirenler parasızlıktan çok muhtaç durumda olanlar var çok fazla uçmaz dikkat edersen yeter sana bu para bence ayrıca para gönderilmeyince kızlara neler oluyor anlayamadım ?

Şöyle bir şey var durumumuz çok iyi Allah'a şükür neden bunu yapıyor ayıp değil mi diğer çocuklarını zaten okutmadı.

Son sorduğunuz da ucu tartışmaya çok açık bir konu söylenmemiş sayalım.

madem babanız böyle unıversıtede hem okuyup hemde parttıme calısabılırsınız ..okadar okuyanın hepsının babası mı destek sankı..madem bu kadar öfkelısınızzz...kendı hayatınızı bır sekılde kurmaya calısın kimseye muhtaç olmadan ...kötü yola düşmeyı ima etmıssınız sizin durumunuzda bırısınınn kötü yola düşecek kadarrr bır durumunun olacağını sanmıyorum ınsanın ıcınde varsa o yollara düşer kolayca..ha bunu söylerken mecburen bu yola düşenlerde vardır tabıkı allah kurtarsın...ama sızın burda bunu ıma etmenız kolaycılık gıbı geldı bana ayrıca sız bunu kendınıze nasıl yakıştırdınız bu da ayrı bır olay....yegenım de unıversıteye başlıyor oda bunların hesabında yeter m ı yetmez mı dıee azcık marka ve lüks hobılerınızden vazgecersenız miss gibi de okunur..kolaycı olmayın arkadasımm hayat kolay degıl kii....biraz hayatı ögrenınnn....

önceki konularna baktım bir kızı olan 33 yaşında bir adamla flört etmişsin garip geldi bana üni ye giden genç bi kız ve çocuk sahibi bir adam

madem babanız böyle unıversıtede hem okuyup hemde parttıme calısabılırsınız ..okadar okuyanın hepsının babası mı destek sankı..madem bu kadar öfkelısınızzz...kendı hayatınızı bır sekılde kurmaya calısın kimseye muhtaç olmadan ...kötü yola düşmeyı ima etmıssınız sizin durumunuzda bırısınınn kötü yola düşecek kadarrr bır durumunun olacağını sanmıyorum ınsanın ıcınde varsa o yollara düşer kolayca..ha bunu söylerken mecburen bu yola düşenlerde vardır tabıkı allah kurtarsın...ama sızın burda bunu ıma etmenız kolaycılık gıbı geldı bana ayrıca sız bunu kendınıze nasıl yakıştırdınız bu da ayrı bır olay....yegenım de unıversıteye başlıyor oda bunların hesabında yeter m ı yetmez mı dıee azcık marka ve lüks hobılerınızden vazgecersenız miss gibi de okunur..kolaycı olmayın arkadasımm hayat kolay degıl kii....biraz hayatı ögrenınnn....

Onu ben de düşünüyorum ama hem çalışıp hem de okumak hiç kolay değil siz de bilirsiniz bunu.

Ayrıca büyük konuşmamak gerekir ben hayatımda kendime yakıştıramayacağım çok şeyin kıyısından döndüğüm için herşeye kontrolüm dışında bakıyorum.

aynen öyle hayat çok zor insan asla dediği şeyleri başına geldiğinde öyle bir çekiyor kiii ...
her tepemiz attığında , her parasız kaldığımızda kötü yolu düşüneceksek eğer işimiz çok zor...

Göndermese ne yapacak beni,bana bir yere kadar söz geçirebileceğini biliyor.

Susup sabrettim çünkü üniversiteye gideceğim güne kadar o da farkında o yüzden gitsin de kurtulayım diye bakıyor.

Göndermese çevresine rezil olur birde onu düşünüyor.

Evet çevre etkisi çünkü babam 17 yaşında kendisini evden dışarı attı seni bu ülkenin sınırlarında görmek istemiyorum dedi. O da yurtdışına gitti bir yol bulup.

Normalde de böyle asiysen babanla anlasamiyor olman normal,
Hep böylemiydi baban alismis olman gerekir huyuna suyuna ?

Neden kovdu durup dururken kovmus degildir herhalde..

Onu ben de düşünüyorum ama hem çalışıp hem de okumak hiç kolay değil siz de bilirsiniz bunu.

Ayrıca büyük konuşmamak gerekir ben hayatımda kendime yakıştıramayacağım çok şeyin kıyısından döndüğüm için herşeye kontrolüm dışında bakıyorum.

tabıkı ınsanın kendı dışında bu tarz seyler gelısebılırr herseyı kontrol edemeyiz arkadasımm ama bu daha gıtmedenn bunu nasıl kendıne kondurabılıo bunu aklım almıo?

aynen öyle hayat çok zor insan asla dediği şeyleri başına geldiğinde öyle bir çekiyor kiii ...
her tepemiz attığında , her parasız kaldığımızda kötü yolu düşüneceksek eğer işimiz çok zor...

Türk filmi tarzında söylemedim o cümleyi ben,kötü yol diye bir şey yok cümlemde.

Mağduriyet insanı yanlış kişilere yönlendirebiliyor sevgi ya da para farketmez.

Back
X